Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου, 2017

  • Στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο περιορίζονται την Πρωτοχρονιά τα έντονα καιρικά φαινόμενα, αλλά σταδιακά αναμένεται να σταματήσουν έως το τέλος της ημέρας, με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα. Η θερμοκρασία παρουσιάζει μικρή άνοδο, όμως και πάλι επικρατεί παγετός στα ορεινά και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας με χαμηλό υψόμετρο. Πού υπάρχουν προβλήματα στους δρόμους την Κυριακή.
  • Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ στα ανοιχτά της Κάσου κατέγραψαν στις 15.04 της Κυριακής οι σεισμογράφοι του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
  • Τον αποτροπιασμό του εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος για την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη. Συλλυπητήρια του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, μέσω Twitter. Την επίθεση καταδίκασαν τα κόμματα, ο πρόεδρος της Βουλής και το υπουργείο Εξωτερικών.
  • «Ας είναι το 2017 έτος-αφετηρία εθνικής ανάτασης, ελπίδας και αισιοδοξίας» εύχεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στο μήνυμά του για τη νέα χρονιά. Εύχεται επίσης το 2016 να είναι η τελευταία χρονιά που η απαισιοδοξία και η έλλειψη προοπτικής πλήττουν την Ελλάδα και τον λαό μας. Την Κυριακή, κατά την κοπή πίτας της Προεδρικής Φρουράς, εμφανίστηκε βέβαιος ότι «αυτήν την κρίση θα την ξεπεράσουμε, με σωφροσύνη, ενότητα και αυταπάρνηση».
  • Τις καθιερωμένες πρωτοχρονιάτικες ευχές της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Προκόπης Παυλόπουλος. Είχε προηγηθεί η πανηγυρική Θεία Λειτουργία στη Μητρόπολη. Εκεί αντάλλαξαν χειραψία ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο της ΝΔ.

Κόσμος

  • Η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό στην Πόλη για να συλλάβει τον ένοπλο που σκόρπισε το θάνατο στο νυχτερινό κέντρο, όπου εκατοντάδες ετοιμάζονταν να υποδεχθούν το 2017. Οι νεκροί είναι 39, ενώ άλλα 69 άτομα τραυματίστηκαν.
  • Τουλάχιστον δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν από επίθεση ενός ενόπλου σε τέμενος στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης, ανέφερε η εφημερίδα Turkhaber.
  • Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δεσμεύτηκε στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμά της να επιδιώξει μια συμφωνία για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία θα είναι προς το όφελος όλων των Βρετανών και όχι μόνο όσων ψήφισαν υπέρ του Brexit στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου 2016, το οποίο, όπως είπε, αποκάλυψε το διχασμό του έθνους.
  • Οι Ρώσοι διπλωμάτες που απελάθηκαν με απόφαση του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, εγκατέλειψαν την Ουάσινγκτον, μεταδίδουν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων που επικαλούνται την πρεσβεία της Ρωσίας στην αμερικανική πρωτεύουσα.
  • Πυροτεχνουργός τραυματίσθηκε από εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί σε δέμα, έξω από βιβλιοπωλείο της Φλωρεντίας που συνδέεται με ιταλική ακροδεξιά οργάνωση.

Οικονομία

  • Την αγοραστική συμπεριφορά των πολιτών στη διάρκεια των εορτών κατέγραψε το Εργαστήριο Μάρκετινγκ MARLAB του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. To 85% δήλωσε ότι πραγματοποίησε αγορές για τις ημέρες των Χριστουγέννων, ενώ το 15% δήλωσε ότι δεν αγόρασε προϊόντα. Kυρίως σε τρόφιμα και είδη ρουχισμού οι δαπάνες.
  • Καθορίστηκαν οι εισφορές αυτοαπασχολούμενων προερχόμενων από τον ΟΓΑ με εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας, την οποία υπογράφει ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Πετρόπουλος. Όλη η εγκύκλιος.
  • Κύμα αυξήσεων από την Πρωτοχρονιά σε σειρά από έμμεσους φόρους, που θα στοιχίσουν πάνω από 1 δισ. ευρώ για τις τσέπες των καταναλωτών. Καύσιμα, τσιγάρα, καφές, τηλεφωνία, Internet επιβαρύνονται λόγω αυξήσεων στη φορολογία, συμπαρασύροντας σειρά άλλων προϊόντων. Αυξήσεις και στις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών.
  • Στην παράταση της πληρωμής τελών κυκλοφορίας για το 2017 μέχρι και τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου προχωρά το υπουργείο Οικονομικών «ύστερα από αιτήματα πολιτών και κοινωνικών φορέων». Η παράταση αφορά και στην κατάθεση πινακίδων.
  • Η κυβέρνηση συζητεί, στο πλαίσιο συμβιβασμού με τους δανειστές, την παράταση του αυτόματου «κόφτη» δαπανών και μετά το 2018, δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Παράλληλα αναφέρει ότι θα μπορούσαν από τώρα να περιγραφούν μέτρα, αλλά όχι να θεσμοθετηθούν.

Αθλητισμός

  • Με εντυπωσιακό τρόπο ξεκίνησε η Τότεναμ τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της για το 2017. Με δύο γκολ του Χάρι Κέιν και άλλα δύο του Ντέλε Αλι, οι "σπερς" συνέτριψαν στο "Βίκαρατζ Ρόουντ" 4-1 τη Γουότφορντ, στο πλαίσιο της 19ης ημέρας της Premier League, και έπιασαν τη Μάντσεστερ Σίτι στους 39 βαθμούς.
  • Αναζητείται στην Αγγλία, αλλά ο Ανδρέας Σάμαρης, σύμφωνα με την εφημερίδα της Πορτογαλίας «O Jogo», δίνει προτεραιότητα στη Ρωσία και τη Ζενίτ, επειδή πιστεύει ότι τα χαρακτηριστικά του δεν ευνοούν την συμμετοχή του στην Premier League.
  • Μπαρτσελόνα στο Champions League και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Europa League, είναι τα δύο μεγάλα φαβορί, σύμφωνα με τα κορυφαία γραφεία στοιχημάτων στην Ευρώπη, όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα "Marca".
  • Μία κεφαλιά του Βαϊνάλντουμ, μόλις στο 8ο λεπτό, έμελλε να κρίνει το μεγάλο ντέρμπι της 19ης αγωνιστικής της Premier League. Χάρη στο γκολ του Ολλανδού μέσου, η Λίβερπουλ επικράτησε στο «Ανφιλντ» 1-0 της Μάντσεστερ Σίτι, παρέμεινε στη δεύτερη θέση της κατάταξης και κυνηγάει πλέον την πρωτοπόρο και ασταμάτητη Τσέλσι, τη στιγμή που οι «σίτιζενς» έμειναν στο -10 από την κορυφή. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο, οι φιλοξενούμενοι ανέβηκαν στο β΄ μέρος, αλλά δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν κλασική ευκαιρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου