Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 17 Ιανουαρίου, 2017

Στο σπίτι ενός φίλου του σε απόσταση 40χλμ. από το κλαμπ Ρέινα το οποίο αιματοκύλισε σκοτώνοντας 39 ανθρώπους συνελήφθη ο Αμπντουλκαντίρ Μασαρίποφ το βράδυ της Δευτέρας. Μαζί του συνελήφθησαν άλλα τέσσερα άτομα, τρεις γυναίκες και ένας ανδρας.


  • Η τύχη δύο ιστορικών εφημερίδων, όπως το «Το Βήμα» και «Τα Νέα», του sansimera.gr και των υπόλοιπων ιστοσελίδων, των περιοδικών, του ΒHMA 99,5 κινητοποίησε τους επί χρόνια συνεργάτες-πανεπιστημιακούς του ΔΟΛ σε μια πρωτοβουλία-κάλεσμα προς τους ανθρώπους της Επιστήμης, των Γραμμάτων, των Τεχνών, του Πολιτισμού και τους Κοινωνικούς Φορείς. Ενα κείμενο στήριξης των εργαζομένων αλλά και της πολυφωνίας, του πλουραλισμού στην ενημέρωση· για περισσότερη δημοκρατία, εν τέλει, που δεν μπορεί και δεν πρέπει να χαθεί.
  • Ο διευθυντής των φυλακών Μαλανδρίνου Φωκίδας, 54 ετών, έχασε την ζωή του στις 16.00 το απόγευμα, όταν το αυτοκίνητό του κατέπεσε σε βραχώδη παραθαλάσσια περιοχή, στο 30ο χιλιόμετρο του δρόμου Ναυπάκτου- Ιτέας.
  • Σοβαρές καθυστερήσεις από τα υπόλοιπα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά την αποδοχή των αιτημάτων της Ελλάδας για μετεγκατάσταση, αποκάλυψε η διευθύντρια της Υπηρεσίας Ασύλου Μαρία Σταυροπούλου, σε εκδήλωση για το προσφυγικό.
  • Τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, καθώς και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σχετικά με τις εξελίξεις στο Κυπριακό και τη νέα φάση της διαπραγμάτευσης στην οποία μπαίνει η Διάσκεψη της Γενεύης από τις 18 Ιανουαρίου.
  • «Η πρόταση για ένταξη όλων των δυνάμεων σε ένα από τα υφιστάμενα σχήματα δεν συσπειρώνει τους προοδευτικούς πολίτες και αφορά κυρίως τους επαγγελματίες της πολιτικής» αναφέρει απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Ποταμιού αναφορικά με τις διεργασίες στο χώρο της Κεντροαριστεράς.

Κόσμος

  • Οι τουρκικές Αρχές συνέλαβαν το βράδυ της Δευτέρας στο προάστιο Εσένγιουρτ της Κωνσταντινούπολης τον φερόμενο ως δράστη της επίθεσης στο νυκτερινό κέντρο Reina, την Πρωτοχρονιά, κατά την οποία σκοτώθηκαν 39 άνθρωποι.
  • Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ αντέδρασε έντονα στις δηλώσεις του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος επέκρινε την Ευρωπαϊκή Ένωση, σημειώνοντας πως αυτή «δεν έχει ανάγκη εξωτερικούς συμβούλους για να της λένε τι να κάνει».
  • Πρόωρες εκλογές θα διεξαχθούν στη Βόρειο Ιρλανδία την 2α Μαρτίου μετά την κατάρρευση της κυβερνητικής συμμαχίας, ανακοίνωσε ο βρετανός υπουργός - αρμόδιος για τη Β.Ιρλανδία, Τζέιμς Μπρόκενσαϊρ.
  • Οι τεράστιες, φωτισμένες πινακίδες που έκαναν διάσημη σε όλον τον κόσμο την πλατεία Piccadilly Circus στο Λονδίνο -το ευρωπαϊκό αντίστοιχο της Times Square στη Νέα Υόρκη- έσβησαν τη Δευτέρα και θα παραμείνουν σβηστές μέχρι το φθινόπωρο. Οι γιγαντοοθόνες θα αντικατασταθούν από τη μεγαλύτερη οθόνη στην Ευρώπη.
  • O απερχόμενος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι δήλωσε τη Δευτέρα ότι ήταν ανάρμοστο εκ μέρους του εκλεγμένου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να ασκήσει τόσο άμεσα κριτική στην πολιτική μιας άλλης χώρας με το να χαρακτηρίζει την απόφαση που έλαβε το 2015 η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ σχετικά με το προσφυγικό ένα «καταστροφικό σφάλμα».

Οικονομία

  • Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματική την απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης που επέτρεπε τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές, σε τρεις περιοχές της χώρας.
  • Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου τη Δευτέρα με την αγορά να υποχωρεί προς τις 640 μονάδες, λόγω της αβεβαιότητας που προκαλεί η καθυστέρηση της αξιολόγησης. Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρέθηκαν οι τραπεζικές μετοχές, ενώ σε χαμηλά επίπεδα κινήθηκε ο τζίρος. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 644,91 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 1,04%.
  • Εκδόθηκε η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία εγκρίνεται το σχέδιο διάσωσης της Μαρινόπουλος ΑΕ. Βάσει της απόφασης αυτής ανάβει το «πράσινο φως» για την έγκριση του σχεδίου διάσωσης της Μαρινόπουλος ΑΕ, κατ' ουσίαν της εξαγοράς της από τον όμιλο Σκλαβενίτη.
  • Ενεργοποιείται ο νέος νόμος για την οικειοθελή αποκάλυψη των αδήλωτων εισοδημάτων μετά την υπογραφή της απόφασης από τον διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργο Πιτσιλή, για τον καθορισμό του τρόπου, της διαδικασίας υποβολής δηλώσεων και τη ρύθμιση λοιπών θεμάτων εφαρμογής των διατάξεων του νόμου. Στην απόφαση παρέχονται διευκρινίσεις σχετικά με την υποβολή των δηλώσεων ανάλογα με την κατηγορία του φόρου.
  • Αισιόδοξος για την Ελλάδα εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ μιλώντας στη φλαμανδική εφημερίδας De Tijd. Σε συνέντευξή του στο σαββατιάτικο φύλλο δηλώνει πως «με την Ελλάδα τα πράγματα πάνε καλά», και χαρακτηρίζει εφικτό στόχο» την έξοδο της χώρας στις αγορές το 2018.

Αθλητισμός

  • Μέσα σε οικογενειακή ατμόσφαιρα και παρουσία του προέδρου της ΠΑΕ, Βαγγέλη Μαρινάκη, και όλων των μελών της διοίκησης, η ομάδα του Ολυμπιακού έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα. Τυχερός στο φλουρί ήταν ο Αλμπέρτο Ντε Λα Μπέγια, ενώ στις άλλες πίτες (τεχνικού τιμ, διοίκησης και υπαλλήλων), οι νικητές ήταν ο τιμ μάνατζερ Κυριάκος Δουρέκας, ο φυσικοθεραπευτής Άρης Χελιουδάκης και ο φροντιστής Μανώλης Φούντος. Όπως κάθε χρόνο, το χρηματικό ποσό που αντιστοιχούσε στα τέσσερα φλουριά, θα δοθεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
  • Νέα επίθεση κατά του ελληνικού ποδοσφαίρου και των ρεπόρτερ των ομάδων εξαπέλυσε ο πρώην τεχνικός της ΑΕΚ, Τιμούρ Κετσπάγια, ως καλεσμένος σε κυπριακή τηλεοπτική εκπομπή! Μεταξύ άλλων ο Γεωργιανός κόουτς τόνισε πως δεν μετανιώνει για την ατάκα που είπε προ ημερών κατά των Ελλήνων δημοσιογράφων (σ.σ. ασκούν άδικη κριτική ακόμα και για ένα... σουβλάκι). Η πικρία του Κετσπάγια είναι τέτοια που χρησιμοποίησε εκ νέου βαριές εκφράσεις, όπως κάποιοι στην ΑΕΚ «ήθελαν να χάσουμε στη Λάρισα για να φύγω», ενώ έκανε λόγο για «τζάμπα μάγκες» αφήνοντας υπονοούμενα κατά της διοίκησης.
  • Με μια λιτή ανακοίνωση, που δεν αναφέρει ούτε διάρκεια, αλλά ούτε τη μορφή της απόκτησης, ο Ολυμπιακός επισημοποίησε τη μεταγραφή του Αλί Σισοκό. Ο 29χρονος Γάλλος αμυντικός, που ήρθε χτες στην Αθήνα, πέρασε σήμερα με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια υπέγραψε συμβόλαιο με τους «ερυθρόλευκους» έως το καλοκαίρι.
  • Ποιος ποδοσφαιριστής της Bundesliga σε εντυπωσίασε περισσότερο το 2016; Κάποιος κορυφαίος επιθετικός ή μήπως ένας στυλοβάτης της άμυνας; Ψάχνουμε τον καλύτερο της χρονιάς και εσύ αποφασίζεις ποιος θα είναι αυτός!
  • Διοικητικές εξελίξεις ενόψει στον Παναιτωλικό, καθώς ο μεγαλομέτοχος του συλλόγου, Φώτης Κωστούλας, εξέφρασε την επιθυμία να αποχωρήσει από την προεδρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου