Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Κλίντον: Θα είμαι η νεότερη γυναίκα πρόεδρος των ΗΠΑ

Δευτέρα, 15 Ιουνίου, 2015

Η πρώτη μεγάλη προεκλογική της ομιλία στην Νέα Υόρκη

Κλίντον: Θα είμαι η νεότερη γυναίκα πρόεδρος των ΗΠΑ«Ίσως δεν είμαι η νεότερη από τους υποψήφιους στις εκλογές αυτές... αλλά θα είμαι η νεότερη γυναίκα πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ» είπε η υποψήφια για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον κατά την πρώτη μεγάλη προεκλογικής της ομιλία στη Νέα Υόρκη.
«Είμαι υποψήφια για να βρεθεί η οικονομία στην υπηρεσία τη δική σας και κάθε Αμερικανού» δήλωσε η Κλίντον.«Η ευημερία δεν μπορεί να προορίζεται μόνο για τους διευθυντές των επιχειρήσεων και για τα αφεντικά των επενδυτικών ταμείων. Η δημοκρατία δεν μπορεί να βρίσκεται αποκλειστικά στην υπηρεσία των δισεκατομμυριούχων» πρόσθεσε εντείνοντας την κριτική της απέναντι στη Γουόλ Στριτ και επισημαίνοντας το γεγονός ότι οι 25 μεγαλύτεροι διαχειριστές επενδυτικών ταμείων κερδίζουν περισσότερα από όλους μαζί τους νηπιαγωγούς της χώρας.
Για την πρώτη της αυτή μεγάλη προεκλογική ομιλία, δύο μήνες μετά την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος, η Χίλαρι Κλίντον επέλεξε έναν τόπο υψηλού συμβολισμού, το νησί Φράνκλιν Ρούζβελτ, του δημοκρατικού προέδρου του, πατέρα του New Deal.
Εκτός του Ρούζβελτ, η Χίλαρι Κλίντον αναφέρθηκε σε δύο αμερικανούς προέδρους, τον σύζυγό της Μπιλ Κλίντον, που βρισκόταν κάτω από το βήμα, και τον Μπαράκ Ομπάμα, στην κυβέρνηση του οποίου υπηρέτησε ως υπουργός Εξωτερικών από το 2009 έως το 2013.
Ανακοινώνοντας ότι θα παρουσιάσει εντός των προσεχών εβδομάδων σειρά συγκεκριμένων προτάσεων, έδωσε μία εικόνα κάνοντας λόγο για φορολογική μεταρρύθμιση ώστε να δοθούν στις επιχειρήσεις κίνητρα για να επενδύσουν στις ΗΠΑ, χορήγηση βοήθειας προς τους επιχειρηματίες, αύξηση των κονδυλίων για την έρευνα, επενδύσεις στην έρευνα, με στόχο οι ΗΠΑ να γίνουν «η υπερδύναμη της καθαρής ενέργειας του 21ου αιώνα».
Μεγάλο μέρος της ομιλίας της, όμως, αφιέρωσε στα δικαιώματα των παιδιών και των γυναικών, προτείνοντας τη γενικευμένη εφαρμογή της φοίτησης των παιδιών σε παιδικούς σταθμούς πριν από το νηπιαγωγείο και την παροχή βοήθειας για τη φύλαξη των παιδιών μικρής ηλικίας.
«Η χώρα μας δεν θα γίνει ανταγωνιστική ή δίκαιη όσο δεν βοηθούμε τις οικογένειες να δώσουν στα παιδιά τους την καλύτερη δυνατή εκκίνηση για τη ζωή τους» είπε.
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου