Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 6 Ιουνίου, 2015

  • «Καλύτερα μιας ώρας πετάλι στη βροχή, παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά του ΙΧ!» φώναξαν δεκάδες ποδηλάτες οι οποίοι συμμετείχαν, απτόητοι από τη βροχή, στη φετινή, Γυμνή Ποδηλατοδρομία. Οι ποδηλάτες συγκεντρώθηκαν στο Πάρκο ΧΑΝΘ και έβαψαν με διάφορα χρώματα τα σώματά τους. Αλλοι τα στόλισαν με φύλλα ως... πρωτόπλαστοι, άλλοι ζωγράφισαν στολές ηρώων κόμικς και άλλοι έγραψαν συνθήματα υπέρ του ποδηλάτου.
  • Το mail Χαρδούβελη ήταν παιδική εκδρομή σε σχέση με αυτό που έρχεται, επανέλαβε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στη Βουλή. Ο κ. Βενιζέλος μίλησε για τον απόλυτο στρατηγικό εγκλωβισμό της κυβέρνησης, πέντε μήνες μετά την εκλογή της. «Μας ζητά να τοποθετηθούμε: μας έχει πει τι εισάγει και τι προτείνει στον ελληνικό λαό;»
  • Η χώρα μας έχασε χρόνο και μόνο στη Ρίγα έγινε αντιληπτό ότι ο χρόνος τελειώνει και το ερώτημα είναι: τι κάνατε 130 μέρες πριν, αναρωτήθηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης από το βήμα της Βουλής.  Για την πρόταση που κατέθεσε η κυβέρνηση, ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι το πρόβλημα της κυβέρνησης είναι ότι δεν έχει όραμα για την Ελλάδα ως χώρα της Ευρωζώνης. Ωστόσο, τόνισε ότι θα στηρίξει την προσπάθεια για λύση, αφήνοντας πίσω τα παιχνίδια ρήξης και χρεοκοπίας.
  • Ο λαός βρίσκεται στη μέγκενη νέου εκβιασμού μεταξύ σχεδίου Γιούνκερ και σχεδίου της κυβέρνησης είπε ο Δ.Κουτσούμπας του ΚΚΕ εξαπολύοντας δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση για εξαπάτηση του λαού. Στην πρόταση των θεσμών βλέπει την γνωστή τακτική «ζητάω ακραία μέτρα για να μπορώ να κάνω υποχωρήσεις» και στην κυβερνητική πρόταση αντιλαϊκά μέτρα, παραπέμποντας στις καλένδες και τα «ψίχουλα» που έταξαν προεκλογικά. Σε κάθε περίπτωση έρχεται νέο σκληρό μνημόνιο, τόνισε.
  • Τρεις προϋποθέσεις ως βάση για την επίτευξη «μεγάλης συνεννόησης» έθεσε προς τον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς. Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κορόιδεψε τον ελληνικό λαό, τόνισε ότι η χώρα δεν αντέχει νέες εκλογές και απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα είπε: «Προσέξτε μην γίνετε ο μοιραίος άνθρωπος για την Ελλάδα».

Κόσμος

  • Τέσσερις νεκροί και περισσότεροι από 100 τραυματίες είναι ο απολογισμός της διπλής έκρηξης που σημειώθηκε στη διάρκεια της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης του κουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP), στο Ντιγιαρμπακίρ της νοτιοανατολικής Τουρκίας, λίγες μόλις ώρες πριν από τις κρίσιμες  βουλευτικές εκλογές της Κυριακής.
  • Για μία ιστορική νίκη στην πολύ δύσκολη μάχη ενάντια στις άνευ ορίων μεθόδους κρατικής παρακολούθησης θριαμβολογεί ο Εντουαρντ Σνόουντεν, δύο χρόνια μετά το μπαράζ των αποκαλύψεων για τον αμερικανό Μεγάλο Αδελφό. Σε ένα άρθρο γνώμης στους New York Times , ο πρώην υπάλληλος των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών χαιρετίζει την απόφαση της Γερουσίας να απομακρυνθεί από τη μετά την 11η Σεπτεμβρίου νομοθεσία.
  • Στον «αέρα» βρίσκεται η προγραμματισμένη για την Τετάρτη συνάντηση στις Βρυξέλλες, μεταξύ των αρχηγών των τεσσάρων μεγαλύτερων κομμάτων της ΠΓΔΜ και του επιτρόπου, αρμόδιου για τη Διεύρυνση της ΕΕ Γιοχάνες Χαν, μετά την ανακοίνωση του ηγέτη του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης ότι δεν θα μετάσχει σε αυτές.
  • Ο πρώην αντιπρόεδρος του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσεΐν, Ταρέκ Αζίζ, πέθανε σε φυλακή του Ιράκ, δηλώνουν ιρακινοί αξιωματούχοι σε διεθνή μέσα ενημέρωσης. Ο Αζίζ, πέθανε σε ηλικία 79 ετών και υπήρξε το «πρόσωπο» του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσεΐν στη διεθνή σκηνή για πολλά χρόνια.
  • Στην προκλητική μυστική αθώωση των οκτώ από τους 10 άνδρες οι οποίοι βρίσκονταν στη φυλακή για την απόπειρα δολοφονίας της Μαλάλα Γιουσαφζάι προχώρησαν οι Αρχές του Πακιστάν, σύμφωνα με πηγές του BBC.

Οικονομία

  • Θετική γνώμη κατά πλειοψηφία διατύπωσε η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής σχετικά με τους προτεινόμενους για διορισμό στις θέσεις του προέδρου, του αʹ αντιπροέδρου και του μέλους της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας κ.κ. Νίκου Μπουλαξή, Σωτήρη Μανωλκίδη και Νεκταρίας Καρακατσάνη αντιστοίχως. Έντονο επεισόδιο μεταξύ του υπουργού Π.Λαφαζάνη και του βουλευτή της ΝΔ, Α.Γεωργιάδη όταν ο τελευταίος κατηγόρησε τον υπουργό για «καραγκιοζιλίκια» σχετικά με την στάση του για τον ΟΛΠ.
  • Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι να επιτευχθεί στις διαπραγματεύσεις μια συνολική συμφωνία που θα είναι οικονομικά και κοινωνικά βιώσιμη, επανέλαβε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνάντηση με εκπροσώπους της ευρωομάδας των «Πρασίνων».
  • Συνεργάτες του υπουργού Π.Λαφαζάνη αναφερόμενοι σε δημοσιεύματα που τον φέρουν να εκφράζει θετική γνώμη για το σύνολο των θέσεων που φέρονται ως πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης προς τους «Θεσμούς», τόνιζαν ότι αυτά δεν έχουν καμία σχέση με όσα είπε ο υπουργός ΠΑΠΕΝ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, πράγμα άλλωστε που μπορεί να διαπιστωθεί από την προσεκτική ανάγνωση των πρακτικών της Βουλής.

Αθλητισμός

  • Με τις... ευχές του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, η Μίλαν αλλάζει χέρια! Η εταιρεία «Fininvest», ιδιοκτησίας του «Καβαλιέρε», ανακοίνωσε την Παρασκευή πως το 48% του πλειοψηφικού πακέτου των «ροσονέρι» θα παραχωρηθούν σε γκρουπ επιχειρηματιών που ηγείται ο Ταϊλανδός δισεκατομμυριούχος, Μπι Ταετσαουμπόλ.
  • Η «καρδιά» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου «χτυπάει» δυνατά στο Βερολίνο, εκεί όπου το βράδυ του Σαββάτου (6/6, 21:45, ΝΕΡΙΤ), θα διεξαχθεί ο μεγάλος τελικός του Champions League ανάμεσα στη Μπαρτσελόνα και τη Γιουβέντους. Ολόκληρος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης θα «συνδεθεί» με τη γερμανική πρωτεύουσα για τον 60ο τελικό της διοργάνωσης που βρίσκει για πρώτη φορά «Μπιανκονέρι» και «Μπλαουγκράνα» αντίπαλους με φόντο το βαρύτιμο τρόπαιο. Οι δηλώσεις Αλέγκρι και Ενρίκε στις συνεντεύξεις Τύπου του Βερολίνου.
  • Κάτι από σαπουνόπερα, τύπου «Τόλμη και γοητεία» αρχίζει να θυμίζει πλέον η σχέση του Κριστιάνο Ρονάλντο με την Ιρίνα Σάικ, αλλά και τα εμπλεκόμενα πρόσωπα που ενδεχομένως περιστρέφονται γύρω από τον χωρισμό τους. Σύμφωνα με αποκάλυψη της ισπανικής «Mundo Deportivo», η πρώην σύντροφος του CR7, ήταν ή υπήρξε μία από τις ερωμένες του υπό παραίτηση προέδρου της FIFA, Ζεπ Μπλάτερ.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου