Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Στέφανο και τον Βάσσο Στεφανόπουλο

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου, 2012
Αφιερωμένη στη μνήμη των πνευματικών και πολιτικών ανδρών του τόπου, Στέφανου Χρ. Στεφανόπουλου και Βάσου Θεοδ. Στεφανόπουλου, που άφησαν το ανεξίτηλο σημάδι τους στα πολιτικά πράγματα της χώρας, ήταν η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, διδακτική και συγκινητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Λάτσειου Δημοτικού Μεγάρου Πύργου.
Η εκδήλωση τιμής και μνήμης διοργανώθηκε από το «Πνευματικό Κέντρο Δίβρης» και το Περιοδικό «Δίβρη» με αφορμή τη συμπλήρωση 30 και 60 χρόνων από το θάνατο του Στέφανου και του Βάσσου Στεφανόπουλου αντίστοιχα.
Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Καθηγητής της Νεώτερης Ελληνικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πατρών και πρόεδρος της Εταιρίας Ιστορικών Μελετών επί του Νεωτέρου Ελληνισμού, Αθανάσιος Φωτόπουλος, ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στη ζωή και τη δράση του μεγάλου Ηλείου πολιτικού ανδρός Στέφανου Στεφανόπουλου, που γεννήθηκε το 1899 και απεβίωσε το 1982.
Για τον Βάσσο Στεφανόπουλο, τον πνευματικό άνθρωπο και λαοφιλή πολιτικό -που γεννήθηκε το 1902 και έφυγε από τη ζωή 50 χρόνια μετά, το 1952- μίλησε ο πρόεδρος του «Πνευματικού Κέντρου Δίβρης» και εκδότης του ιστορικού-λαογραφικού περιοδικού «Δίβρη» Σωτήρης Σωτηρόπουλος.

Αφήγηση από καρδιάς, γεμάτη συγκίνηση, ήταν και αυτή του Σάκη Γουβιά, που μίλησε για την έντιμη και ανθρώπινη πλευρά του
Στέφανου Στεφανόπουλου, όπως ο ίδιος την έζησε από κοντά.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων οι βουλευτές Ηλείας Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου και Ανδρέας Μαρίνος, ο δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος, οι πρώην δήμαρχοι Πύργου Γαβρίλης Λιατσής και Γαστούνης Κώστας Λούρμπας, ο αντιδήμαρχος Πύργου Λεωνίδας Δημουλιάς, ο πολιτευτής Θεόδωρος Βλαγκούλης, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πλήθος πολιτών από ολόκληρη την Ηλεία.
Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ, Νάνσυ Σπυροπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου