Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου, 2012

  • Ο επιχειρηματίας και πρόεδρος τεχνικής εταιρείας, Μπάμπης Βωβός, 79 ετών, συνελήφθη την στο Μαρούσι από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ψυχικού για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο. Σε βάρος του επιχειρηματία είχαν εκδοθεί τρεις παραγγελίες από τον οικονομικό εισαγγελέα για χρέη στο ΙΚΑ, οφειλές για Φόρο Μισθωτών Υπηρεσιών και προς το Δημόσιο, συνολικού ύψους 1.009.666,11 ευρώ.
  • Τελικά έγινε αυτό που οι περισσότεροι πίστευαν. Ούτε ο κ. Αλ.Τσίπρας, αλλά ούτε και η κ. Αλέκα Παπαρήγα προσήλθαν στην παρουσίαση του βιβλίου του Θανάση Νιάρχου Οι αταίριαστοι (η πολιτική συναντά την τέχνη), αν και τα ονόματα και των δύο περιλαμβάνονταν στο πάνελ των παρουσιαστών.
  • Δωρεάν νομική βοήθεια, θα παρέχει από το 2013 η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς στους ανήλικους και σε νέους από 18 έως 30 ετών, στο πλαίσιο του προγράμματος «Νομική Βοήθεια για Νέους», εν όψει των νέων κοινωνικοοικονομικών συνθηκών. Το ηλικιακό όριο δωρεάν νομικής στήριξης ήταν μέχρι σήμερα τα 24 έτη.
  • «Σημείο προς σημείο» απάντησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στην κριτική και τις αιτιάσεις που δέχτηκε από στελέχη, και ειδικότερα τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, κατά τη δευτερολογία του στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, της Πολιτικής και της Οργανωτικής Γραμματείας του Κινήματος.
  • Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν την Τετάρτη τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) εξήγγειλε 24ωρη πανελλαδική απεργία, εκφράζοντας την αντίθεσή της στις μειώσεις μισθών και στην περικοπή δαπανών στην Υγεία. Η ΟΕΝΓΕ κάνει λόγο για «μισθολογική εξόντωση» των γιατρών και για ένα σύστημα υγείας το οποίο «διαλύεται την ώρα που η κοινωνία το χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε, την ώρα που η ζήτηση υπηρεσιών αυξάνεται άνω του 30%».

Κόσμος

  • Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ κατέστησε σαφές ότι εξετάζεται ακόμη και το ενδεχόμενο να εθνικοποιηθεί μία μονάδα της χαλυβουργίας, αυτή στη Φλοράνζ, και ότι το ζήτημα τέθηκε κατά τη συνάντησή του με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ArcelorMittal, Λακσμί Μίταλ. Όπως αργότερα έγινε γνωστό από το μέγαρο των Ηλυσίων, κατά τη διάρκεια συνομιλίας που είχε αργότερα με τον Μίταλ, του ζήτησε να συνεχιστούν οι συνομιλίες μεταξύ του κράτους και του ομίλου έως και το Σάββατο για να βρεθεί ένας πιθανός αγοραστής για τη μονάδα.
  • Οι Ιρανοί πυρηνικοί επιστήμονες σχεδιάζουν ατομική βόμβα με ισχύ πάνω από τρεις φορές μεγαλύτερη από αυτήν της Χιροσίμα και έχουν μάλιστα κάνει προσομοιώσεις σε υπολογιστή, όπως αποκαλύπτει διάγραμμα που έχει στην κατοχή του το Associated Press. Το διάγραμμα καταγράφει την απόδοση μιας ατομικής βόμβας 50 κιλοτόνων, σημαντικά μεγαλύτερηε από αυτήν της Χιροσίμα που ήταν περίπου 15 κιλοτόνων. Η (υποθετική) ιρανική βόμβα έχει με την σειρά της δεκάδες ή και εκατοντάδες μικρότερη ισχύ από μία ατομική βόμβα που έχουν οι μεγάλες δυνάμεις.
  • Χώρος διαδηλώσεων έγινε για ακόμη μια αφορά τη Τρίτη η πλατεία Ταχρίρ στο Κάιρο, αυτή τη φορά κατά του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι που παραχώρησε στον εαυτό του με διάταγμα ενισχυμένες εξουσίες και ασυλία προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις στην αντιπολίτευση, τους δικαστές και στην κοινή γνώμη. Μέχρι το βράδυ η πλατεία ήταν κατάμεστη με παλμό και οργή που θύμιζαν άλλες εποχές. Φωτορεπορτάζ από τη μαζική διαδήλωση...
  • Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες πρόκειται να αναχωρήσει εκ νέου για την Κούβα όπου θα υποβληθεί σε συμπληρωματική θεραπεία για τον καρκίνο από τον οποίο έχει διαγνωστεί. Όπως ανακοίνωσε προς το Σώμα ο πρόεδρος της Βουλής Ντιοσντάντο Καμπέγιο, ο πρόεδρος Τσάβες θα φύγει από τη χώρα στις 27 Νοεμβρίου χωρίς πάντως να ανακοινωθεί πότε θα επιστρέψει.
  • Τρεις εκρήξεις στη διάρκεια νεκρώσιμων ακολουθιών στη Βαγδάτη την Τρίτη, είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 14 Σιίτες μουσουλμάνοι. Οι εκρήξεις προκλήθηκαν από παγιδευμένα αυτοκίνητα.

Οικονομία

  • Άνοδο κατέγραψαν την Τρίτη οι αγορές στην Ευρώπη ενώ, αντίθετα, στη Νέα Υόρκη οι δείκτες κατέγραψαν μικρή κάμψη. Πτώση 0,69% στις 12.878,13 μονάδες είχε ο Dow Jones όπως και ο Standard and Poor’s που διαμορφώθηκε στις 1.398,94 μονάδες με πτώση 0,52%.
  • Θα ήταν ανεύθυνο να μη δίδονταν στην Ελλάδα τα χρήματα και να αφηνόταν να αποχωρήσει αναγκαστικά από το ευρώ είπε η Α.Μέρκελ υπερασπιζόμενη την στάση που ακολούθησε η Γερμανία στο Eurogroup, κατά την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (CDU/CSU). Από την πλευρά του ο Β.Σόιμπλε απαντώντας στις επικρίσεις δήλωσε ότι «κάνει τα πάντα προκειμένου να ελαχιστοποιήσει τους κινδύνους και το κόστος και να μεγιστοποιήσει τις πιθανότητες (επιτυχίας)». Την Πέμπτη θα ψηφίσει η γερμανική Βουλή επί της συμφωνίας, χωρίς να αποκλείεται μικρή αναβολή, με το SPD να ζητά πλήρη ενημέρωση πριν ψηφίσει.
  • Στο 1,22 δισ. ευρώ έφθασαν τον Σεπτέμβριο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΗ, σύμφωνα με τη ΓΕΝΟΠ. Από αυτά τα 696 εκατ. είναι οφειλές νοικοκυριών, μικρομεσαίων επιχειρήσεων και όσων καταναλωτών τροφοδοτούνται από το δίκτυο χαμηλής τάσης, οι οποίες σχεδόν διπλασιάστηκαν σε διάστημα μικρότερο του έτους. Με αφορμή την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων 9μήνου της ΔΕΗ, η ΓΕΝΟΠ επισημαίνει 8 αιτίες για την επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης της επιχείρησης και τάσσεται εκ νέου κατά της αύξησης στα τιμολόγια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου