Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 25 Νοεμβρίου, 2012

  • «Πυρετός» διαβουλεύσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο και ώρες αγωνίας για την Αθήνα έως το κρίσιμο Eurogroup της Δευτέρας. Σε μία «βάση διαπραγμάτευσης» ώστε να αναζητηθεί συμβιβασμός με το ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους φέρεται να κατέληξαν σύμφωνα με κοινοτικές πηγές οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Σαββάτου, που λειτούγησε προπαρασκευαστικά για το κρίσιμο Eurogroup της Δευτέρας. Συγκρατημένη αισιοδοξία εκπέμπει η ελληνική κυβέρνηση για συμφωνία ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση τη δόσης.
  • Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ από το πρωί της Κυριακής μέχρι νωρίς το μεσημέρι στις περιοχές της Αργυρούπολης, του Ελληνικού και της Γλυφάδας, λόγω της διεξαγωγής του 30ού αγώνα δρόμου υγείας 10χλμ. Τον αγώνα διοργανώνει ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Αθηνών (ΣΔΥΑ), ο οποίος προσπαθεί να διαδώσει με κάθε νόμιμο μέσο το λαϊκό μαζικό αθλητισμό.
  • Αντιφασιστικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ, οργανώσεων της Αριστεράς, συνδικαλιστικών φορέων και μεταναστευτικών κοινοτήτων το μεσημέρι του Σαββάτου στο κέντρο της Αθήνας. Οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν από τα Προπύλαια προς τη Βουλή. Το απόγευμα, αντιφασιστικό συλλαλητήριο έγινε και στην πλατεία της Κυψέλης.
  • Λεπτομέρειες για την επιχείρηση της αστυνομίας που κατέληξε στον εντοπισμό των αντικειμένων που είχαν κλαπεί από το Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας και στη σύλληψη τριών ατόμων, ανάμεσά τους και τον φερόμενο ως «εγκέφαλο» της υπόθεσης, έδωσε η ΕΛΑΣ. Το μήνυμα ότι «παρά τη δυσχερέστατη οικονομική συγκυρία δεν κάνουμε εκπτώσεις ούτε στα θέματα ασφαλείας, ούτε στα θέματα προστασίας της πολιτιστικής μας κληρονομιάς» έστειλε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν.Δένδιας, δίνοντας συγχαρητήρια στους αστυνομικούς που χειρίστηκαν την υπόθεση.
  • Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών οργανωμένης ληστείας στα διυλιστήρια Ασπροπύργου το πρωί του Σαββάτου, την οποία ακολούθησε καταδίωξη από αστυνομικούς με ανταλλαγή πυροβολισμών στην παλιά εθνική. Οι ληστές, με την απειλή όπλου, είχαν αφαιρέσει 115.000 ευρώ από τα γραφεία δύο πετρελαϊκών εταιρειών.

Κόσμος

  • Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στην Καλαβρία όταν ένα τρένο που εκτελούσε περιφερειακό δρομολόγιο συγκρούστηκε με σφοδρότητα στην περιοχή ισόπεδης διάβασης με όχημα μεταφοράς Ρουμάνων μεταναστών για την συγκομιδή των κλημεντινών, όπως αναφέρουν οι κρατικοί σιδηρόδρομοι στην Ρώμη.
  • Απορρίπτει ο Μοχάμεντ ελ Μπαραντέι, σημαίνον στέλεχος της αιγυπτιακής αντιπολίτευης, τον διάλογο με τον Αιγύπτιο πρόεδρο εάν δεν αποσύρει το «δικτατορικό», όπως το χαρακτηρίζει, διάταγμα με το οποίο αποκτά υπερεξουσίες. Σε αποχή από τα καθήκοντά τους προχωρούν οι δικαστικοί της χώρας, απαιτώντας επίσης την απόσυρση του διατάγματος. Νέα συγκέντρωση οργανώνει η αντιπολίτευση την ερχόμενη εβδομάδα, με κάλεσμα σε πορεία υποστήριξης στον Μόρσι την Τρίτη απαντά η Μουσουλμανική αδελφότητα.
  • Εντυπωσιακές εικόνες, φωτογραφικά ενσταντανέ, μικρές και μεγάλες στιγμές του 24ώρου από ολόκληρο τον κόσμο.
  • Ο Νικολά Σαρκοζί αρνήθηκε ότι πήρε «ακόμη κι ένα ευρώ» για την προεκλογική του εκστρατεία από την πλουσιότερη γυναίκα της Γαλλίας και κληρονόμο του κολοσσού καλλυντικών L' Oreal, Λιλιάν Μπετανκούρ, σύμφωνα με αποσπάσματα της κατάθεσής του στους δικαστές που δημοσιεύτηκαν το Σάββατο στη γαλλική εφημερίδα Sud-Ouest.
  • Δεν κατάφεραν τελικά να αποφύγουν το χειρότερο οι γερμανικοί Financial Times (FTD), καθώς η εταιρεία που τους εκδίδει αποφάσισε να αναστείλει τη λειτουργία τους μετά από συσσώρευση ζημιών εκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για το τελευταίο πλήγμα το τελευταίο δίμηνο στο τοπίο των γερμανικών ΜΜΕ, μετά το «κανόνι» της Frankfurter Rundschau και την υπαγωγή του γερμανικού πρακτορείου ειδήσων στις διατάξεις του πτωχευτικού κώδικα. Το τελευταίο φύλλο των Financial Times Deutschland θα κυκλοφορήσει στις 7 Δεκεμβρίου.

Οικονομία

  • Στις προβλεπόμενες ημερομηνίες θα καταβληθούν οι συντάξεις και το επίδομα των Χριστουγέννων, ενώ δεν θα υπάρξουν περικοπές για το μήνα Δεκέμβριο, σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Γιάννη Βρούτση, που πρόσθεσε ότι η «όποια προσαρμογή θα ξεκινήσει από τον Ιανουάριο μήνα και εφεξής».
  • Ο διοικητής της ΤτΕ Γ.Προβόπουλος εκτιμά ότι το 2014 θα είναι η χρονιά της ανάκαμψης, θεωρώντας επίσης ότι στο τέλος του επόμενου χρόνου η ελληνική οικονομία θα έχει ανακτήσει πλήρως την ανταγωνιστικότητά της, όπως αναφέρει σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής. Για μία χώρα εντός νομισματικής ένωσης, «δεν υπάρχει άλλος τρόπος για την αποκατάσταση της απώλειας ανταγωνιστικότητας εκτός από την εσωτερική υποτίμηση», τονίζει ο Γ.Προβόπουλος.
  • Στη διάκριση μεταξύ χωρών που συνεισφέρουν και χωρών που απλά γίνονται δέκτες της συνεισφοράς απέδωσε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ το ναυάγιο στη Σύνοδο για τον προϋπολογισμό της περιόδου 2014-2020. Μιλώντας στην Deutsche Welle, o επικεφαλής του Eurogroup λέει χαρακτηριστικά: «Υποστηρίζω ρητά και κατηγορηματικά ότι όλοι είναι αποδέκτες. Όλοι ωφελούμεθα από τη συμμετοχή μας στην ΕΕ. Θεωρώ λοιπόν ότι αυτή η τεχνητή διάκριση δεν ανταποκρίνεται στα ζητούμενα του 21ου αιώνα.»

Αθλητισμός

  • Η Ρεάλ Μπέτις ήταν αυτή που αποδείχθηκε «βασίλισσα» στο ματς με τη Ρεάλ Μαδρίτης καθώς επικράτησε με 1-0 των «μερένχες». Σε θρίαμβο της Μάλαγα εξελίχθηκε το ντέρμπι με τη Βαλένθια, καθώς η ομάδα του Μαουρίτσιο Πελεγκρίνι συνέτριψε 4-0 των «νυχτερίδων», χάρη σε γκολ των Πορτίγια, Σαβιόλα και Σάντα Κρουζ και Ίσκο.
  • «Φρένο» στην πολύ καλή πορεία της Κατάνια στο φετινό καμπιονάτο έβαλε η Παλέρμο, νικώντας την με 3-1 στο ντέρμπι της Σικελίας, με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 14η αγωνιστικής του ιταλικού πρωταθλήματος.
  • Απογοητευμένος μετά την ήττα της ΑΕΚ με 1-0 από τον Λεβαδειακό, παραδέχθηκε ότι ίσως χρειαστεί αρκετός χρόνος για να ξεφύγει η ομάδα του από τη τελευταία θέση της βαθμολογίας. Ο Γερμανός τεχνικός αναφέρθηκε στα επόμενα ματς αλλά και για τον φίλαθλο της ΑΕΚ που έχασε τη ζωή πριν την έναρξη του ματς. Αποκαλυπτικός ήταν ο Γιώργος Παράσχος μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Ο τεχνικός του Λεβαδειακού αναφέρθηκε στον Στέφανο Ναπολεόνι, ο οποίος έχει συμφωνήσει με άλλη ομάδα, ενώ αναφερόμενος στο ματς με την ΑΕΚ, επικαλέσθηκε τον παράγοντα τύχη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου