Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 24 Νοεμβρίου, 2012

  • Την αισιοδοξία τους ως προς την έκβαση των διαβουλεύσεων στο Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας εξέφρασαν κυβερνητικές πηγές, από τις Βρυξέλλες, σημειώνοντας όμως παράλληλα ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει εκπονήσει εναλλακτικά σενάρια. Τηλεφωνικές επαφές με τη διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ και με τον υπουργό οικονομικών των ΗΠΑ Τίμοθι Γκάιντνερ είχε ο πρωθυπουργός.
  • Πολιτική εκδήλωση και συναυλία αφιερωμένη στην 94χρονη διαδρομή του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας διοργανώνει την Κυριακή στις 18:00 το απόγευμα, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ.
  • Τις σκέψεις και τις ανησυχίες τους «για τον απροκάλυπτο πλέον ρατσισμό και για τον υφέρποντα φασισμό, που απειλούν να εισέλθουν και στην εκπαίδευση» εκφράζουν 300 καθηγητές πανεπιστημίου με ανοικτή επιστολή στον υπουργό Παιδείας, Κ.Αρβανιτόπουλο. «Μας ανησυχεί που η Χρυσή Αυγή επιχειρεί να εισχωρήσει και στο χώρο της θεσμοθετημένης εκπαίδευσης, γεγονός απέναντι στο οποίο δεν πρέπει να υπάρξει καμιά ανοχή. Η πολιτεία οφείλει να κλείνει δυναμικά και συστηματικά το δρόμο σε κάθε αντιδημοκρατικό εγχείρημα» τονίζουν μεταξύ άλλων.
  • Την πεποίθησή του ότι έχει επιτευχθεί πρόοδος, τόσο στο θέμα της συμμετοχής της Ελλάδας στα κονδύλια συνοχής, όσο και στο θέμα της δόσης, εν όψει του Eurogroup της Δευτέρας, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από τις Βρυξέλλες μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής, κατά τη διάρκεια της οποίας είχε πλήθος διμερών επαφών με Ευρωπαίους ηγέτες.«Αβουλη και απούσα από τις κρίσιμες εξελίξεις» χαρακτήρισε την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.
  • Ένταση επικράτησε γύρω το μεσημέρι της Παρασκευής στη Σχολή Αστυφυλάκων Κομοτηνής, όπου κρατούνται μετανάστες, που εισήλθαν παράνομα στη χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μετανάστες, περίπου 500 άτομα, κατά τον προαυλισμό τους άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα και να βάζουν φωτιά σε στρώματα, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες κράτησής τους.

Κόσμος

  • Με φόντο τις πιο βίαιες και εκτεταμένες διαδηλώσεις αφότου ανέλαβε την αιγυπτιακή προεδρία, ο Μοχάμεντ Μόρσι μίλησε ενώπιον υποστηρικτών του υπεραμυνόμενος του επίμαχου διατάγματος με το οποίο ουσιαστικά αποκτά απεριόριστες εξουσίες. Απαντώντας στην αντιπολίτευση που τον χαρακτηρίζει νέο «Φαραώ», ο Μόρσι λέει ότι είναι πρόεδρος όλων των Αιγυπτίων και οδηγεί τη χώρα σε πορεία ελευθερίας και δημοκρατίας. Τονίζει ότι είναι ο «εγγυητής της σταθερότητας» και θέλει «αυθεντική και ισχυρή αντιπολίτευση». Πενήντα τραυματίες στις συγκρούσεις σε όλη τη χώρα, δακρυγόνα και συμπλοκές στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου. Φωτορεπορτάζ.
  • H προεδρία της Αργεντινής δεν ήταν ποτέ εύκολη υπόθεση για την Κριστίνα Φερνάντες. Από την πρώτη σχεδόν στιγμή που εξελέγη, το 2007, αντιμετωπίζει εμπόδια, δυσκολίες και χτυπήματα, ακόμα και σε προσωπικό επίπεδο. Ορισμένα οφείλονται στο χάος που κληρονόμησε από τους ανθρώπους που χρεοκόπησαν τη χώρα, άλλα τα προκαλεί η ίδια με την πολιτική της, αλλά και τον εκρηκτικό της χαρακτήρα...
  • Την επομένη της υποβολής επίσημου τουρκικού αιτήματος για την ανάπτυξη αντιαεροπορικών συστημάτων Patriot στην τουρκοσυριακή μεθόριο, το καθεστώς του Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ προειδοποιεί την Άγκυρα ότι σχετική κίνηση θα επιδεινώσει και θα περιπλέξει περαιτέρω την κατάσταση.
  • Συνέχεια θα έχουν ως φαίνεται οι δικαστικές περιπέτειες του πρώην προέδρου της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί μετά την μαραθώνια κατάθεση που έδωσε ενώπιον δικαστή στο Μπορντό σχετικά με την χρηματοδότησή του κόμματός του, του UMP, το 2007 από την πάμπλουτη Γαλλία επιχειρηματία Λιλιάν Μπετανκούρ.
  • Κύμα ρίγους, οργή, προβληματισμό και διαδηλώσεις ενάντια στην ομοφοβία έχει προκαλέσει στην Ιταλία η αυτοκτονία-σοκ του 15χρονου Αντρέα, του εφήβου που αγαπούσε να ντύνεται εκκεντρικά και έβαλε τέλος στη ζωή του έπειτα από ένα χρόνο διαπόμπευσης που υφίστατο στο σχολείο και μέσω Facebook. Ο πολιτικός κόσμος και ο ίδιος ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας καταδικάζουν την ομοφοβία. Τα κοινωνικά δίκτυα έχουν κατακλυστεί από μηνύματα αλληλεγγύης για τον Αντρέα. «Εγώ φοράω ροζ παντελόνι» είναι η διαδικτυακή εκστρατεία-απάντηση για τον 15χρονο που κρεμάστηκε στο σπίτι του στη Ρώμη...

Οικονομία

  • Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας με έκδοση νέων κοινών ονομαστικών μετοχών έναντι εισφοράς σε είδος (ήτοι μετοχών της Eurobank) αποφάσισε η γενική συνέλευση της ETE. H αύξηση θα καλυφθεί αποκλειστικά από τους κοινούς μετόχους της Eurobank που θα αποδεχθούν τη Δημόσια πρόταση της ΕΤΕ με αναλογία 58 νεοεκδιδόμενες κοινές μετοχές ΕΤΕ για 100 εισφερόμενες μετοχές της Eurobank, με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης υφισταμένων μετόχων. Επίσης η γενική συνέλευση εξέλεξε τα μέλη του ΔΣ της τράπεζας με τριετή θητεία.
  • «Πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις και να αποδείξουμε ότι οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) δεν πρέπει να είναι θύματα της κρίσης αλλά εργαλεία εξόδου από την κρίση, εργαλεία ανάπτυξης, δημιουργίας θέσεων εργασίας, ενεργειακής ανεξαρτησίας» δήλωσε η ευρωβουλευτής Άννυ Ποδήματα, από το βήμα της 12ης Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Ευρωπαϊκού Φόρουμ για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και την Ενεργειακή Αποδοτικότητα.
  • Νέα σύσκεψη θα έχει το απόγευμα του Σαββάτου η ομάδα εργασίας του Eurogroup, με συμμετοχή και υπουργών Οικονομικών προκειμένου να τους ενημερώσουν για τις προτάσεις του Euro Working Group σχετικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Η ομάδα εργασίας έχει συνεχείς διαβουλεύσεις μετά το επεισοδιακό Eurogroup της 20ης Νοεμβρίου, προκειμένου να βρουν εναλλακτικές λύσεις και να γεφυρώσουν το χάσμα μεταξύ Ευρώπης και ΔΝΤ. Είναι εμφανές ότι στις Βρυξέλλες επικρατεί έντονη κινητικότητα για να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες να μην υπάρξει τη Δευτέρα συμφωνία για την Ελλάδα.

Αθλητισμός

  • Η κυριακάτικη αναμέτρηση του «Στάμφορντ Μπριτζ», ανάμεσα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Τσέλσι και την πρωταθλήτρια Αγγλίας Μάντσεστερ Σίτι, δεσπόζει το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής της πρέμιερ λιγκ. Το ντέρμπι της Μίλαν με τη Γιουβέντους δεσπόζει στο πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής του ιταλικού πρωταθλήματος, η οποία θα διεξαχθεί σε... δόσεις. Την ευκαιρία να διατηρήσει ή και να αυξήσει την διαφορά από τους διώκτες της, έχει η Μπάγερν Μονάχου, καθώς για την 13η αγωνιστική της μπουντεσλίγκα, θα υποδεχθεί το Ανόβερο. Δυνατές αναμετρήσεις στην Ισπανία...
  • Τη νίκη μέσα στην Τούμπα θέλει ο Λεονάρντο Ζαρντίμ στο ντέρμπι της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ τον οποίο χαρακτήρισε ως τον δυσκολότερο αντίπαλο στο ελληνικό πρωτάθλημα. Παράλληλα έδειξε να μην τον φοβίζει η καυτή ατμόσφαιρα της έδρας του «Δικεφάλου».
  • Το ντέρμπι της Τούμπας, όπου την Κυριακή ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό, δεσπόζει στο πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Ωστόσο, η αυλαία ανοίγει το Σάββατο με τρεις αναμετρήσεις. Στις 17:15, ο Ατρόμητος φιλοξενεί την Ξάνθη και ο ΠΑΣ Γιάννινα υποδέχεται τον ΟΦΗ, ενώ στις 19:30, η ΑΕΚ αντιμετωπίζει τον Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου