Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

ΗΠΑ: Δικαστήριο υποχρεώνει εταιρείες καπνού να διαφημίσουν ότι έλεγαν ψέματα

Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου, 2012

Σε διαφημιστική εκστρατεία επανόρθωσης, που θα πληρώσουν οι ίδιες, «καταδίκασε» αμερικανικό δικαστήριο μεγάλες εταιρείες καπνού, επειδή για χρόνια παραπλανούσαν τους καταναλωτές.
Πρόκειται για την πιο βαριά μέχρι τώρα ποινή σε βάρος των εταιρειών στην ιστορία της 13χρονης δικαστικής διαμάχης μεταξύ του αμερικανικού κράτους και της καπνοβιομηχανίας για τις επιπτώσεις του καπνίσματος στην υγεία.
Κεντρικό σημείο της απόφασης ήταν η φρασεολογία που θα χρησιμοποιηθεί στην εκστρατεία. Η ομοσπονδιακή δικαστής Γκλάντις Κέσλερ ανέφερε στην απόφασή της ότι η νέα εκστρατεία είναι κατάλληλο αντιστάθμισμα της «παραπλάνησης των εταιρειών στο παρελθόν», η οποία φτάνει τουλάχιστον μέχρι το 1964.
Οι διαφημίσεις θα δημοσιεύονται σε πληθώρα μέσων για δύο χρόνια. Μεταξύ των μηνυμάτων βρίσκεται και το εξής: «Ομοσπονδιακό δικαστήριο έκρινε ότι οι κατηγορούμενες εταιρείες σκόπιμα εξαπάτησαν το αμερικανικό κοινό πουλώντας ψευδώς τσιγάρα χαμηλότερης πίσσας και ελαφριά τσιγάρα ως τσιγάρα που βλάπτουν λιγότερο από τα κανονικά».
Άλλο μήνυμα είναι: «Το κάπνισμα σκοτώνει κατά μέσο 1.200 Αμερικανούς. Καθημερινά».
Οι προθέσεις των εταιρειών για το αν θα ασκήσουν έφεση δεν είναι ακόμη σαφείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου