Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Αντιδράσεις από τη δημόσια παρέμβαση του Α/ΓΕΝ


«Το Πολεμικό Ναυτικό δεν αντέχει άλλες περικοπές»

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου, 2012
Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η συνέντευξη που έδωσε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, ναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης, στην οποία προειδοποιεί για τον κίνδυνο να επηρεαστεί η επιχειρησιακή δυνατότητα του ΠΝ, λόγω των περικοπών.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χρηστίδης έκανε λόγο για δυσανάλογες περικοπές στις Ένοπλες Δυνάμεις και εξέφρασε την ανησυχία του ότι αν συνεχιστούν, στο μέλλον είναι πιθανό να επηρεαστεί η επιχειρησιακή ικανότητα του Πολεμικού Ναυτικού.
Σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Α/ΓΕΝ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσας έκανε λόγο για παρέμβαση ευθύνης.
«Η παρέμβαση του Αρχηγού είναι μια παρέμβαση ευθύνης γιατί κρίνω και από την ποιότητα του αρχηγού. Είναι ένας έμπειρος, μάχιμος αξιωματικός ο οποίος μέχρι και τώρα έχει δείξει τα στοιχεία ενός μετρημένου ανθρώπου» ανέφερε ο βουλευτής, σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό.
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ είπε ότι οι δηλώσεις του Κοσμά Χρηστίδη «συνιστούν μέγα πολιτικό ζήτημα» κάνοντας λόγο για εκκωφαντική σιωπή από πλευράς υπουργείου Εθνικής Άμυνας και προσωπικά του υπουργού Πάνου Παναγιωτόπουλου, αλλά και του Μεγάρου Μαξίμου.
«Η συνέντευξη του Αρχηγού αντικατοπτρίζει το πραγματικό αίσθημα οργής από το οποίο διακατέχονται οι Ένοπλες Δυνάμεις», ανέφερε σε σχετική δήλωσή του ο βουλευτής της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας πως δεν έχει νόημα να κάνουμε ότι δεν το ξέρουμε και ότι δεν το βλέπουμε.
Ωστόσο, όπως επεσήμανε, ο ίδιος δεν μπορεί να δεχθεί «οποιαδήποτε συσχέτιση της διάθεσης προσφοράς των ένστολων με την οικονομική αμοιβή», γιατί «οι ένστολοι δεν είναι απλοί δημόσιοι υπάλληλοι», αλλά «αποτελούν την καρδιά και την ψυχή της Πατρίδας».
Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου