Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Πάλι κοντά σε χρεοκοπία η Αργεντινή

 Σάββατο, 24 Νοεμβρίου, 2012


Όλο και πιο κοντά στη χρεοκοπία.
Τι αποφάσισε δικαστήριο των ΗΠΑ

Ξανά πάνω από την Αργεντινή το φάσμα της χρεοκοπίας. Αμερικάνικο δικαστήριο αποφάσισε πως πρέπει να καταβληθούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες 1,3 δισ. δολάρια σε διεθνείς πιστωτές, οι οποίοι είχαν αρνηθεί να συμμετάσχουν στην αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας.
Η Αργεντινή πάντως αναμένεται να ασκήσει έφεση εναντίον της απόφασης αλλιώς πρέπει μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου να καταβάλει το ποσό σε πιστωτές που δεν είχαν δεχθεί να συμμετάσχουν στην αναδιάρθρωση του χρέους το 2005 και το 2001.
Όπως και να χει, ο υπουργός Οικονομικών της Αργεντινής απέρριψε τη δικαστική απόφαση, λέγοντας ότι δεν είναι νόμιμο να καταβληθούν κεφάλαια "αρπακτικών" και η πρόεδρος Κριστίνα Φερνάντεζ Κίρχνερ δήλωσε ότι η χώρα της δεν πρόκειται να πληρώσει ούτε ένα δολάριο.
Υπενθυμίζεται πως η Αργεντινή είχε κηρύξει χρεοκοπία το 2001. Καθώς αναμενόταν ανάρρωση της οικονομίας το 2003, το ΔΝΤ συμφώνησε σε νέο δάνειο.
Έκτοτε η Αργεντινή αναδιάρθρωσε δύο φορές το χρέος της προσφέροντας στους πιστωτές νέα ομόλογα.
Ωστόσο οι δανειστές Elliot Associates και Aurelius Capital επέλεξαν να μην συμμετέχουν και να φέρουν την υπόθεση στα δικαστήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου