Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Ελαιοπαραγωγοί: Μεγαλύτερη η παραγωγή, πολύ μικρή η απόδοση!

 Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου, 2012

Σε μα από τις πιο άσχημες χρονιές εξελίσσεται η φετινή για τους ελαιοπαραγωγούς στην ευρύτερη περιοχή της πεδινής Ηλείας, καθώς, αν και η παραγωγή είναι μεγαλύτερη από πέρυσι, η απόδοση των ελιών σε λάδι είναι πάρα πολύ χαμηλή, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που επικράτησαν όλους τους προηγούμενους μήνες και της βροχής του Σεπτεμβρίου, που ευνόησε την δημιουργία μυκήτων και την εμφάνιση άλλων προβλημάτων.Ένα ακόμα πρόβλημα είναι και αυτό της τιμής, που μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να «ξεκολλά» από τα 2,30 ? 2,30 ευρώ, με τους ιδιοκτήτες των ελαιοτριβείων να δηλώνουν ότι τη φετινή χρονιά δεν θα καταφέρουν να βγάλουν ούτε τα έξοδα? για τη ΔΕΗ!
«Η φετινή χρονιά δεν είναι καθόλου καλή για το λάδι» είπε στην εφ. «Πατρίς» και ο παραγωγός κ. Σάκης Γεωργόπουλος και συνέχισε: «Ο καιρός φέτος δεν βοήθησε καθόλου. Οι ελιές δεν βγάζουν πολύ λάδι, ενώ και η τιμή είναι μειωμένη, στα 2,20-2,30 ευρώ. Είναι μία δύσκολη χρονιά και περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει».
Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ, Στάθης Πουλιάσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου