Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Αναταραχή στην κυβέρνηση από τη συνέντευξη του αρχηγού ΓΕΝ


Υπουργός και αρχηγός πήγαν μαζί σε εκδήλωση για τους Βαλκανικούς Πολέμους, την Κυριακή.

Τρίτη, 27 Νοεμβρίου, 2012
Μεγάλη αναταραχή δημιούργησε στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας και στο Μαξίμου γενικότερα η συνέντευξη του αρχηγού ΓΕΝ κ. Χρηστίδη στην κυριακάτικη εφημερίδα «Realnews».
Η ανωτέρω εφημερίδα, που διαισθανόταν ασφαλώς την αντίδραση που θα δημιουργούνταν, παρακολούθησε τις αντιδράσεις και τις κατέγραψε χθες στην ιστοσελίδα της. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει, από το Σάββατο -όταν διέρρευσε η πληροφορία για τη συνέντευξη- ο υπουργός Πάνος Παναγιωτόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον αντιναύαρχο, ο οποίος και επιβεβαίωσε την πληροφορία που είχε ο υπουργός. Ο κ. Παναγιωτόπουλος ζήτησε από τον αρχηγό να συναντηθούν στο Πεντάγωνο, κάτι που έγινε στις 15:00 το μεσημέρι του Σαββάτου.
Η συζήτηση που έγινε μεταξύ τους ήταν σε χαμηλούς τόνους μεν, αλλά επί της ουσίας έγιναν νύξεις περί παραιτήσεως του αρχηγού, ο οποίος όμως -όπως είχε ήδη δηλώσει και στη συνέντευξή του στη «Realnews»- δεν ήταν διατεθειμένος να την υποβάλει.
Ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας εξέφρασε την ενόχλησή του για το γεγονός ότι δεν είχε ενημερωθεί από τον αρχηγό.
Την ίδια ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατούσε αναβρασμός μετά από την επιβεβαίωση της πληροφορίας για τη συνέντευξη του αρχηγού ΓΕΝ. Μόλις έγινε γνωστό το περιεχόμενό της υπήρξε έντονος προβληματισμός για το πώς θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση. Οσοι πρότειναν «σκληρή αντιμετώπιση» και αποστρατεία του αντιναυάρχου, γρήγορα υπερκεράστηκαν από τους πιο ψύχραιμους, καθώς υπενθύμισαν την περίπτωση της παραίτησης του στρατηγού Ζιαζιά από την αρχηγία του ΓΕΣ το περασμένο καλοκαίρι. Δύο αρχηγοί σε διάστημα λίγων μηνών είναι πολλοί για μια κυβέρνηση που έτσι κι αλλιώς «περνάει» δύσκολα.
Ακολούθησε και δεύτερη συνάντηση του αρχηγού ΓΕΝ με τον ΥΕΘΑ, πάλι στο Πεντάγωνο, το πρωί της Κυριακής και αφού η «Realnews» είχε πια κυκλοφορήσει. Το κλίμα ήταν και πάλι ήρεμο και οι όποιες νύξεις περί παραιτήσεως του Α/ΓΕΝ είχαν πια εξαφανιστεί. Υπουργός και Αρχηγός πήγαν μάλιστα μαζί σε εκδήλωση για τους Βαλκανικούς Πολέμους, χωρίς βέβαια να μπορεί να μιλήσει κανείς για «εγκάρδια ατμόσφαιρα».
Αργά το απόγευμα της Κυριακής πλέον έγινε σαφές ότι η κυβερνητική γραμμή στο θέμα της συνέντευξης Χρηστίδη θα πρέπει να είναι ήπια. Κάποιοι μάλιστα υποστηρίζουν ότι θα πρέπει η κυβέρνηση «να υιοθετήσει το περιεχόμενο της συνέντευξης, αφού ο αρχηγός λέει αλήθειες».
Παρόλα αυτά είναι σαφές ότι η πρωτοβουλία του Α/ΓΕΝ να τοποθετηθεί δημόσια για τα θέματα των περικοπών και των επιπτώσεων που έχουν στις ΕΔ, αποτελεί μεγάλο πονοκέφαλο για την κυβέρνηση, που διαπιστώνει ότι οι αντιδράσεις πληθαίνουν και εντείνονται και μάλιστα από τομείς του κρατικού μηχανισμού που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει και να περιμένει.
Να σημειωθεί, παράλληλα, όπως έγραψε χθες και ο «Ε.Κ.» ότι η βαρυσήμαντη παρέμβαση του Αρχηγού ΓΕΝ στην «Realnews» δημιούργησε αίσθηση στον πολιτικό κόσμο. Βουλευτές απ’ όλα τα κόμματα στήριξαν με δηλώσεις τους τις απόψεις του, εκφράζοντας την έντονη ανησυχία τους για το μέλλον των Ενόπλων Δυνάμεων. Παράλληλα σημειώνουν ότι οι περικοπές στον συγκεκριμένο ευαίσθητο τομέα θα πρέπει να γίνονται με ιδιαίτερη προσοχή. Κάλεσαν μάλιστα την κυβέρνηση να λάβει σοβαρά υπόψιν της τα όσα είπε ο Α/ΓΕΝ.
Πηγή: Realnews, Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου