Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

ΗΠΑ: Ανεπαρκείς τις προσπάθειες του Πεκίνου για ανατίμηση του γιουάν

Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου, 2012
Σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής κυβέρνησης

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής κυβέρνησης οι προσπάθειες που καταβάλλει η Κίνα για να αναβαθμίσει την ισοτιμία του εθνικού της νομίσματος έναντι του δολαρίου, θεωρούνται ακόμη ανεπαρκείς.

Παρά τα μέτρα που έχει υιοθετήσει το Πεκίνο ώστε να αυξηθεί η συναλλαγματική αξία του κινεζικού εθνικού νομίσματος, το γιουάν εξακολουθεί να παραμένει «σημαντικά υποτιμημένο», υπογραμμίζει το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών στην εξαμηνιαία έκθεσή του για τη συναλλαγματική πολιτική των κύριων εμπορικών εταίρων των ΗΠΑ, καταλήγοντας στο ίδιο συμπέρασμα με το προηγούμενο εξάμηνο.
Το υπουργείο στις εκτιμήσεις του θεωρεί «δικαιολογημένη» την απαίτηση το ρενμίνμπι (άλλη ονομασία του γιουάν) «να συνεχίσει την ανατίμησή του εν σχέσει προς το δολάριο και τα άλλα κύρια νομίσματα».
Η Ουάσιγκτον πάντως σημειώνει πως «οι κινεζικές αρχές έχουν μειώσει σημαντικά τον βαθμό επίσημης επέμβασης στην αγορά συναλλάγματος από το τρίτο τρίμηνο του 2011».
Επιπλέον, υπογραμμίζει το υπουργείο, «η Κίνα έχει λάβει μία σειρά από μέτρα για τη μείωση των ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων, στα πλαίσια ενός ευρύτερου σχεδίου που στόχο έχει να οδηγήσει σε ένα πιο ευέλικτο καθεστώς συναλλαγματικών ισοτιμιών».
«Παρά τις ενθαρρυντικές εξελίξεις, η διαδικασία προσαρμογής δεν έχει περαιωθεί και θα χρειασθούν επιπλέον μέτρα», προσθέτει το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου