Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Ελληνοαμερικανίδα παρουσιάστρια του καναλιού Fox ειρωνεύεται τους φτωχούς

Κυριακή, 25 Νοεμβρίου, 2012
Ελληνοαμερικανίδα παρουσιάστρια του καναλιού Fox ειρωνεύεται τους φτωχούςΣχόλιό της προκάλεσε μικρό σάλο στα μίντια των ΗΠΑ

Χαμόγελα, μισαλλοδοξία και νεοσυντηρητικές απόψεις από την Αντρέα Τάνταρος του Fox News


Η ελληνικής καταγωγής Αμερικανίδα Αντρέα Τάνταρος, παρουσιάστρια του καναλιού Fox News έχει προκαλέσει έναν μικρό σάλο στο μιντιακό σύμπαν των ΗΠΑ με ατυχέστατο σχόλιό της σχετικά με τα κουπόνια τροφίμων.
Κατά τη διάρκεια της εκπομπής «The Five» και ερωτηθείσα αν θα μπορούσε η ίδια να επιβιώσει με κουπόνια τροφίμων αξίας 133 δολαρίων για άπορους (λιγότερα από 100 ευρώ τον μήνα), απάντησε: «Ναι, θα έπρεπε να το δοκιμάσω ! Ξέρετε τι υπέροχη θα έδειχνα αν έχανα μερικά κιλά; Η κάμερα προσθέτει τουλάχιστον 10 κιλά, αυτό είναι σίγουρο», ειπε η δημοσιογράφος και πολιτική αναλύτρια.
Η 33χρονη Τάνταρος αρνήθηκε να ζητήσει συγγνώμη για το σχόλιό της. Μάλιστα λίγο αργότερα έγραψε στο Twitter: «Όσοι θίχθηκαν, απλά δεν έχουν χιούμορ». «Είναι απίστευτο το πόσο λίγη αίσθηση του χιούμορ διαθέτουν οι αριστεροί και οι φιλελεύθεροι», συνέχισε η παρουσιάστρια, κάνοντας επίθεση στους επικριτές της.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η Τάνταρος δέχεται επικρίσεις για σχόλια που έκανε. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας της στο αμερικανικό κολέγιο Γκίλφορντ, είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων από τους παρευρισκόμενους φοιτητές, εξαιτίας κάποιων ρατσιστικών και ξενοφοβικών χαρακτηρισμών που έκανε στο Ισλάμ.
«Αυτοί [Οι μουσουλμάνοι] μας επιτέθηκαν στις 11 Σεπτεμβρίου 2001. Το Κοράνι κηρύττει την ανεκτικότητα, αλλά μόνο σε περιπτώσεις που οι μουσουλμάνοι είναι πληθυσμιακά περισσότεροι. Ο προφήτης Μωάμεθ ενθάρρυνε την έννοια της τζιχάντ [του «ιερού πολέμου»] μέχρις ότου συμβούν ένα από τα δυο πράγματα: είτε να γίνει όλη η υφήλιος μουσουλμανική, είτε να μας εξουσιάζουν μουσουλμάνοι», ειχε πει στην μισαλλόδοξη ομιλία της η Τάνταρος, που ειχε σπεύσει να χαρακτηρίσει το Ισλάμ ως «θρησκεία του μίσους».
Η ομιλία της επικρίθηκε από πολλούς, τηλεσχολιαστές, πολιτικούς αναλυτές αλλά και μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, αλλά εκείνη ανταπάντησε πως «στην Αμερική υπάρχει ελευθερία του λόγου». «Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με ελευθερία του λόγου, αλλά ένα κήρυγμα μίσους και μάλιστα εντός των κόλπων ενός πανεπιστημίου», αντίτεινε ο φοιτητής Φιλοσοφίας του Γκίλφορντ, Λις Μπεναρμπάν που αντιπαρατέθηκε μαζί της μετά την ομιλία της.
Η ελληνοαμερικανίδα δημοσιογράφος γεννήθηκε στην πολιτεία της Πενσιλβάνια από έλληνες γονείς που έχουν εστιατόριο στη πόλη όπου μεγάλωσε, το Αλενταουν. 
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου