Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Μάρτιν Σούλτς: Υπέρ συμφωνίας ελεύθερων συναλλαγών Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΗΠΑ

Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου, 2012
Θα μπορούσε να εφαρμοστεί από το 2015
Έκκληση για συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία θα μπορούσε να αναζωογονήσει τον οικονομικό ιστό και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, απηύθυνε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ουάσινγκτον, την Τρίτη.
«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υποστηρίζει την ιδέα μιας ζώνης ελεύθερων συναλλαγών μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία θα μπορούσε να εφαρμοστεί από το 2015», δήλωσε ο Σούλτς, εκφράζοντας την άποψη ότι μια τέτοια συμφωνία θα ήταν «εξαιρετικός επιταχυντής για την οικονομική ανάπτυξη».
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναγνώρισε, ωστόσο, ότι υπάρχει κάποια αντίσταση για την ιδέα, κυρίως στην Γηραιά Ήπειρο. «Και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, έχουμε διαφορετικές θέσεις σχετικά με την ασφάλεια των τροφίμων, την προστασία των καταναλωτών και του περιβάλλοντος, που είναι βαθιά ριζωμένες στην κουλτούρα μας. Αλλά εάν τα καταφέρουμε, θα επωφεληθούν 800 εκατομμύρια άνθρωποι», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Ομάδα εργασίας συστάθηκε πριν από ένα χρόνο, ανάμεσα σε Ευρωπαίους και Αμερικανούς για το σχετικό ζήτημα αλλά οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν αρχίσει, καθώς κάθε πλευρά βάζει όρους και απαιτεί χαμηλότερα τιμολόγια και θέτει τα αποκαλούμενα ρυθμιστικά εμπόδια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου