Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Γενική Συνέλευση Ομοσπονδίας Βοστώνης

Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου, 2012

30 Μαρτίου το επίσημο δείπνο
7 Απριλίου η παρέλαση
Πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ η Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας (Βοστώνης) σε αίθουσα το δευτέρου ορόφου του Mαλιωτείου Πολιτιστικού Κέντρου στο Μπρουκλάϊν (Brookline) της Μασσαχουσέττης.
Παρευρέθησαν 28 αντιπρόσωποι από 15 Συλλόγους (οικονομικώς τακτοποιημένοι). Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης υποδείχθηκε και εξελέγη ο κ. Δημήτριος Τσούμπανος (Πρώην Πρόεδρος της οργάνωσης και πρώην Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας).

Διαβάστηκαν τα πρακτικά από τον Γενικό Γραμματέα κ. Θεμιστοκλή Βούλγαρη και επικυρώθηκαν από την ολομέλεια. Στη συνέχεια διαβάστηκε η αλληλογραφία της Ομοσπονδίας. Έγινε η αναφορά του Προέδρου κ. Θεμιστοκλή Καρατζά για τα πεπραγμένα από την τελευταία Γενική Συνέλευση τη συμμετοχή του σε διάφορες εκδηλώσεις αντιπροσωπεύοντας την Ομοσπονδία. Παράλληλα αναφέρθηκε σε διάφορες εκδηλώσεις που προγραμματίζει η Ομοσπονδία στο εγγύς μέλλον.
  1. 12 Δεκεμβρίου, 2012 συνάντηση Επιτροπής Καταστατικού με τελικές αποφάσεις με εισηγήσεις που θα γίνουν στην Γενική Συνέλευση για προσθήκες, αλλαγές ή αφαιρέσεις από το καταστατικό.
  2. 20 Ιανουαρίου, 2013 η κοπή της βασιλόπιτας
  3. 16 Φεβρουαρίου, 2013 εκδήλωση στο αμφιθέατρο του Μαλιωτείου Πολιτιστικού Κέντρου με τη συμμετοχή του συνθέτη Γιάννη Σπανού και της Χρυσούλας Στεφανάκη.
  4. Γνωριμία με τη Νεολαία. Δεν έχει ανακοινωθεί η ημερομηνία. Απόφαση του Δ.Σ. Είναι να μη γίνει η εκλογή της Μις Ανεξαρτησίας αλλά να γίνει μία άλλη εκδήλωση με νέους και νέες.
  5. Επίσημο Δείπνο και εορτασμός των 30 χρόνων της Ομοσπονδίας στις 30 Μαρτίου, 2013.
  6. Κυριακή, 7 Απριλίου, 2013 Παρέλαση για την Ελληνική Ανεξαρτησία και την Επανάσταση των Ελλήνων εναντίον των Τούρκων την 25η Μαρτίου, 1821.
Παράλληλα η Ομοσπονδία θα κινητοποιηθεί με πανομογενειακές συγκεντρώσεις για την παρέλαση.
Στη συνέχεια οι αντιπρόσωποι έκαναν ερωτήσεις στον Πρόεδρο ο οποίος τοποθετήθηκε.
Μετά τον Πρόεδρο κ. Καρατζά ο λόγος δόθηκε στον Α' Αντιπρόεδρο κ. Νικόλαο Δαλαμάγκα για την παρέλαση ο οποίος αναφέρθηκε στον προγραμματισμό και τι θα μπορούσε να γίνει παραπάνω ώστε η παρέλαση να έχει περισσότερο κόσμο και να συγκεντρώσει περισσότερα χρήματα. Όταν τελείωσε ο κ. Δαλαμάγκας έγινε μεγάλη συζήτηση από τους αντιπροσώπους των Σωματείων με τοποθετήσεις και εισηγήσεις. Ανάμεσα στα άλλα που ειπώθηκαν ήταν και τα κάτωθι: α) Μήπως είναι καλύτερα να γίνει Ελληνικό Φεστιβάλ αντί για παρέλαση. β) Μήπως θα πρέπει η παρέλαση να γίνετε μία συγκεκριμένη ημερομηνία και άλλα.
Ανακοινώθηκε στην ολομέλεια ότι σχηματίστηκε Επιτροπή Λευκώματος που θα γίνει για τα 30 χρόνια της Ομοσπονδίας υπεύθυνος της οποίας είναι ο κ. Κωνσταντίνος Ιωάννης Ράμος.
Έγινε η αναφορά Ταμία και η αναφορά της Εξελεγκτικής Επιτροπής όπου τα οικονομικά ήταν εντάξει και η ολομέλεια δέχθηκε την αναφορά.
Στα ανοικτά θέματα έγιναν τοποθετήσεις πάλι για την παρέλαση αλλά και για άλλα θέματα όπως α) τι έγινε με το Συμπόσιο και τα πορίσματα που βγήκαν β) το λογαριασμό Building Fund όπου είναι ανενεργός. γ) Συνάντηση προέδρων και αντιπροσώπων Σωματείων και άλλων οργανώσεων σε μία ημερίδα για θέματα κοινού ενδιαφέροντος του Ελληνισμού και άλλα. Η Γενική Συνέλευση τελείωσε στις 10:00 το βράδυ.
Στο τέλος της Γενικής Συνελεύσεως ο Πρόεδρος κ. Καρατζάς έκανε την ακόλουθη δήλωση. “Η Γενική Συνέλευση απόψε ήταν εξαιρετική με νέες ιδέες που είναι υλοποιήσιμες. Οι αντιπρόσωποι βοήθησαν με τη συμμετοχή τους και τη συνεργασία τους. Προβλέπω ότι θα πάμε μπροστά”.   Να σημειώσω ότι έχει ελαττωθεί ο αριθμός των εν ενεργεία Σωματείων αφού μόνο 20 έχουν εκπληρώσει την οικονομική τους συνδρομή ενώ δεν είδαμε αρκετούς προέδρους Σωματείων/Συλλόγων και ελάχιστους νέους. Χρειάζεται μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τα Σωματεία και τα Διοικητικά τους Συμβούλια γιατί εάν συνεχιστεί η αδιαφορία και η μη συμμετοχή θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα για την οργανωμένη ομογένεια.  
Φώτος:  1η Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Θέμης Καρατζάς
2η Ο αντιπρόεδρος κ. Νικόλαος Δαλαμάγκας με τον Προεδρεύων της Γενικής Συνελεύσεως κ. Δημήτριο Τσούμπανο
3η το Προεδρείο της Ομοσπονδίας
4η ο κ. Χάρης Κατής αντιπρόσωπος του Αρκαδικού Συλλόγου "Τριπολιτσά" και φιλάνθρωπος.  Μία από τις υποτροφίες που δίνονται κάθε χρόνο είναι από τον κ. Χάρη  Κατή.

Βασίλης Καυκάς, Βοστώνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου