Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Πληροφορίες για συμφωνία στο Eurogroup

Τρίτη, 27 Νοεμβρίου, 2012

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Reuters, υπάρχει συμφωνία στο Eurogroup για μείωση του ελληνικού χρέους στο 124% του ΑΕΠ μέχρι το 2020, που αντιστοιχεί σε μείωση κατά 40 δισ. ευρώ. Έχουμε δηλαδή μια μικρή υποχώρηση του ΔΝΤ.

Οι διαπραγματεύσεις ήταν σκληρές και διήρκησαν πάνω από δέκα ώρες, ενώ οι Ευρωπαίοι Υπουργοί, όπως λέγεται, εξεπλάγησαν με την σκληρή εμμονή του ΔΝΤ.
Απομένει η σύνταξη του κοινού ανακοινωθέντος, που ίσως πάρει μερικές ώρες ακόμη, καθώς ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες φέρουν τον Γάλλο υπουργό Πιέρ Μοσκοβισί να έχει καταθέσει τελευταία στιγμή πρόταση για μείωση του χρέους στο 120,5% το 2020.
Μετά την σύνταξη του ανακοινωθέντος θα δοθεί συνέντευξη Τύπου, ως είθισται.
Πηγές από τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι η μέιωση του χρέους θα γίνει μέσα από ένα συνδυασμό λύσεων που προβάλλεται ως επικρατέστερος για σύναψη συμφωνίας, τις τελευταίες τρεις ημέρες. Ότι δηλαδή, οι υπουργοί Οικονομικών, μαζί με το ΔΝΤ, εξετάζουν τη μείωση των επιτοκίων των διμερών δανείων που έχει συνάψει η Ελλάδα με τις χώρες της ευρωζώνης και των δανείων από το EFSF, την επιμήκυνση της ωρίμανσης των δανείων, την επαναγορά των ελληνικών ομολόγων από τον EFSF και την παραίτηση της ΕΚΤ και των κεντρικών τραπεζών από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων.
Να σημειωθεί ότι είναι πιθανό και παρά το προχωρημένο της ώρας στην Ελλάδα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς να προβεί σε κάποια δήλωση.
Πηγή: Ε.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου