Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Ομπάμα: Ζητά συμφωνία εκ νέου για το δημοσιονομικό των Η

Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου, 2012
Ομπάμα: Ζητά συμφωνία εκ νέου για το δημοσιονομικό των ΗΠΑΠιέσεις στους βουλευτές ώστε να υπάρξει συμφωνία


Την αισιοδοξία του ότι ο ίδιος και το Κογκρέσο θα καταλήξουν σε συμφωνία για την αποφυγή του δημοσιονομικού κενού και τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος πριν από Χριστούγεννα εξέφρασε ο Μπαράκ Ομπάμα ενώ, παράλληλα, κάλεσε τους υποστηρικτές του να ασκήσουν πιέσεις στους βουλευτές για να υπάρξει συμφωνία.
«Ο βασικός μας στόχος είναι μια συμφωνία που θα θέσει υπό έλεγχο το μακροπρόθεσμο έλλειμμά μας κατά τρόπο που θα είναι δίκαιος και ισορροπημένος», δήλωσε ο Ομπάμα από τον Λευκό Οίκο, λίγο πριν συναντηθεί με επιχειρηματίες για το ίδιο ζήτημα.
«Πιστεύω ότι και οι δύο πλευρές μπορούν να συμφωνήσουν σε ένα πλαίσιο που θα το κάνει αυτό τις ερχόμενες εβδομάδες. Στην πραγματικότητα, ελπίζω ότι θα το κάνουμε πριν από τα Χριστούγεννα», σημείωσε ο Αμερικανός πρόεδρος θέτοντας και χρονοδιάγραμμα αφού το Κογκρέσο θα κλείσει πριν τη λήξη του έτους και τον Ιανουάριο θα συνέλθει με την σύνθεση που προέκυψε από τις εκλογές.
«Είναι πολύ σημαντικό για την Ουάσινγκτον να μην τα θαλασσώσει», είπε με έμφαση.
Οι διαφωνίες των δύο παρατάξεων στο Κογκρέσο για το ενδεδειγμένο μείγμα πολιτικής καθιστούν δύσκολη την επίτευξη συμφωνίας και μάλιστα μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα.
Αν δεν βρεθεί κοινό έδαφος, από την 1η Ιανουαρίου θα ισχύσουν περικοπές και αυξήσεις στη φορολογία οι οποίες εκτιμάται ότι θα πλήξουν την οικονομία και θα την ρίξουν σε νέο κύκλο ύφεσης.
Μόνο για το 2013 η επίπτωση των μέτρων, αν φυσικά ισχύσουν, θα είναι 760 δισ. δολάρια.
Ο Μπαράκ Ομπάμα και προεκλογικά και αμέσως μετά την επανεκλογή του επέμεινε στην εξεύρεση λύσης για να μην επιβαρυνθεί περισσότερο η μεσαία τάξη και αντίθετα να βρεθούν τρόποι για να αυξηθούν οι φόροι των πλουσιότερων Αμερικανών, όσους δηλαδή έχουν εισόδημα άνω των 250.000 δολαρίων.
Μια τετραμελής οικογένεια στην μέση οικονομικά τάξη θα χρειαστεί να πληρώσει, αν εφαρμοστούν τα μέτρα, επιπλέον φόρους 2.200 δολαρίων το χρόνο.
Ο Λευκός Οίκος προσπαθεί να πιέσει μάλιστα και μέσω των κοινωνικών δικτύων υποδεικνύοντας το hashtag #My2Κ στο Twitter, μια αναφορά στον επιπλέον φόρο πλέον των δύο χιλιάδων δολαρίων που πολλοί θα κληθούν να πληρώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου