Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

"Πόλεμος" με βαριές κουβέντες στη Βουλή για την εξεταστική

venizelosΠέμπτη, 29 Νοεμβρίου, 2012

Έντονη ήταν η αντιπαράθεση στη Βουλή μεταξύ των βουλευτών στη συζήτηση για τη σύσταση εξεταστικής για το Μνημόνιο, μετά την πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και ακόμη 70 βουλευτών του κόμματος.
"Θεωρούμε χρέος μας να αναζητήσουμε πώς μια κρίση χρέους μετατράπηκε σε εθνική τραγωδία" τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε:
"Πρέπει να αναζητηθούν εκείνες οι λανθασμένες πολιτικές επιλογές που μετέτρεψαν την Ελλάδα σε πειραματόζωο της κρίσης". Απευθυνόμενος μάλιστα στο ΠΑΣΟΚ είπε χαρακτηριστικά πως "οι πρώτοι που θα έπρεπε να ζητάτε εξεταστική, είστε εσείς: Ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Παπακωνσταντίνου.
Δεν αντέχετε, δεν έχετε το σθένος να υπερασπισθείτε τις δικές σας επιλογές. Να μας απαντήσει ο Παπακωνσταντίνου για την εκτίναξη του ελλείμματος".
Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμα ότι η διαχείριση της κρίσης από την τρικομματική κυβέρνηση "αποτελεί ένα διαρκές και συνεχιζόμενο έγκλημα σε βάρος του ελληνικού λαού".
Αναφερόμενος στις αποφάσεις του Eurogroup, ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι αυτή η απόφαση συμβιβασμού ανάμεσα στη Γερμανία και το ΔΝΤ βρίσκεται στον αέρα.
"Αλλά και από αυτόν τον συμβιβασμό ακόμη απουσιάζατε επιδεικτικά. Δεν σας ρώτησαν καν και σας έβγαλαν έξω από τραπέζι τις κρίσιμες ώρες. Και εσείς γυρίσατε θριαμβολογώντας, χωρίς να έχετε αποκομίσει καμία εμπειρία από τότε που επέστρεφε θριαμβολογώντας και ο κ. Παπανδρέου και κάθε φορά μας έλεγε ότι σώθηκε η χώρα".

Επίθεση Βενιζέλου
Από την πλευρά του ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιτέθηκε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας χαρακτηριστικά:
"Ο κ. Τσίπρας εκπροσωπεί τα συμφέροντα των hedge funds, των τραπεζιτών που έχουν ενοχληθεί βαθύτατα από το PSI και στοχοποιούν το ΠΑΣΟΚ και εμένα προσωπικά". Χαρακτήρισε μάλιστα την πολιτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως "τσαμπουκάδες προς στους παρόντες ευρωπαϊκούς συσχετισμούς".
"Ευτυχώς για όλους μας η ιστορία δεν έχει τελειώσει, η ιστορία γράφεται. Τώρα έχει δοθεί στην Ελλάδα να κερδίσει το στέρεο έδαφος και να ξαναγίνει αυτοδύναμη. Γράφεται από αυτούς που έχουν να πουν κάτι για το μέλλον", επισήμανε ο κ. Βενιζέλος, προσθέτοντας ότι η ομιλία του κ. Τσίπρα ήταν "γεμάτη θλίψη και εκνευρισμό για την απόφαση του Eurogroup".
"Πείτε ξεκάθαρες αλήθειες. Όχι λόγια του αέρα από τον καναπέ της αντιπολίτευσης. Πείτε στον κόσμο καθαρά τι θα γίνει αν βγούμε από το ευρώ; Η Ελλάδα θα γίνει Αλβανία του υπαρκτού σοσιαλισμού. Τσαμπουκάδες δεν χωράνε. Δεν έχετε καμία αντιπρόταση πλην τους χάους και του θανάτου της χώρας", σημείωσε, συμπληρώνοντας πως "το ΠΑΣΟΚ είναι εγγυητής της σταθερότητας της χώρας".
Νωρίτερα, τον λόγο είχε πάρει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ο οποίος χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα εναντίον του Ευάγγελου Βενιζέλου, χαρακτηρίζοντάς τον "όμηρο του επίσης ομήρου Αντώνη Σαμαρά".
Ο κ. Καμμένος άσκησε κριτική στους επενδυτές που κέρδισαν με την άνοδο των ασφαλίστρων κινδύνου και ξεκαθάρισε πως το κόμμα του θα στηρίξει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ: "Θα ψηφίσουμε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο".
Την καταψήφιση προανήγγειλαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Θα υπερψηφίσουν Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ, ενώ η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με ονομαστική ψηφοφορία.

Πηγή: news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου