Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

«9,3 δισ. ευρώ θα πάνε στην πραγματική οικονομία»


Αισιόδοξο και ενωτικό μήνυμα

Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου, 2012
Να κεφαλαιοποιήσει τα πολιτικά κέρδη από την χθεσινή συμφωνία του Εurogroup και να θέσει το πλαίσιο των πολιτικών εξελίξεων από εδώ και στο εξής επιχείρησε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαρά με την δήλωση του εν είδη «διαγγέλματος» προς τον ελληνικό λαό.
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «τώρα ανοίγει ο δρόμος για την αναγέννηση της χώρας, η στρατηγική της κυβέρνησης δικαιώθηκε» και πρόσθεσε ότι διασφαλίστηκε η παραμονή της χώρας στο ευρώ ενώ υπογράμμισε ότι δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα.
Ο πρωθυπουργός είπε ακόμη: «Η συμφωνία που επιτεύχθηκε εξασφαλίζει άμεση εκταμίευση κεφαλαίων, τα χρήματα θα μείνουν μέσα στην χώρα, 
από τα 31,5 δισ. τα περισσότερα θα πάνε στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και 7 δισ. θα πάνε άμεσα στην οικονομία για τις υποχρεώσεις του κράτους. Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα εξασφαλίσει τις καταθέσεις των πολιτών και θα δώσει ρευστότητα στην οικονομία. Τα επιτόκια που θα πληρώνει η Ελλάδα στο εξής θα είναι από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη. Δεν θα πληρώνουμε τόκους για δέκα χρόνια και χρεολύσια για 15 χρόνια. Το σημαντικότερο είναι ότι το συνολικό χρέος μειώνεται κατά 20%. Επιβραβεύονται οι θυσίες του ελληνικού λαού και ανοίγει ο δρόμος για την ανάπτυξη και την αναγέννηση της χώρας μας. Το πετύχαμε όλοι μαζί, όλοι οι Έλληνες με τις θυσίες τους και όσοι πίστεψαν στην πολιτική μας και το μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού που δεν πίστεψε στις μεμψιμοιρίες και στην γκρίνια. Όλα αυτά δεν έγιναν εύκολα ήταν αντικείμενο σκληρής διαπραγμάτευσης σε πολλά μέρη του κόσμου. Μιλούσαμε λίγο και κάναμε πολλά. Την διαπραγμάτευση την κάνεις και την κερδίζεις, δεν την μπερδεύεις με τα εσωτερικά κομματικά τους παιχνίδια. Πετύχαμε την επιμήκυνση της προσαρμογής, αποτρέψαμε τον εξωτερικό λογαριασμό. Εξασφαλίσαμε ότι δεν θα υπάρξουν άλλες μειώσεις σε μισθούς συντάξεις και επιδόματα. Η στρατηγική μας δικαιώθηκε όπως λίγοι το περίμεναν, αλλά έχουμε να κάνουμε ακόμη πολλά, ανάπτυξη και επενδύσεις για να φέρουμε θέσεις εργασίας». 
Ο κ. Σαμαράς τόνισε την σημασία της ενότητας του ελληνικού και της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας και ευχαρίστησε όσους συνέβαλλαν στην επιτυχία και ξεχωριστά τους δύο άλλους πολιτικούς αρχηγούς κ.κ. Βαγγέλη Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη και τους βουλευτές της συμπολίτευσης.
«Η επιτυχία ανήκει σε όλο τον λαό, όλοι οι έλληνες έχουν να δουν καλό από την χθεσινή επιτυχία. Εμείς οι έλληνες είμαστε για τα δύσκολα και στα δύσκολα βγάζουμε τον καλύτερο εαυτό μας» έκλεισε την δήλωση ο κ. Σαμαράς.

Video Platform Video Management Video Solutions Video Player

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου