Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου, 2012

 Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου, 2012
  • Για όλες τις εξελίξεις, μετά και τις αποφάσεις του Eurogroup της Δευτέρας, θα ενημερώσει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, από τον οποίο θα γίνει δεκτός την Πέμπτη, στις 11.00 το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο.
  • Οριστικά και αμετάκλητα ο προφυλακισμένος πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος, θα δικαστεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών για ανακριβείς δηλώσεις «πόθε έσχες» της τριετίας 2006-2009. Απομένει να προσδιοριστεί η ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών.
  • Το σημαντικό έργο που επιτελεί το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) και ο ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας βρέθηκε στο επίκεντρο της εκδήλωσης που φιλοξενήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο με αφορμή τα 61 χρόνια λειτουργίας του ΙΚΥ. Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) ιδρύθηκε το 1951 ως νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου με πρωτοβουλία του τότε υπουργού Παιδείας Γεωργίου Παπανδρέου.
  • Αθώοι κρίθηκαν από το Αυτόφωρο Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης οι τρεις εργαζόμενοι που κατηγορούνταν για το προ ημερών επεισόδιο εναντίον του Γερμανού πρόξενου στη Θεσσαλονίκη. Το δικαστήριο, μετά από μαραθώνια διαδικασία, απήλλαξε τους δύο δημοτικούς υπαλλήλους και τον συνδικαλιστή εκπαιδευτικό για τις πράξεις της διατάραξης κοινής ειρήνης, της παράνομης βίας και της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Επιπλέον απήλλαξε τον εκπαιδευτικό από την κατηγορία της απείθειας, διότι αρνήθηκε να υποβληθεί σε εγκληματολογική σήμανση.
  • Ποσοστό άνω του 30% στον ΣΥΡΙΖΑ και προβάδισμα στην εκλογική επιρροή έναντι της Νέας Δημοκρατίας της τάξεως των πέντε ποσοστιαίων μονάδων δείχνει δημοσκόπηση της εταιρείας VPRC που δημοσιεύουν την Πέμπτη τα «Επίκαιρα». Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή, στο 5% το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με την ίδια έρευνα.

Κόσμος

  • Έκρυθμο το κλίμα στην Αίγυπτο με μπαράζ διαδηλώσεων ενάντια στο αμφιλεγόμενο διάταγμα του Μοχάμεντ Μόρσι που τον θέτει στο απυρόβλητο των νόμων. Οι αντιδράσεις κορυφώνονται με τους δικαστικούς να κατέρχονται σε απεργία απαιτώντας την ανάκληση του διατάγματος, ενόσω η αντιπολίτευση απορρίπτει κινήσεις για να ολοκληρωθεί άρων-άρων το σχέδιο του νέου Συντάγματος. Συγκρούσεις την Τετάρτη στο Κάιρο μεταξύ δυνάμεων ασφαλείας και αντιπάλων του Αιγύπτιου προέδρου. Διάγγελμα Μόρσι την Πέμπτη. Νέα διαδήλωση για την Παρασκευή προανήγγειλε η αντιπολίτευση. Με κάλεσμα για μεγάλη διαδήλωση το Σάββατο απαντούν οι ισλαμιστές.
  • Στην ευρύτερη δυνατή στήριξη στην εκστρατεία τους για διεθνή αναγνώριση ευελπιστούν οι Παλαιστίνιοι, διεκδικώντας την Πέμπτη την αναβάθμιση του καθεστώτος τους σε κράτος με ιδιότητα παρατηρητή στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Γαλλία, Ισπανία και Νορβηγία, καθώς και η Ελλάδα, στηρίζουν το παλαιστινιακό αίτημα. Στον αντίποδα η Γερμανία θα καταψηφίσει, όπως άλλωστε και οι Ηνωμένες Πολιτείες. Το δρόμο της αποχής θα ακολουθήσει ως φαίνεται η Βρετανία, καθώς θέτει ως όρο παλαιστινιακές εγγυήσεις προκειμένου να στηρίξει την αναβάθμιση καθεστώτος. Διασφαλισμένη ουσιαστικά η παλαιστινιακή νίκη δεδομένου ότι απαιτείται απλή πλειοψηφία.
  • Ο αριθμός των ανθρώπων στη Ρωσία που προσβλήθηκαν από τον HIV σχεδόν διπλασιάστηκε τα τελευταία πέντε χρόνια, με τις επίσημες εκτιμήσεις που δόθηκαν στην δημοσιότητα να καταγράφουν την αύξησή τους από τους 370.000 στους 703.000 το 2012. Η αύξηση σε ετήσια βάση ανήλθε σε 5%, ή 62.000 κρούσματα από το 2011.
  • Η ολλανδική κυβέρνηση εξετάζει να υποχρεώνει βάσει νόμου τα πρόσωπα που φέρονται ως ύποπτα για τρομοκρατία ή παιδεραστία να κοινοποιούν τους κωδικούς πρόσβασης στους υπολογιστές τους, για την επίσπευση των ερευνών που συχνά καθυστερούν από τις λειτουργίες κρυπτογράφησης που γίνεται όλο και πιο δύσκολο να αποκωδικοποιηθούν. Όπως αναφέρει το ολλανδικό υπουργείο Δικαιοσύνης, το νομοσχέδιο για το θέμα αυτό θα υποβληθεί επίσημα στις αρχές του 2013. Ποινές προβλέπονται και σε όσους δεν συνεργάζονται.
  • Τέλος στη ζωή του έβαλε την Τετάρτη στη Ναβάρα της βόρειας Ισπανίας ένας άνδρας που κινδύνευε με έξωση λόγω καθυστερημένης καταβολής ενοικίων, ανεβάζοντας σε τέσσερις τις αυτοκτονίες λόγω εξώσεων σε διάστημα μικρότερο του ενός μήνα σε μία χώρα όπου η ύφεση καλπάζει και ένας στους τέσσερις κατοίκους είναι άνεργος.

Οικονομία

  • Σε 48ωρη απεργία την Πέμπτη και την Παρασκευή προχωρούν οι εφοριακοί. Οι εργαζόμενοι στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες αντιδρούν «στα όποια σχέδια για ιδιωτικοποιήσεις των φορολογικών μας αντικειμένων, στις συνενώσεις-συγχωνεύσεις των υπηρεσιών χωρίς κριτήρια και ιδίως στην κατάργηση των νησιωτικών ΔΟΥ, στη μείωση των αποδοχών μας με όποιο πρόσχημα, νόμο, κ.λπ.».
  • «Θα κάνουμε οτιδήποτε χρειαστεί για να κρατήσουμε την Ελλάδα στην ευρωζώνη», δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο Ζ.Μπαρόζο, προσθέτοντας ότι οι αποφάσεις του Eurogroup αποδεικνύουν την αποφασιστικότητα της ευρωζώνης για στήριξη της Ελλάδας και επανέλαβε ότι «το ευρώ δεν είναι αναστρέψιμο». Στο ίδιο πνεύμα ο Ολι Ρεν μίλησε για απόφαση «υψίστης σημασίας», ενώ απαντώντας στις επικρίσεις για την ΕΕ είπε ότι «αυτοί που έχουν ξεπεραστεί τώρα από τα γεγονότα είναι εκείνοι που ακόμα προβλέπουν ή στοιχηματίζουν στην έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ».
  • Αντιμέτωπη με τη συνεχή αύξηση του ποσοστού των ανέργων (ήδη οι καταγεγραμμένοι ξεπερνούν τα τρία εκατομμύρια), η γαλλική κυβέρνηση επιταχύνει την εφαρμογή ενός μέτρου για να επανέλθει η ανταγωνιστικότητα των γαλλικών προϊόντων και υπηρεσιών, την διάθεση 20 δισ. ευρώ για τις γαλλικές επιχειρήσεις που κάνουν προσλήψεις, μέσα στα δύο —αντί των τριών που προβλεπόταν αρχικά— ερχόμενα έτη.

Αθλητισμός

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ
Χθεσινά αποτελέσματα

Φωστήρας Πανιώνιος 1 - 0
Λεβαδειακός - Πιερικός 2 - 0
ΟΦΗ - Απόλλων Σμύρνης 1 - 0
Ολυμπιακός Παναχαϊκή 2 - 0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου