Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 27 Νοεμβρίου, 2012


  • «Αναιμικό συμβιβασμό» και «λύση τραυμαπλάστ» που αναβάλλει τα δύσκολα για μετά τις γερμανικές εκλογές χαρακτηρίζει τη συμφωνία του Eurogroup ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης. «Δεν είναι λύση που θα δώσει ανάσα. Δίνει ανάσα δύο μηνών, είναι σαν δύο φιάλες οξυγόνου» λέει στον Βήμα 99,5. Σχολιάζοντας τη δήλωση του πρωθυπουργού, ο κ.Παπαδημούλης τόνισε: «Θα προτιμούσα η κυβέρνηση όλες τις προηγούμενες μέρες να μην μένει αμέτοχη και να περιμένει το Eurogroup. Είναι τραγικό να μην έχει άποψη η κυβέρνηση για τη βιωσιμότητα του χρέους».
  • «Το πλαίσιο που διαμορφώθηκε στο Eurogroup είναι η νέα αφετηρία που χρειάζεται η χώρα μετά από εννέα μήνες αναμονής» εκτιμά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σε δήλωσή του μετά το τέλος του Eurogroup και αφού επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
  • Για μια καινούργια ημέρα που ξημερώνει για όλους τους Έλληνες έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς λίγο μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup στο οποίο αποφασίστηκε η εκταμίευση της δόσης και παρεμβάσεις για τη μείωση του ελληνικού χρέους. Επιπλέον πρόσθεσε ότι επικοινώνησε με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση.
  • Το Γαλλικό Ινστιτούτο και το Ελληνικό Ιδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) διοργανώνουν, στις 29 Νοεμβρίου, συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Η Διακυβέρνηση της Μετανάστευσης».
  • Την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι της πρώην γγ Χωροταξίας του ΥΠΕΚΑ Μ.Καλτσά ανέλαβε με προκήρυξή της η οργάνωση «Μαχόμενη Μειοψηφία», υποστηρίζοντας ότι η Μ.Καλτσά συμμετείχε στο ΔΣ εταιρείας που ανέλαβε «την κατασκευή στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών. Επιπλέον η οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση της 25ης Νοεμβρίου στην Κυψέλη σε όχημα που ανήκει σε άτομο που, όπως αναφέρεται στην προκήρυξη της οργάνωσης, επιτέθηκε σε μετανάστες μετά τη δολοφονία του Μ.Καντάρη τον Μαΐο του 2011.

Κόσμος

  • Νεκρή έπεσε μία 20χρονη βραβευμένη καλλονή στο Μεξικό, μετά από ανταλλαγή πυρών μεταξύ στρατιωτών και συμμορίας εμπόρων ναρκωτικών με τους οποίους ταξίδευε το άτυχο μοντέλο. Η σορός της Μαρία Σουζάνα Φλόρεζ Γκάμεζ βρέθηκε το Σάββατο σε έναν αγροτικό δρόμο στην ορεινή περιοχή της Σιναλόα.
  • Διαστάσεις παίρνει στην Τουρκία η άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με το γνωστό σίριαλ για τον Σουλεϊμάν το οποίο έχει επικριθεί σφοδρά για τις ανακρίβειες στην παρουσίαση των ιστορικών γεγονότων αλλά και της προσωπικής ζωής του Οθωμανού σουλτάνου.
  • Σε διαβεβαιώσεις προς τους δικαστές ότι το διάταγμα του που προβλέπει την ασυλία για τις πράξεις του θα έχει ισχύ μόνο για ζητήματος που άπτονται της εθνικής κυριαρχίας της χώρας έδωσε ο πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι σε μία προσπάθεια εκ μέρους του να κατευναστεί η δικαιοσύνη, την ώρα πάντως που και ο πολιτικός κόσμος και η κοινή γνώμη παραμένουν ανήσυχοι και ζητούν την απόσυρση του διατάγματος.
  • Η επιτροπή προσφυγών του UMP επιβεβαίωσε τη νίκη του Ζαν-Φρανσουά Κοπέ επί του Φρανσουά Φιγιόν για την προεδρία του κόμματος ωστόσο ο τελευταίος προειδοποίησε ότι δεν θα δεχθεί την ετυμηγορία του θεσμικού οργάνου υπέρ του αντιπάλου του. Η απόφαση της Επιτροπής ανέφερε ένα προβάδισμα σχεδόν 1.000 ψήφων για τον Κοπέ, έναντι 98 κατά την ανακήρυξη των πρώτων αποτελεσμάτων, στις 19 Νοεμβρίου.
  • Εκατοντάδες αγρότες από όλη την Ευρώπη συγκεντρώθηκαν τη Δευτέρα έξω από το κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες και έχυσαν χιλιάδες λίτρα γάλα σε διαμαρτυρία για τις αγροτικές πολιτικές της ΕΕ, τις ποσοστώσεις παραγωγής και τις τιμές που είναι χαμηλότερες από το κόστος παραγωγής. Αφού συγκεντρώθηκαν στο χώρο κοντά στο Κοινοβούλιο και τα κτίρια της ΕΕ, άνοιξαν τη μάνικα χύνοντας το γάλα στην πλατεία και κατά των αστυνομικών.

Οικονομία

  • Σε συμφωνία για πακέτο μέτρων μείωσης του ελληνικού χρέους στο 124% του ΑΕΠ ώς το 2020 (επαναγορά ομολόγων, μείωση επιτοκίων στα δάνεια, παράταση της αποπληρωμής των δανείων και 10ετή περίοδο χάριτος, χωρίς δηλαδή καταβολή τόκων), συμφώνησαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup), έπειτα από μαραθώνιες διαβουλεύσεις 14 ωρών. Σε ό,τι αφορά τη δόση-μαμούθ των 43,7 δισ. ευρώ, τα 33,4 δισ. ευρώ θα δοθούν έως τις 13 Δεκεμβρίου και τα υπόλοιπα σε τρεις δόσεις μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2013.
  • Την εκτίμηση ότι η απόφαση του Eurogroup και του ΔΝΤ δίνει στην Ελλάδα την ευκαιρία να βγει από το φαύλο κύκλο της ύφεσης και της υπερχρέωσης και συμβάλει στη μείωση του χρέους της εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας μετά την απόφαση της συνόδου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες. Ο κ. Στουρνάρας σημείωσε ότι απελευθερώνονται πόροι μέσω της μείωσης των επιτοκίων, που θα πρέπει να αξιοποιηθούν δημιουργικά, ενώ τόνισε ότι θα πρέπει τώρα να προωθηθούν οι διαρθρωτικές αλλαγές, να προχωρήσει το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και να να χτιστεί ένα αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος.
  • Σε συμφωνία για μείωση του ελληνικού χρέους στο 124% το 2020, κατέληξε το Eurogroup λίγο μετά τα μεσάνυχτα, όπως επιβεβαίωσε στέλεχος της ελληνικής αντιπροσωπείας στο sansimera.gr.Η μείωση θα γίνει με επιπλέον παρεμβάσεις της τάξης του 20% του ΑΕΠ, που αντιστοιχούν σε ελάφρυνση του χρέους κατά περίπου 40 δισ. ευρώ. Ο Μάριο Ντράγκι (ΕΚΤ) αποχώρησε από τη συνεδρίαση, καλωσορίζοντας τη συμφωνία για την Ελλάδα. Σε τρία τμήματα η δόση των 43,7 δισ. ευρώ. Αρχισε η συνέντευξη Τύπου.

Αθλητισμός

  • Πανθρακικός-Αρης 4-0.  Με πρωταγωνιστή και σκόρερ δύο τερμάτων τον... συνήθη Παπαδόπουλο ο Πανθρακικός συνέτριψε με σκορ-ρεκόρ (4-0) τον Αρη των 10 παικτών (αποβολή Γκέσιου) και τον βύθισε στη βαθμολογία. Τρίτη σερί ήττα για τους "κίτρινους". Εικοσάλεπτη διακοπή στο πρώτο μέρος λόγω ρίψης δακρυγόνων.

  • Με γκολ του Χαντί στο 78', ο Εργοτέλης πέτυχε τη σπουδαιότερη νίκη της 11ης αγωνιστικής στη football league, επικρατώντας 1-0 της Λάρισας στο «AEL FC Arena» και έτσι οι Κρητικοί σκαρφάλωσαν στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Αυτή ήταν η πρώτη εντός έδρα ήττα των «Βυσσινί» μετά από 6 μήνες, με τελευταία αυτή από την Καλλιθέα στις 13 Μαΐου με το ίδιο σκορ. Μάλιστα, η ΑΕΛ έμεινε 6 πόντους μακριά από την κορυφή και το «καμπανάκι» αρχίζει να χτυπάει δυνατά για την ομάδα του Μιχάλη Ζιώγα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου