Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023

Wall Street: Έσπασαν το πτωτικό σερί οι αμερικανικοί δείκτες

Σάββατο, 9/9/23

Νέοι φόβοι για περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έχουν επανέλθει όμως στην αγορά

Με οριακά κέρδη έκλεισαν χθες, Παρασκευή, οι αμερικανικοί δείκτες, με τη Wall Street όμως να ολοκληρώνει μια πτωτική εβδομάδα εν μέσω ανησυχίας ότι η Federal Reserve θα μπορούσε να αυξήσει τα επιτόκια περισσότερο από το αναμενόμενο στη συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδα.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε κέρδη 0,22% στις 34.576 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,14% στις 4.457 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,09% στις 13.761 μονάδες.

Σε επίπεδο εβδομάδας ο Dow Jones έχασε 0,75%, ενώ ο S&P 500 υποχώρησε κατά 1,3%, ενώ η πτώση του Nasdaq έφτασε το 1,9%.

Στο ταμπλό

Οι ενεργειακές μετοχές έδωσαν σημαντική στήριξη, καθώς οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν. Ο υποκλάδος τους S&P 500 αυξήθηκε κατά 1% και έκλεισε με εβδομαδιαία άνοδο 1,4%. Ξεχώρισαν οι Marathon Petroleum, Valero Energy και Phillips 66, οι οποίες σημείωσαν άνοδο 3% η καθεμία.

Κάποιες τεχνολογικές μετοχές που δυσκολεύτηκαν στις τελευταίες συνεδριάσεις βρήκαν τα πατήματά τους, με τις Microsoft και Salesforces να κερδίζουν 1%. Από την άλλη όμως, οι Nvidia και Tesla υποχώρησαν περίπου 2%. Η Block έχασε 5,5%, καθώς η εταιρεία πληρωμών αντιμετώπισε μια διακοπή λειτουργίας των συστημάτων της.

Πάντως, νέοι φόβοι για περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έχουν επανέλθει όμως στην αγορά, καθώς η αγορά εργασίας δείχνει να είναι αρκετά ισχυρή να αντέξει περαιτέρω σύσφιξη. Οι επενδυτές εκτιμούν πλέον περίπου 1 στις 2 πιθανότητες ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια τον Νοέμβριο, σύμφωνα με το εργαλείο CME Fed Watch.

«Ο Αύγουστος ήταν ένας δύσκολος μήνας, με αδύναμα στοιχεία και ο Σεπτέμβριος μπορεί να είναι ο ίδιος», δήλωσε ο Brad McMillan, επικεφαλής επενδύσεων στο Commonwealth Financial Network. «Πέρα από αυτό, όμως, οι προοπτικές παραμένουν καλές. Οποιαδήποτε ύφεση είναι πιθανόν μακριά, κάτι που θα κρατήσει τις αγορές υγιείς», πρόσθεσε.

Στα μάκρο της ημέρας, τα αποθέματα χονδρικής μειώθηκαν κατά 0,2% τον Ιούλιο σε σύγκριση με τα αναθεωρημένα στοιχεία του Ιουνίου, αφού ανήλθαν στα 902,3 δισεκατομμύρια δολάρια. Σε ετήσια βάση, τα αποθέματα αυξήθηκαν κατά 0,5%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου