Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023

Εορταστικές εκδηλώσεις για την 202η Επέτειο της Αλωσης της Τριπολιτσάς

Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023

ΤΡΙΠΟΛΗ. Με παρέλαση και παρουσία των αρχών του τόπου και πλήθους κόσμου τιμήθηκε χθες η Αλωση της Τριπολιτσάς ή σφαγή της Τριπολιτσάς, όπως ονομάζεται στη νεότερη Ελληνική Ιστορία η κατάληψη της πόλης στις 23 Σεπτεμβρίου 1821, έξι μήνες μετά από την έναρξη της Επανάστασης του 1821. Την κατάληψη ακολούθησε σφαγή του πληθυσμού. Η Αλωση της Τριπολιτσάς αποτέλεσε σταθμό για την εδραίωση και την εξέλιξη της Επανάστασης.

«23η Σεπτεμβρίου 1821, το θεμέλιο και η σφραγίδα (όπως έλεγε ο στρατηγός), της ελευθερίας των Ελλήνων. Η Τριπολιτσά αναδεικνύεται στο λίκνο της νίκης και της απελευθέρωσης του γένους. Η Τρίπολη του 2023, μνημονεύουσα και ευγνωμονούσα, τιμά τη μεγάλη ημέρα. Και στέλνει παντού το μήνυμα: η ελευθερία κατακτιέται με αγώνα και διατηρείται με σύνεση και αδελφοσύνη των πολιτών. Ζήτω η 23η Σεπτεμβρίου!». Αυτό είναι το μήνυμα του δημάρχου της Τρίπολης, Κωνσταντίνου Τζιούμη, μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου για την επέτειο.

Να σημειωθεί ότι η παρέλαση είναι από τις μεγαλύτερες της πόλης, την οποία τιμούν με την παρουσία τους Πολιτιστικοί Σύλλογοι από όλη την Ελλάδα.

Οι εκδηλώσεις για την απελευθέρωση σηματοδοτούν τη λήξη της καλοκαιρινής περιόδου, που έχει αρχίσει με την εορτή των Νεομαρτύρων Δημητρίου και Παύλου στις 22 Μαΐου.

Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Exarchos Evangelos
Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ»/Μαρία Παπανικολάου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου