Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023

Αποτελέσματα Super League. Σήμερα: ΠΑΟ - ΑΕΚ

 Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023

Οι «ερυθρόλευκοι» κάνοντας μια καλή απογευματινή προπόνηση, επικράτησαν στο «Γ. Καραϊσκάκης» με 4-0 της ομάδας των Βορείων Προαστίων παραμένοντας πρώτοι και αήττητοι στην κορυφή της Σούπερ Λιγκ 1.

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ ο οποίος στο πλαίσιο του ροτέισον επέλεξε να ξεκουράσει τους Φορτούνη, Μασούρα και Ροντινέι, ενώ δεν είχε διαθέσιμο και τον Εσε, είδε τον Ποντένσε στο 25΄ να σκοράρει για πρώτη φορά μετά την επιστροφή του στην ομάδα αλλά και τους Γιόβετιτς (64΄), Ιμπόρα (90΄+4΄) να σπάνε το ρόδι στο σκοράρισμα. Ο Ελ Καμπί αντίθετα, σημείωσε το τρίτο του γκολ στο πρωτάθλημα και έβδομο συνολικά, κάνοντας το 1-0 στο 21΄ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι που κέρδισε ο Ποντένσε.

Ντεμπούτο ως βασικός επίσης έκανε ο Σολμπάκεν.

Πέρασε από τα Γιάννενα ο ΠΑΟΚ, «ανεβαίνει» ο Αρης

Ο ΠΑΟΚ μετά τη νίκη στο Ελσίνκι, πήγε στα Γιάννενα για να επιστρέψει στις νίκες και στο πρωτάθλημα, το έκανε πράξη επικρατώντας του ΠΑΣ με 3-1 και ανεβαίνοντας έτσι -έστω και προσωρινά- στην 2η θέση. Με οκτώ αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι του Γιουρόπα Λιγκ, ο «δικέφαλος του Βορρά» ευτύχησε να έχει σε μεγάλη μέρα τον Γιώργο Κωνσταντέλια που πέτυχε δύο τέρματα (4΄,33΄) και τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο 74′. Οι γηπεδούχοι είχαν ισοφαρίσει στο 24΄με τον Παμλίδη, εκμεταλλευόμενοι τα πολλά λάθη της άμυνας του ΠΑΟΚ, πίεσαν, έχασαν ευκαιρίες αλλά δεν ήταν αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια.
Πραγματοποιώντας την καλύτερη φετινή του εμφάνιση και έχοντας τον Λορέν Μορόν σε μεγάλη βραδιά, ο Aρης επικράτησε 3-0 του Παναιτωλικού στο «Κλ. Βικελίδης», επιστρέφοντας στα θετικά αποτελέσματα.

Ο Ισπανός επιθετικός στο 22΄με ωραίο μακρινό σουτ και στο 55΄ με προβολή, έγραψε το 2-0. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος στο 85ο λεπτό, πετυχαίνοντας με κεφαλιά το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα του Aρη.

Ο Αστέρας Τρίπολης πέρασε από το Πανθεσσαλικό Στάδιο, πετυχαίνοντας μια σπουδαία νίκη επί του Βόλου με 2-1. Το πολύ καλό πρώτο ημίχρονο της ομάδας του Μίλαν Ράσταβατς, όπου προηγήθηκε με 0-2 (7′ Μιριτέλο, 22΄Γκρόζντανιτς), αρκούσε στους φιλοξενούμενους για να πάρουν τους τρεις βαθμούς, αντέχοντας στην πίεση των γηπεδούχων στην επανάληψη, όπου το μόνο ουσιαστικό που κατάφεραν ήταν να μειώσουν στο 59 με τον Τρουιγιέ.

Την αυλαία της αγωνιστικής άνοιξαν το Σάββατο ΟΦΗ και Ατρόμητος, οι οποίοι ύστερα από ένα εξαιρετικό ματς με πολλές φάσεις και τρία δοκάρια αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 (33΄Φελίπε -86΄Γιουμπιτάνα).

Ο Πανσερραϊκός στο πρώτο παιχνίδι που έδωσε φέτος στη φυσική του έδρα, νίκησε με 2-0 (66΄Αλεκσιτς, 70΄Στάικος) την Λαμία και πανηγύρισε έτσι το πρώτο του τρίποντο στο φετινό πρωτάθλημα.

Σε επαφές για το νέο αρχιδιαιτητή

Εξωαγωνιστικά, το θέμα που μονοπώλησε το ενδιαφέρον τα τελευταία 24ωρα και πιθανότατα θα έχει και συνέχεια, είναι η παραίτηση του Στιβ Μπένετ και η αναζήτηση νέου αρχιδιαιτητή από την ΕΠΟ. Η εμμονή του Αγγλου, πρώην υπεύθυνου της ΚΕΔ, να ορίσει στο αυριανό ντέρμπι Παναθηναϊκού – ΑΕΚ Eλληνες διαιτητές, παρά την συμφωνία που είχε γίνει για τον ορισμό ξένων ρέφερι σε παιχνίδια μεγάλης σημασίας και το «πράσινο» φως που είχε ανάψει η UEFA για την έλευση του Ιταλού Σιμόνε Σότσα, επέσπευσε τις εξελίξεις.

Τους ορισμούς για την εμβόλιμη 6η αγωνιστική που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου και Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου θα ορίσει αύριο Δευτέρα (25.9) ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ Σταύρος Μάνταλος ενώ δεν αποκλείεται να είναι αυτός που θα ορίσει τα ματς και της 7ης αγωνιστικής ώστε να υπάρχει άνεση χρόνου. Aλλωστε μεσολαβεί μια 20ημερη διακοπή του πρωταθλήματος, λόγω των υποχρεώσεων της εθνικής ομάδας.

Οι επαφές για την εξεύρεση αντικαταστάτη, έχουν ξεκινήσει από την Ομοσπονδία σε συνεργασία με την UEFA. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως εξετάζονται τρεις περιπτώσεις υποψήφιων ξένων αρχιδιαιτητών ωστόσο δεν υπάρχει ακόμη οριστική κατάληξη. Και ενδεχομένως μέχρι την Τετάρτη οπότε και είναι προγραμματισμένη η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου δεν θα έχει ληφθεί οριστική απόφαση.

Σε μια τέτοια περίπτωση, η ανακοίνωση του νέου προέδρου της ΚΕΔ θα γίνει την Τρίτη 3 Οκτωβρίου που είναι προγραμματισμένη και η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ.

Χωρίς Αϊτόρ και Χατζισαφί το ντέρμπι

Στον απόηχο της παραίτησης Μπένετ, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ μετά τις ευρωπαϊκές τους επιτυχίες απέναντι σε Βιγιαρεάλ και Μπράιτον για το Γιουρόπα Λιγκ, είναι επικεντρωμένοι στο αυριανό μεταξύ τους ντέρμπι (21.00) στο «Απόστολος Νικολαϊδης».

Μετά τους τραυματίες Βαγιαννίδη και Βέρμπιτς, με ένα επιπλέον πρόβλημα ολοκλήρωσαν οι «πράσινοι» την προετοιμασία τους καθώς ο Αϊτόρ στάθηκε ξανά άτυχος και έμεινε εκτός των επιλογών του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Ο Ισπανός άσος, ο οποίος είχε αρχίσει να βρίσκει τον αγωνιστικό του ρυθμό, αποκλείστηκε λόγω ενοχλήσεων στο δάχτυλο του ποδιού του. Έτσι, η αποστολή αποτελείται από τους: Μπρινιόλι, Λοντίγκιν, Ξενόπουλο, Χουάνκαρ, Ρουμπέν, Σένκεφελντ, Ιωαννίδη, Κλεϊνχέισλερ, Σπόραρ, Μπερνάρ, Πάλμερ – Μπράουν, Τσέριν, Μαντσίνι, Γεντβάι, Μάγκνουσον, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρα, Τζούριτσιτς, Παλάσιος, Βιλένα, Αράο.

Στην ΑΕΚ πέρα από τα προβλήματα που αντιμετώπισε η ομάδα στο παιχνιδι με την Μπράιτον και αφορά το κεντρικό αμυντικό (Βίντα – Μουκουντί) , ο Ματίας Αλμέιδα ψάχνει λύσεις για να καλύψει και το κενό του Χαζισαφί που υπέστη διάσειση την Πέμπτη. Στην αποστολή συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά φέτος και το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα Αλεξάντερ Κάλενς.
Η αποστολή απαρτίζεται από τους: Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης, Μοχαμάντι, Ρότα, Κάλενς, Μήτογλου, Σιντιμπέ, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Άμραμπατ, Λιβάι Γκαρσία, Τσούμπερ, Αραούχο, Πόνσε, Ελίασον, Πισάρο, Ζίνι.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (5η αγωνιστική)

ΟΦΗ – Ατρόμητος 1-1
Πανσερραϊκός – Λαμία 2-0
Ολυμπιακός – Κηφισιά 4-0
Αρης – Παναιτωλικός 3-0
Βόλος – Αστέρας Τρ. 1-2
ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ 1-3
Παναθηναϊκός – ΑΕΚ (25.9 – 21.00)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ολυμπιακός 13
2. ΠΑΟΚ 10
3. Παναθηναϊκός 9
4. ΟΦΗ 8
5. Αρης 7
6. Αστέρας Τρ. 7
7. Πανσερραϊκός 6
8. ΑΕΚ 5
9. ΠΑΣ Γιάννινα 5
10. Λαμία 5
11. Κηφισιά 4
12. Ατρόμητος 2
13. Παναιτωλικός 2
14. Βόλος 2
**Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Παναιτωλικός και Ατρόμητος έχουν από ένα ματς λιγότερο.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ θα γίνει την Τετάρτη & Πέμπτη (6η, 27-28.9)

Παναιτωλικός – ΟΦΗ (27.9 – 16.00)
Κηφισιά – Λαμία (27.9 – 18.00)
Ολυμπιακός – Αρης (27.9 – 20.30)
ΠΑΟΚ – Βόλος (27.9 – 20.30)
Πανσερραϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα (28.9 – 17.30)
Αστέρας Τρ. – Παναθηναϊκός (28.9 – 20.30)
ΑΕΚ – Ατρόμητος (28.9 – 21.00)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου