Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023

Ρόμπερτ Μενέντεζ: Αντιμέτωπος με κατηγορίες για διαφθορά. Απάντηση Ρόμπερτ Μενέντεζ στις κατηγορίες

Σάββατο, 23-9-23

Το Ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης απήγγειλε στον Ρόμπερτ Μενέντεζ κατηγορίες για διαφθορά - «Προσπαθούν να με φιμώσουν», απαντά ο ίδιος.

Στο εδώλιο αναμένεται να οδηγηθεί ο 69χρονος Αμερικανός δημοκρατικός γερουσιαστής Ρομπερτ Μενέντεζ, καθώς και η σύζυγός του, κατηγορούμενοι για αδικήματα διαφθοράς.

Στο πρόσωπο του Ρόμπερτ Μενέντεζ είχε διενεργηθεί το προηγούμενο διάστημα η σχετική έρευνα των ομοσπονδιακών εισαγγελέων, με τον δημοκρατικό γερουσιαστή να κατηγορείται μεταξύ άλλων για δωροδοκία.

Όπως αναφέρεται σχετικά, η εισαγγελία των ΗΠΑ στο Μανχάταν κατηγόρησε τους κατηγορούμενους ότι δέχθηκαν δωροδοκία χιλιάδων δολαρίων με αντάλλαγμα να χρησιμοποιήσουν τη δύναμη και την επιρροή του Μενέντεζ ως γερουσιαστή, ούτως ώστε να επιδιώξουν να προστατεύσουν και να πλουτίσουν τους επιχειρηματίες και να ωφελήσουν την κυβέρνηση της Αιγύπτου.

Πέρα από τον 69χρονο γερουσιαστή, το κατηγορητήριο αφορά την 56χρονη σύζυγό του, έναν επιφανή εργολάβο με κατασκευαστικές εταιρείες στο New Jersey. Στους κατηγορούμενους συμπεριλαμβάνεται και  ένας μακροχρόνιος φίλος της συζύγου  Μενέντεζ που ίδρυσε επιχείρηση πιστοποίησης κρέατος χαλάλ κι ακόμα ένας επιχειρηματίας.

Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι οι δωροδοκίες περιλάμβαναν μετρητά, χρυσό, πληρωμές για υποθήκη σπιτιού, αποζημίωση για μια θέση εργασίας με ελάχιστες απαιτήσεις, ένα πολυτελές όχημα και άλλα αντικείμενα αξίας.

Ο Ρόμπερτ Μενέντεζ καθώς και η σύζυγός του αντιμετωπίζουν από τρεις ποινικές κατηγορίες ο καθένας.

Υπενθυμίζεται ότι ο γερουσιαστής,υπέρμαχος των ελληνικών θέσεων απέναντι στην προκλητικότητα της Τουρκίας, είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν στην περιοχή του για αποδοχή ιδιωτικών πτήσεων, προεκλογικών συνεισφορών και άλλων δωροδοκιών από πλούσιο προστάτη με αντάλλαγμα επίσημες χάρες, αλλά η δίκη του 2017 κατέληξε σε αδιέξοδο των ενόρκων.

Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής, οι εκπρόσωπό του δεν έχουν κάνει κανένα σχόλιο, όμως η απαγγελία κατηγοριών θεωρείται ότι θα έχει αντίκτυπο σε Ουάσινγκτον και Νιου Τζέρσεϊ, ενώ επίσημα, οι κατηγορίες αναμένεται να ανακοινωθούν σε συνέντευξη Τύπου από τον εισαγγελέα της Νότιας Περιφέρειας της Νέας Υόρκης.

Απάντηση Ρόμπερτ Μενέντεζ στις κατηγορίες

«Για χρόνια παρασκηνιακές δυνάμεις προσπαθούν επανειλημμένως να φιμώσουν τη φωνή μου και να σκάψουν τον πολιτικό τάφο μου. Εδώ και ένα χρόνο βρίσκεται σε εξέλιξη μία εκστρατεία συκοφαντικής δυσφήμισης εναντίον μου.

Αυτοί που βρίσκονται πίσω από αυτή την εκστρατεία απλά δεν μπορούν να δεχθούν ότι ένας Ελληνοαμερικανός πρώτης γενιάς με ταπεινή καταγωγή θα μπορούσε να γίνει γερουσιαστής και να υπηρετεί τη χώρα με εντιμότητα.

Ακόμη χειρότερα, με βλέπουν ως εμπόδιο στους ευρύτερους πολιτικούς στόχους τους. Με έχουν κατηγορήσει ψευδώς στο παρελθόν. Έχω σταθεί εγώ ακλόνητος απέναντι σε δικτάτορες από όλο τον κόσμο, στο Ιράν, την Κούβα, την Τουρκία και αλλού. Παραμένω προσηλωμένος στη συνέχιση αυτής της σημαντικής δουλειάς. Καλώ τους φίλους μου και τους υποστηρικτές μου και την κοινότητα που μας στηρίζει γενικότερα, να αφυπνιστεί. Ας θυμηθούν ότι και τις άλλες φορές εισαγγελείς έκαναν λάθος. Είμαι βέβαιος ότι αυτό το θέμα θα λυθεί επιτυχώς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου