Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023

Postponed the Elections of the Federation – Αναβλήθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας.

 Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Την Τετάρτη, 1η Νοεμβρίου, 2023 θα γίνουν οι εκλογές για την ανάδειξη το νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας.

Παρά την καθολική συμμετοχή των Συλλόγων μελών, οι εκλογές δεν έγιναν λόγω μη αποδοχής αυτών που υποδείχτηκαν από την ολομέλεια.

Η συμμετοχή των Σωματείων ήταν πολύ καλή και είχε απαρτία 14 από 16 Σωματεία που είχαν δικαίωμα ψήφου και αρκετοί Σύλλογοι είχαν και τους τρεις αντιπροσώπους τους. 

Πρόβλημα παρουσιάστηκε όταν από τους προτεινόμενους για Πρόεδρο δεν δέχτηκε ουδείς να δεχτεί την πρόταση.  Μεταξύ των άλλων προτάθηκαν και οι: Μιχάλης Τερζάκης Πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών “Ραδάμανθυς Ίδη” Βοστώνης, Δημήτριος Ματθαίος, Πρόεδρος του Ευβοϊκού Συλλόγου, Γεώργιος Παπαδόπουλος από τον Σύλλογο Μακεδόνων “Φίλιππος ο Μακεδών και Κλεοπάτρα”, Γεώργιος Παναγιωτόπουλος Πρόεδρος του Συλλόγου “Αθηναίων Πειραιωτών”, Βασιλική Ράμμου-Τσίχλη, Πρόεδρος του Συλλόγου “Βόρειος Ήπειρος”.

Ακολούθησε διαλογική συζήτηση όπου η Εφορευτική Επιτροπή (κ.κ. Ιωάννης Νικολάου, Δημήτριος Τσούμπανος, Θεμιστοκλής Καρατζάς όλοι πρώην πρόεδροι) έκανε διάλειμμα για να βρεθεί λύση.  Μετά από αρκετά λεπτά και λόγω της αρνητικής απάντησης αυτών που είχαν προταθεί έγινε δεύτερος γύρος προτάσεων.  Πάλι η απάντηση αυτών που προτάθηκαν ήταν αρνητική επί το πλείστων για οικογενειακού λόγους και λόγο εργασίας.

Οπότε η Εφορευτική Επιτροπή εισηγήθηκε στην ολομέλεια όπως η Διοίκηση να παραμείνει έως την 1η Νοεμβρίου.  Εδώ αντέδρασε ο νυν Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Βασίλειος Καυκάς (είναι Πρόεδρος του Πανηλειακού Συλλόγου Βοστώνης) οποίος ζήτησε να διαβάσει επιστολή.  Η Εφορευτική Επιτροπή χωρίς δεύτερη κουβέντα είπε ναι στον κ. Καυκά ο οποίος διάβασε τα κάτωθι:

“Υπηρετήσαμε τον Ελληνισμό με τον καλύτερο τρόπο και πολλές φορές υπερβάλαμε εαυτούς.  Νομίζω ότι τα καταφέραμε, όχι μόνο να διατηρήσουμε την οργάνωση και να συνεχίσουμε αλλά και να την αναβαθμίσουμε σε πολλούς τομείς.  

Είναι μεγάλη τιμή η αναγνώριση και βράβευση στο στάδιο Fenway Park ενώπιον δεκάδων χιλιάδων κόσμου (1η Ιουνίου, 2023).  Η αναγνώριση της προσπάθειας είναι τιμή για μένα και την Ομοσπονδία μας. 

Είμαστε υπερήφανοι που χιλιάδες Έλληνες και Ελληνίδες από κάθε γωνιά της Νέας Αγγλίας γεμίζουν το κέντρο της Βοστώνης στην παρέλαση του Ελληνισμού.  Η παρέλαση πρέπει να συνεχιστεί με κάθε θυσία γιατί εκτός από την ιστορία μας είναι και σημείο αναφοράς του Ελληνισμού της Νέας Αγγλίας.

Είμαστε υπερήφανοι για τους νέους και νέες που πρωτεύουν και παίρνουν υποτροφίες. 

Είμαστε υπερήφανοι για το Τμήμα Ευζώνων της Ομοσπονδίας της Βοστώνης. 

Είμαστε υπερήφανοι για τους Ακαδημαϊκούς και του Επιχειρηματίες της Βοστώνης. 

Είμαστε υπερήφανοι και ευγνώμονες για όλους τους δωρητές που κατέβαλαν τον οβολό τους για να στηρίξουν τις εκδηλώσεις και τα προγράμματα της Ομοσπονδίας. 

Είμαστε ευγνώμονες σε όλους όσους προσέφεραν και προσφέρουν χρόνο για τον Ελληνισμό και την Κοινωνία. 

Ευχαριστούμε όλους εσάς, τους Συλλόγους & Σωματεία που αποτελούν την Ομοσπονδία, τα μέλη τους και τα Διοικητικά Συμβούλια, τους αντιπροσώπους και τους πρώην Προέδρους. 

Ευχαριστούμε τα Μέσα Ενημέρωσης, την Ημερήσια Εφημερίδα ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΉΡΥΞ και τα ραδιοφωνικά προγράμματα.

Συνεργαστήκαμε με τους Φορείς, με Δημάρχους και το State, με γονείς, πανεπιστήμια και τους νέους.  Ο κορωναϊός δεν μας πτόησε και συνεχίσαμε για τον Ελληνισμό. 

Σήμερα και μετά το επιτυχημένο εγχείρημα της Αδελφοποίησης των Πόλεων Lowell-Καλαμάτα η οποία προχωράει, πολλοί έχουν ενδιαφερθεί να γίνουν και άλλες αδελφοποιήσεις.

Πρέπει να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες οι αξιωματούχοι της Ελλάδας οι οποίοι αγνοούν την οργανωμένη ομογένεια!

Ευχαριστώ τους υπεύθυνους του Μαλιωτείου Πολιτιστικού Κέντρου που μας στήριξαν και μας βοήθησαν.

Για πολλοστή φορά Ευχαριστώ στο Διοικητικό Συμβούλιο για την συνεργασία, συμπαράσταση.

Η θητεία του παρόντος Διοικητικού Συμβουλίου τελείωσε, η δική μου θητεία τελείωσε.

Εύχομαι καλή συνέχεια.”

Στη συνέχεια και αφού ο κ. Καυκάς δεν δέχθηκε να συνεχίσει, ζήτησαν από τον Β’ Αντιπρόεδρο κ. Γεώργιο Παναγιωτόπουλο να κάνει χρέη Προέδρου μέχρι την 1η Νοεμβρίου (ο Α’ Αντιπρόεδρος κ. Κώστας Τραβαγιάκης είναι στην Ελλάδα). 

Ο Β' Αντιπρόεδρος, κ. Παναγιωτόπουλος, ευχαρίστησε την Εφορευτική Επιτροπή και την Ολομέλεια αλλά είπε ότι αδυνατεί να είναι Πρόεδρος και εξέφρασε τους λόγους του.  Φανερά συγκινημένος ο Β’ Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος του Συλλόγου Αθηναίων Πειραιωτών ζήτησε από τον Πρόεδρο κ. Βασίλειο Καυκά να αναθεωρήσει και να παραμείνει Πρόεδρος μέχρι την 1η Νοεμβρίου.

Μετά την παρέμβαση του κ. Παναγιωτόπουλου ο κ. Βασίλειος Καυκάς δέχτηκε να συνεχίσει για ένα ακόμα μήνα και χειροκροτήθηκε από την ολομέλεια.  “Σας παρακαλώ όπως την 1η Νοεμβρίου να εκλέξετε Πρόεδρο και Διοικητικό Συμβούλιο, νομίζω ότι έκανα το καθήκον μου στην ομογένεια και στον ελληνισμό” είπε ο κ. Καυκάς. 

Να σημειωθεί ότι είναι η τέταρτη φορά που επεκτείνετε η θητεία του παρόντος Διοικητικού Συμβουλίου το οποίο θα συνεχίσει μέχρι την 1η Νοεμβρίου.

Μία από τις δραστηριότητες του παρόντος Διοικητικού Συμβουλίου είναι ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου, 1940 που φέτος θα γίνει την Κυριακή, 29 Οκτωβρίου στις 3:00μμ στο αμφιθέατρο του Μαλιωτείου Πολιτιστικού Κέντρου.  Η είσοδος όπως πάντα είναι δωρεάν.  Μετά το πρόγραμμα θα ακολουθήσει δεξίωση γιά όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου