Με τη φράση «αυτά συμβαίνουν όταν έχεις να κοιμηθείς ένα μήνα» απάντησε ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος μετά το χαστούκι που έδωσε σε πλημμυροπαθή σήμερα το πρωί μετά από λογομαχία που είχε προηγηθεί.

Όλα ξεκίνησαν σήμερα το πρωί στην περιοχή Άλλη Μεριά στον Βόλο όπου κάτοικοι της περιοχής είχαν συγκεντρωθεί, με αφορμή το μπάζωμα του ρέματος στην περιοχή, το οποίο καταγγέλλουν πως γίνεται χωρίς στοιχειώδη μελέτη.

Η αστυνομία κλήθηκε εκ νέου και μετά από λίγο στην περιοχή εμφανίστηκε και ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος ο οποίος κατέληξε να έχει έντονη λογομαχία με έναν από τους κατοίκους, τον οποίο μάλιστα γύρισε και χαστούκισε.

Ακολούθησε ανταλλαγή χαρακτηρισμών και βαριών εκφράσεων.

«Τραμπούκε, να μου κοπεί το χέρι που σε ψήφιζα» φώναζε ο πολίτης ενώ ο δήμαρχος Βόλου ακούγεται  να δίνει εντολή στους αστυνομικούς να συλλάβουν όλους τους διαμαρτυρόμενους γιατί παρεμπόδιζαν το έργο, ενώ κάτοικος που ήταν μέσα στο ρέμα, κατέγραφε τα γεγονότα.

Η απάντηση Μπέου για το περιστατικό

Ο δήμαρχος Βόλου, λίγη ώρα μετά το περιστατικό με τον πλημμυροπαθή προχώρησε σε ανάρτηση τονίζοντας τα εξής:

«Κυκλοφορεί την τελευταία ώρα ένα βίντεο που καταγράφει σκηνές έντασης μεταξύ εμού και αυτών που παρεμπόδισαν τις εργασίες στην Άλλη Μεριά. Αυτά προφανώς συμβαίνουν όταν έχεις να κοιμηθείς κοντά ένα μήνα, όταν δουλεύεις ακατάπαυστα για να δώσεις λύσεις για τους συμπολίτες σου και αντιμετωπίζεις στημένες καταστάσεις (ενδεχομένως και αντιδράσεις από αγανακτισμένους πολίτες)» τόνισε για να προσθέσει.

«Μπορώ να δεχθώ τις αντιδράσεις, αλλά όχι βέβαια τις προσωπικές ύβρεις του τύπου και πολύ περισσότερο τις ύβρεις για τη μάνα μου. Σε τέτοιες συνθήκες αντιδρώ ως άνθρωπος, ακόμα και ακραία ενδεχομένως. Δυστυχώς η λογική και η κατανόηση για το τι αντιμετωπίζουμε δεν είναι αυτονόητα για όλους».

Τα βρήκαν ο Μπέος με τον πολίτη που χαστούκισε

Τελικά τόσο ο Α. Μπέος όσο και ο πλημμυροπαθής φαίνεται πως τα βρήκαν μετά από λίγη ώρα, στο γραφείο του δημάρχου Βόλου.

Ο δήμαρχος ανήρτησε βίντεο μέσα από το Δημαρχείο κατά το οποίο συνομιλεί με τον πολίτη.

Στο βίντεο ακούγεται ο κ. Μπέος να λέει πως «όταν φθάσεις στην ηλικία μου και έρθεις κάποιος και σε βρίσει, να δεις πώς θα αντιδράσεις, και ειδικά όταν αυτό που κάνω, το κάνω για εσάς και δεν έχω συμφέρον».

Έπειτα, ο δήμαρχος ρώτησε τον πολίτη πόσο χρόνων είναι με αυτόν να απαντάει 26. Τότε ο δήμαρχος του είπε: «έχεις δικαίωμα να κάνεις και άλλα λάθη» και έκανε χειραψία μαζί του, ενώ ένας από το επιτελείο του δημάρχου ακούγεται να λέει «ζήτα συγγνώμη από τον δήμαρχο», με τον πολίτη να ζητά συγγνώμη.

«Δεν θέλω συγγνώμη, δεν είμαι παπάς να σε συγχωρήσω», απάντησε ο δήμαρχος.

TO BHMA