Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023

Ο Παύλος θα παραλάβει το Αθηναγόρειο Βραβείο εκ μέρους του Βασιλιά Κάρολου

Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Παύλος, γιος του αείμνηστου τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου της Ελλάδας και της Αννας Μαρίας, ο οποίος είναι αντιπρόεδρος του Διεθνούς Πριγκιπικού Τραστ, του πρώην πρίγκιπα και σημερινού Βασιλιά της Αγγλίας Κάρολου, θα παραλάβει εκ μέρους του το Αθηναγόρειο Βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Τάγματος των Αρχόντων.

Σύμφωνα  με ανακοινωθέν του Τάγματος του Αγίου Ανδρέα των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο Παύλος ορίστηκε από τον βασιλιά Κάρολο να παραλάβει εκ μέρους του το Αθηναγόρειο Βραβείο, το οποίο φέτος δίνεται προς τιμήν του Διεθνούς Πριγκιπικού Τραστ του Καρόλου.

Η εκδήλωση η οποία συμπεριλαμβάνει επίσημο δείπνο θα γίνει στις 21 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Χίλτον της Νέας Υόρκης. Ο ιδρυτής του Πριγκιπικού Τραστ (Prince’s Trust) βασιλιάς Κάρολος ο οποίος αδυνατεί να παραστεί αυτοπροσώπως δήλωσε, πως, «είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που η Αυτού Βασιλική Μεγαλειότης ο εστεμμένος πρίγκιπας Παύλος, αντιπρόεδρος του Διεθνούς Πριγκιπικού Τραστ, συμφώνησε να παραλάβει το Αθηναγόρειο Βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων». Ο Will Straw Εκτελεστικός Διευθυντής του Διεθνούς Πριγκιπικού Τραστ θα είναι επίσης παρών στο δείπνο ως προσκεκλημένος στο κεντρικό τραπέζι.

Στο ανακοινωθέν των Αρχόντων αναφέρεται ότι ο εστεμμένος πρίγκιπας Παύλος τυγχάνει πηγή δύναμης και καθοδήγησης για το Διεθνές Πριγκιπικό Τραστ από την ίδρυση του το 2025.

Επειτα από τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ τον περασμένο Σεπτέμβριο ο βασιλιάς Κάρολος είπε πως «δεν θα είναι πλέον δυνατόν για μένα να μπορώ να αφιερώνω πολύ χρόνο και ενέργεια σε φιλανθρωπικούς σκοπούς για τους οποίους ενδιαφέρομαι πολύ. Αλλά γνωρίζω ότι αυτή η σπουδαία εργασία θα ανατεθεί σε έμπιστα χέρια άλλων».

Το Πριγκιπικό Τραστ είναι ένας φιλανθρωπικός οργανισμός  ο οποίος ιδρύθηκε από τον βασιλιά Κάρολο και την τότε πριγκίπισσα το 1976. Το Τραστ είχε θετική επιρροή στην Ελλάδα, ιδιαίτερα όταν το έθνος αντιμετωπίζει υψηλή ανεργία.

Το Αθηναγόρειο Βραβείο Ανθρωπίνων δικαιωμάτων θεσπίσθηκε το 1986 από το Τάγμα του Αγίου Ανδρέα των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, εξ’ ονόματος του μεγάλου εκκλησιαστικού ηγέτη του 20ού αιώνα, Οικουμενικού Πατριάρχη Αθηναγόρα. Ανάμεσα σ’ αυτούς στους οποίους έχει απονεμηθεί είναι ο σημερινός πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζόσεφ Μπάιντεν όταν ήταν Αντιπρόεδρος, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζίμι Κάρτερ, επίσης ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους και η Πρώτη Κυρία Μπάρμπαρα Μπους, ο κυβερνήτης Νέας Υόρκης Αντριου Κουόμο, ο Σοβιετικός πρώην ηγέτης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, ο Νομπελίστας Elie Wiesel και η Μητέρα Τερέζα, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος.  Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου