Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023

Το Ozempic, το υπερφάρμακο κατά της παχυσαρκίας, έχει ήδη έναν δυνατό ανταγωνιστή

Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023

Το νέο φάρμακο φαίνεται ανώτερο τόσο για τον έλεγχο του σακχάρου

στο αίμα όσο και για την απώλεια βάρους

Το Ozempic, το υπερφάρμακο κατά της παχυσαρκίας, έχει ήδη έναν δυνατό ανταγωνιστή

Μια νέα μετα-ανάλυση που συνδυάζει 22 μελέτες, που παρουσιάστηκε στο φετινό Ετήσιο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Μελέτη του Διαβήτη (EASD), δείχνει ότι η τιρζεπατίδη είναι ανώτερη από τη σεμαγλουτίδη, το κορυφαίο φάρμακο για τη θεραπεία της παχυσαρκίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που δημοσίευσε η εφημερίδα ABC, η τιρζεπατίδη όχι μόνο πέτυχε καλύτερο έλεγχο του σακχάρου στο αίμα, αλλά και του βάρους των ασθενών.

Ποιο είναι το «διαβόητο» χημικό που ανιχνεύεται σχεδόν σε όλους τους Ευρωπαίους

Προς το παρόν, η tirzepatide έχει εγκριθεί μόνο για τη θεραπεία του διαβήτη τύπου 2 και οι κατασκευαστές της έχουν υποβάλει αιτήσεις για έγκριση για τον έλεγχο της παχυσαρκίας και της απώλειας βάρους.

Σε αυτή τη νέα έρευνα, ερευνητές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, συνδύασαν δεδομένα από 22 διαθέσιμες δοκιμές για να πραγματοποιήσουν μια μετα-ανάλυση για τη σύγκριση της τιρζεπατίδης με τη σεμαγλουτίδη ως προς την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά τους σε άτομα με διαβήτη τύπου 2.

Με τον έλεγχο του διαβήτη και τη μείωση του βάρους, υπήρχαν πολλές προσδοκίες ότι θα μπορούσε επίσης να συσχετιστεί με βελτίωση του καρδιαγγειακού κινδύνου.

Μέσω μιας έρευνας στις ιατρικές βάσεις δεδομένων του Medline και της Βιβλιοθήκης Cochrane, εντόπισαν μελέτες που αξιολογούσαν μια δόση συντήρησης υποδόριας τιρζεπατίδης 5, 10 ή 15 mg μία φορά την εβδομάδα ή υποδόριας σεμαγλουτίδης 0,5, 1,0 ή 2,0 mg μία φορά την εβδομάδα για τουλάχιστον 12 εβδομάδες.

Οι 22 μελέτες περιελάμβαναν δεδομένα από 18.472 ασθενείς, όλοι με διάγνωση διαβήτη τύπου 2.

Οι συγγραφείς εξηγούν ότι, συνοπτικά, «και οι τρεις δόσεις τιρζεπατίδης (βρίσκεται στο φάρμακο Mounjaro) ήταν πιο αποτελεσματικές από τις τρεις αντίστοιχες δόσεις σεμαγλουτίδης, με τη διαφορά μεταξύ των δύο φαρμάκων να είναι μεγαλύτερη στις υψηλότερες δόσεις».

Πηγή: In.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου