Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού – Ερχονται καταιγίδες

Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, 2023

Το νέο κύμα κακοκαιρίας ξεκινά τη Δευτέρα κυρίως στα δυτικά της Θεσσαλίας

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ. Ερχεται νέα κακοκαιρία από Δευτέρα.

Επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας από τη Δευτέρα (25/9) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν τη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα.

Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά και τη Δευτέρα θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία και πιθανόν το Ιόνιο.

Την Τρίτη (26/9) και την Τετάρτη (27/9) θα επηρεαστούν περισσότερες περιοχές.

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, πιο αναλυτικά:

  • Τη Δευτέρα (25/9) στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται βροχές ενώ σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα εκδηλωθούν κυρίως στην Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και πιθανόν το Ιόνιο.

Σημειώνεται ότι στη Θεσσαλία θα επηρεαστούν κυρίως τα δυτικά τμήματα (νομοί Τρικάλων και Καρδίτσας) και τα δυτικά και βόρεια του νομού Λάρισας.

  • Την Τρίτη (26/9) στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά (πλην της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης) προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες.

Στη Θεσσαλία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν κυρίως στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού Μαγνησίας, καθώς επίσης και στους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων και τις νότιες περιοχές του νομού Λάρισας.

  • Την Τετάρτη (27/9) σε όλη σχεδόν τη χώρα προβλέπονται βροχές ενώ καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, την ηπειρωτική χώρα και το βόρειο Αιγαίο.

Επισημαίνεται ότι στη Θεσσαλία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα εκδηλωθούν στους νομούς Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων καθώς επίσης και στα ανατολικά τμήματα της Μαγνησίας. Ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν επίσης και στην περιοχή των Σποράδων.

Το δελτίο είχε προαναγγείλει και ο διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς με ανάρτησή του στο «X», που ανέφερε ότι υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ των μοντέλων.

Ζέστη το Σαββατοκύριακο

Καλοκαιρινό αναμένεται το Σαββατοκύριακο καθώς η θερμοκρασία θα ανέβει σημαντικά.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις το Σάββατο, που θα είναι η πιο θερμή ημέρα, η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να ξεπεράσει τους 34 βαθμούς Κελσίου σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, ενώ σε πόλεις όπως οι Σέρρες, το Αγρίνιο, η Πάτρα και η Μυτιλήνη, ο υδράργυρος θα «αγγίξει» και τους 36°C.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου