Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023

Κασσελάκης: Βεβαίως και είμαι αριστερός – Να είσαι αριστερός είναι στάση ζωής και αξιακός κώδικας

Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Αυτές οι παρομοιάσεις δεν είναι καλές.  

Το "στάση ζωής", είναι δικαίωμά του, αλλά το "αξιακός κώδικας" τι να λέει.  Ουέ και αλίμονο να είχαμε τέτοιες αξίες.  Όσο για το αριστερός…  Πόσο αριστερός μπορεί να είναι ένας Τραπεζίτης της Goldman Sachs & Company;  Μη τρελαθούμε κιόλας…  Εκτός και εάν είναι "αριστερός" αλλού!

Μήπως πρέπει να μάθουμε που και πως έκανε την περιουσία και εάν γνωρίζει κάποιος το πόθεν έσχες, μεταξύ αυτών και το IRS;  Μήπως τον "φύτεψε" ο Αλέξης για να διαλύσει τον ΣΥΡΙΖΑ;  Ξέρω ότι είχε πάει να δει τα ποντίκια (Micky & Mini mouse στη Disney Land) ...  

Από την άλλη μεριά με τη φόρα που έχει πάρει ο Κυριάκος και οι Έλληνες/Ελληνίδες πολιτικοί θέλουν λίγο ταρακούνημα για να πλησιάσουν τον κόσμο, τους ψηφοφόρους και την Ομογένεια, όχι μόνο τους 10-15 κεφαλαιοκράτες και επιχειρηματίες.  Κατά τα άλλα τα "βουτυρόπαιδα" τα τελευταία 14 χρόνια δεν έχουν κάνει τίποτα για την Ομογένεια.  Μόνο εισπράτουν παράβολα.


Ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε πως «η αριστερά δεν πρέπει να φοβάται την κανονικότητα. Δεν είναι κανονικότητα αυτό που ζούμε στο Βόλο και στην οικονομία, που ζουν για να βολεύουν. Πρέπει να είναι η πρόσβαση σε δημόσια υγεία και η πάταξη της διαπλοκής».

Ο Στέφανος Κασσελάκης έδωσε συνέντευξη και δήλωσε αριστερός, ενώ αναφέρθηκε στις πρόσφατες καταστροφές από τις κακοκαιρίες και στις δηλώσεις που έκανε για τον ίδιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ΚΟ της ΝΔ.

Μιλώντας στη Μάρα Ζαχαρέα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, δήλωσε πως «τα βιώματα του καθενός ανήκουν στον καθένα. Είμαστε η επιλογή του ποιοι είμαστε κάθε μέρα. Επιλέγω να ζω τη ζωή μου με προσφορά στον τόπο μου. Βεβαίως και είμαι αριστερός, Όταν πήγα στη Μακρόνησο αναρωτήθηκα γιατί πολλά παιδιά της ηλικίας μου δεν είδαν το νησί. Να είσαι αριστερός είναι στάση ζωής και αξιακός κώδικας. Και πολιτική. Γιατί πρέπει να έχουμε πολιτικές με ανθρωποκεντρικό πρόσημο».

«Καλά θα κάνει ο πρωθυπουργός να ασχολείται με τον εκσυγχρονισμό του κράτους και όχι με μένα. Ο κ. Μητσοτάκης κάνει μια επικίνδυνη δουλειά για τη ζωή του Έλληνα πολίτη. Έχει τον κ. Φάμελλο να αντιμετωπίσει, ο οποίος κάνει πολύ καλή δουλειά για όλη την παράταξη», είπε στη συνέχεια.

«Την επόμενη εβδομάδα θα επισκεφθώ τον Βόλο. Δεν φτάνει μόνο μια αποζημίωση και να σου λέει το κράτος βρες τον τρόπο. Θέλουν μεγάλη αρωγή για να βγάλουν τις λάσπες. Δεν μπορούν μόνο οι εθελοντές να μπαλώνουν. Πριν τον στρατό, η Πολιτεία θα έπρεπε να είχε οργάνωση να αντιμετωπίζει τα θέματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η αριστερά δεν πρέπει να φοβάται την κανονικότητα»

Επίσης, ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε πως «η αριστερά δεν πρέπει να φοβάται την κανονικότητα. Δεν είναι κανονικότητα αυτό που ζούμε στο Βόλο και στην οικονομία, που ζουν για να βολεύουν. Πρέπει να είναι η πρόσβαση σε δημόσια υγεία και η πάταξη της διαπλοκής».

Έτσι, είπε για τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «πρέπει να αποδείξει γείωση στην κοινωνία. Τα μυαλά που έχουμε δεν πρέπει να γίνουν μέλη, αλλά να συμμετέχουν στη παραγωγή πολιτικής».

«Η παραγωγή πολιτικής πρέπει να γίνεται από τα τμήματα του συριζα μαζί με την κοινωνία. Όχι μόνο η επιστημονική διαδικασία από τους τομείς της Βουλής. Να δώσουμε φωνή στην κοινωνία. Όχι να συνεδριάζουμε μόνο. Τα όργανα δεν είναι παρωχημένα, αλλά πρέπει να διευκολύνουν την παραγωγή πολιτικής από τη βάση. Να μην παριστάνουμε ότι ξέρουμε τις λύσεις, γιατί είμαστε όργανο σε κλειστό χώρο., Αυτό είναι αλαζονεία», ανέφερε στη συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου