Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023

Eρευνητές βρήκαν τον πιο γρήγορο τρόπο να «εξαφανίσουμε» το σκόρδο από την ανάσα μας

Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2023

Eρευνητές βρήκαν την ουσία που μπορεί να εξαφανίσει, γρήγορα και αποτελεσματικά, το σκόρδο από την αναπνοή μας. Υπάρχει στο ψυγείο μας.

Η μεσογειακή διατροφή αναδεικνύεται εδώ και χρόνια ως η πιο υγιεινή. Ένα από τα βασικά συστατικά της είναι το σκόρδο. Που το δίχως άλλο, μπορεί να αλλάξει άρδην τη γεύση ενός φαγητού, να την κάνει πιο ενδιαφέρουσα και αρωματική -ίσως και πικάντικη.

Την ίδια ώρα, αλλάζει και την αναπνοή μας. Προς το χειρότερο.

Ποιος άλλωστε, δεν έχει ζητήσει/υποχρεώσει το έτερον ήμισυ να φάει κι εκείνο τζατζίκι, σε γεύμα/δείπνο που περιλαμβάνει τυλιχτό ή σκέτο κρέας;

Ερευνητές του Ohio State University μελέτησαν πώς μπορούμε να καθαρίσουμε, απλά και αποτελεσματικά, την ανάσα μας από το σκόρδο.

Όπως ενημέρωσαν, μέσω της δημοσίευσης της εργασίας τους ο καλύτερος τρόπος είναι να φάμε γιαούρτι, με πλήρες γάλα «αμέσως μετά ένα γεύμα που περιέχει σκόρδο».

Όχι.

Το τζατζίκι δεν κάνει τη δουλειά.

Τονίζεται πως η πρωτεΐνη που υπάρχει στο από -πλήρες- γιαούρτι εξουδετερώνει τις ενώσεις που έχει το σκόρδο με βάση το θείο και προκαλούν τη δυσοσμία.

ΠΩΣ “ΣΒΗΝΕΙ” ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ

Η Δρ. Sheryl Barringer, ανώτερη συγγραφέας της μελέτης και καθηγήτρια επιστήμης και τεχνολογίας τροφίμων στο Ohio State University είχε ερευνήσει στο στο παρελθόν και άλλα τρόφιμα, στο επίπεδο της φρέσκιας αναπνοής.

Διαπίστωσε πως το μαρούλι, τα μήλα, το γάλα και η μέντα καταπολεμούν την αναπνοή του σκόρδου.

Όχι όμως, όπως το γιαούρτι που φάνηκε να είναι η μόνη ουσία που χρησιμοποίησαν και μείωσε σχεδόν όλα (99%) εξ όσων παράγουν τις μυρωδιές του σκόρδου.

Οι επιστήμονες μελέτησαν διάφορες μορφές πρωτεΐνης, όπως ο ορός γάλακτος, η καζεΐνη και οι πρωτεΐνες γάλακτος. Όλες είχαν αποτέλεσμα στην απόσμηση του σκόρδου. Την καλύτερη επίδοση την είχε σύμπλεγμα πρωτεΐνης μικκυλίου καζεΐνης-ορού γάλακτος.

Μελετήθηκαν ξεχωριστά και το λίπος, οι πρωτεΐνες και το νερό του γιαουρτιού. Τα δυο πρώτα είχαν καλύτερη απόδοση, με το υψηλότερο λίπος βουτύρου να είναι πολύ αποτελεσματικό.

Όπως όμως, είπε η Dr. Barringer «οι συμβουλές στους καταναλωτές για τροφές υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, μάλλον δεν θα πήγαιναν καλά. Οπότε είμαστε ενθουσιασμένοι που το πιο αποτελεσματικό στοιχείο στην εξαφάνιση της οσμής του σκόρδου από την αναπνοή ήταν οι πρωτεΐνες.

«Γνωρίζουμε ότι οι πρωτεΐνες δεσμεύουν τη γεύση – πολλές φορές αυτό θεωρείται αρνητικό, ειδικά αν ένα τρόφιμο με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη έχει λιγότερη γεύση. Σε αυτή την περίπτωση, θα μπορούσε να είναι θετικό».

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Οι ερευνητές εξέτασαν επιπρόσθετα τις αποσμητικές επιδράσεις του γιαουρτιού στο τηγανισμένο σκόρδο. Ανακάλυψαν ότι το τηγάνισμα μειώνει σημαντικά τις περισσότερες από τις πτητικές ενώσεις του που προκαλούν οσμή.

Η Δρ Barringer διευκρίνισε πως τα ευρήματα της μελέτης μπορούν να γίνουν μια καλή βάση, για να δημιουργηθεί ειδικό προϊόν για την εξάλειψη της αναπνοής που μυρίζει σκόρδο.

Έως τότε «η καλύτερη επιλογή είναι το πλήρες ελληνικό γιαούρτι» που πρέπει να καταναλώνεται «αμέσως αφότου φάμε σκόρδο».

ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Θα έχετε ακούσει πως το σκόρδο συμβάλλει στην γενικότερη καλή υγεία της καρδιάς, με στοιχεία να δείχνουν πως συμβάλει στη μείωση της χοληστερίνης και της αρτηριακής πίεσης.

Η αλισίνη που περιέχει έχει αγγειοδιασταλτική δράση και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος. Πολλές έρευνες έχουν δείξει πως μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Για την ακρίβεια, να τη ‘ρίξει’.

Ξέρατε ωστόσο, πως λόγω των διαφορετικών βιοδραστικών μορίων, οι ενώσεις του σκόρδου μπορούν να βοηθήσουν στην ‘επισκευή’ του DNA, να επιβραδύνουν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων και να μειώσουν τη φλεγμονή;

Επιπροσθέτως, το σκόρδο είναι πλούσιο και σε φυτοχημικά, τα οποία έχουν αντιφλεγμονώδεις και ανοσοτροποποιητικές ιδιότητες.

Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου