Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023

Μιχαηλίδου για Κασσελάκη: Με έσπρωχναν οι άνθρωποί του για να μην φανώ στην κάμερα

Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Επανέρχεται η υφυπουργός Παιδείας στις επικρίσεις που δέχθηκε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ - Την είχε κατηγορήσει ότι εμφανίστηκε στο σχολείο ΑμεΑ στην Καλλιθέα «απρόσκλητη» και δεν την «έσβησε» από το βίντεο

Συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ Δόμνας Μιχαηλίδου και Στέφανου Κασσελάκη, μετά τη χθεσινή επίσκεψη του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σε σχολείο ΑμεΑ στην Καλλιθέα, με την υφυπουργό Παιδείας να είναι παρούσα.

Μετά την αντιπαράθεση που έγινε μέσω των social media, καθώς η πλευρά Κασσελάκη αποφάσισε να «σβήσει» κάθε πλάνο της κυρίας Μιχαηλίδου, η υφυπουργός Παιδείας επέκρινε με δηλώσεις της τη στάση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλύπτοντας ότι δεν της άρεσε το γεγονός ότι «κόπηκε» στο μοντάζ του βίντεο του κ. Κασσελάκη, ενώ ορισμένοι συνεργάτες του την έσπρωχναν για να πάρουν τα πλάνα που ήθελαν.

«Έχω την θεσμική υποχρέωση να είμαι παρούσα όταν ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισκέπτεται ένα σχολείο της χώρας. Ένας θεσμός έρχεται σε ένα σχολείο μας να συνομιλήσει με γονείς και εκπαιδευτικούς, έχω χρέος να είμαι εκεί, να ακούσω, να πω τι έχει γίνει» είπε στον ΑΝΤ1. Όπως πρόσθεσε, «πριν τρία χρόνια είχε κάνει μια αντίστοιχη παρουσία στο ΠΙΚΠΑ Βούλας ο Αλέξης Τσίπρας. Πήγα να τον υποδεχτώ και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα». 


«Έρχεται σε σχολείο και κάνει εξαγγελίες με μεγάλη ελαφρότητα»

Κριτική άσκησε η κυρία
 Μιχαηλίδου και στη στάση του κυρίου Κασσελάκη, κάνοντας λόγο για «εξαγγελίες με μεγάλη ελαφρότητα».

«Ένας άνθρωπος της δικής μου γενιάς, έρχεται σε ένα σχολείο με παιδιά με αναπηρία και κάνει εξαγγελίες με μεγάλη ελαφρότητα. Αυτό είναι το πρόβλημα. Γιατί η δική μας γενιά έχει χρέος να βρει λύσεις, όχι να επικοινωνήσει. Ο υπουργός μου, ο κ. Πιερρακάκης, πήγε σε 30 σχολεία στη Θεσσαλία, χωρίς κάμερες. Το ίδιο κι εγώ. Το θέμα είναι πως θα κάνουμε την χώρα μας καλύτερη», ανέφερε.

«Δεν με νοιάζει που με έκοψαν από τα πλάνα, έχουμε να λύσουμε άλλα προβλήματα»

Η
 υφυπουργός Παιδείας αναφέρθηκε και στις υποσχέσεις του κ. Κασσελάκη να βρει νέο χώρο για το σχολείο που επισκέφθηκε, υπενθυμίζοντας ότι το συγκεκριμένο εργαστήρι άνοιξε πριν από πέντε χρόνια από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Το εργαστήρι που επισκέφθηκε, άνοιξε πριν πέντε χρόνια από τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ. Μπορούμε να αλλάξουμε εκεί τα πράγματα. Το να αλλάξει η τοποθεσία… Εξ αρχής δεν έπρεπε να είναι εκεί. Πρέπει ο Δήμος που είναι αρμόδιος να κάνει ορισμένα πράγματα. Το θέμα είναι να συζητήσουμε όλοι μαζί και να βρούμε λύσεις. Όχι για επικοινωνιακά τεχνάσματα», είπε.

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι οπερατέρ του κ. Κασσελάκης την έσπρωχναν για να βγάλουν το βίντεο, ενώ στο παρελθόν υπήρξαν συμμαθητές.
 «Ήμασταν συμμαθητές. Γνωριζόμαστε από 8 χρονών. Το θέμα δεν είναι για μένα ότι με έσβησε από το βίντεο ή ότι με έσπρωξαν για να βγάλουν αυτό το βίντεο. Έχουμε σοβαρότερα ζητήματα να λύσουμε και να συζητήσουμε. Με επιχειρήματα τύπου “θα βάλω air condition, θα σας βρω ακίνητο”, δεν λύνονται. Μακάρι να είχαμε ένα μαγικό ραβδί όλοι και να βρίσκαμε γρήγορα λύση. Ένα ακίνητο προσβάσιμο με σωστές προδιαγραφές δεν βρίσκεται σε μία εβδομάδα. Είναι πιο πολύπλοκα τα πράγματα», ανέφερε με νόημα.


«Δεν ήμουν καλεσμένη του, τον υποδέχθηκα ως όφειλα»

Νωρίτερα, η υφυπουργός Παιδείας απάντησε
 στην ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος τόνισε νωρίτερα ότι η ίδια έκανε «απρόσκλητη εμφάνιση» στη χθεσινή επίσκεψή του στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Καλλιθέας.

Η υφυπουργός Παιδείας, με ανάρτησή της στα
social media, τονίζει πως «υποδέχθηκε τον κ. Κασσελάκη ως όφειλε 
βάσει του θεσμικού της ρόλου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου