Ένα πικνίκ διεκόπη απότομα όταν μια, από ότι φαίνεται πεινασμένη, μαύρη αρκούδα πλησίασε μια ομάδα επισκεπτών, ανέβηκε στο τραπέζι τους και έφαγε το φαγητό τους στο Οικολογικό Πάρκο Τσιπίνκε του Μεξικού στην πόλη Μοντερέι.

Βίντεο που κυκλοφόρησε από το περιστατικό, δείχνει το ζώο να καταβροχθίζει μεξικάνικα εντσιλάδας και τάκος μόλις λίγα εκατοστά μακριά από μία μητέρα, τη Σίλβια και τον 15χρονο γιο της Σαντιάγο, που κάθονται «παγωμένοι» στη θέση τους.

Μάλιστα, κάποια στιγμή η αρκούδα κινεί το κεφάλι της και φτάνει σε κοντινή απόσταση από τη γυναίκα, η οποία καλύπτει το πρόσωπο του παιδιού.

Συγκεκριμένα, στο βίντεο που καταγράφει η ψύχραιμη φίλη της μητέρας Άνχελα, η εξίσου ψύχραιμη Σίλβια κρατα αγκαλιά τον Σαντιάγο, κρατώντας κλειστά τα μάτια του, και αποφεύγοντας οποιαδήποτε κίνηση θα μπορούσε να εκληφθεί από την απρόκλητη επισκέπτρια ως πρόκληση.

«Θα παίξουμε ένα παιχνίδι όπου θα καλύψουμε τα μάτια και θα κάνουμε τα αγάλματα» είπε αργότερα η ίδια στο Associated Press, καθώς ο Σαντιάγο, που γιόρταζε τα 15α γενέθλια του πάσχει από σύνδρομο Down και η μητέρα του προσπάθησε να μην τον τρομοκρατήσει.

Στο τέλος, αφού η αρκούδα χόρτασε με το φαγητό, μετακινείται πάνω στο τραπέζι, πριν πηδήξει κάτω.

Το εντυπωσιακό βίντεο δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο και έγινε viral, συγκεντρώνοντας πάνω από 10 εκατομμύρια προβολές στο TikTok.

Η ιστοσελίδα του συγκεκριμένου πάρκου προειδοποιεί τους επισκέπτες ότι «οι συναντήσεις» με μαύρες αρκούδες έχουν αυξηθεί στην περιοχή αφού έχουν γίνει πολλές αναφορές κατά τις οποίες περιφέρονται σε πάρκα, γειτονιές και δρόμους κοντά στα βουνά αυξάνοντας τον κίνδυνο για τους ανθρώπους αλλά και για τις ίδιες τις αρκούδες.

Το πάρκο έχει επίσης παράσχει μια λίστα με συστάσεις στο Διαδίκτυο σχετικά με το τι πρέπει να κάνει ένα άτομο εάν συναντήσει μία αρκούδα, με βασικό το «να μην προσπαθήσουν ποτέ να φωτογραφίσουν μια αρκούδα από κοντά».

Το 2020 ένα άλλο βίντεο από το ίδιο πάρκο είχε γίνει viral όταν μια μαύρη αρκούδα εθεάθη να πλησιάζει μια επισκέπτρια και να της μυρίζει τα μαλλιά.

Πηγή: BBCTelegraph