Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023

Πανικός στο Ρότερνταμ: Νεκροί και τραυματίες από πυροβολισμούς σε Ιατρικό Κέντρο

Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Ο δράστης διέφυγε πιθανόν με μοτοσικλέτα, σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία λίγο αργότερα ανακοίνωσε ότι συνελήφθη ένας ύποπτος.

Δύο επεισόδια με πυροβολισμούς σημειώθηκαν στο Ρότερνταμ με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρία άτομα και να σκοτωθεί άγνωστος αριθμός ανθρώπων. Το ένα περιστατικό με πυροβολισμούς σημειώθηκε σε κατοικία στο Heiman Dullaertplein, το άλλο σε αίθουσα διδασκαλίας στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Erasmus (Erasmus University Medical Center) λίγο πιο μακριά.

Η είσοδος του Erasmus MC έκλεισε, ενώ οι φοιτητές βγήκαν κλαίγοντας, ενώ οι φοιτητές από το κοντινό Hogeschool δεν επιτρέπεται να βγουν από το κτίριο. Ένας καθηγητής ενδέχεται να έχει δεχτεί πυροβολισμούς. Λέγεται ότι διατρέχει θανάσιμο κίνδυνο, σύμφωνα με αρκετούς μαθητές. Η αστυνομία έκανε λόγο για νεκρούς, χωρίς όμως να δώσει περισσότερα στοιχεία. “Τώρα ενημερώνουμε πρώτα την οικογένεια και τους συγγενείς. Θα δώσουμε περαιτέρω εξηγήσεις αργότερα“.

Πολλαπλές ομάδες σύλληψης έσπευσαν στο Erasmus MC στο Ρότερνταμ. Στην οροφή του κτιρίου βρίσκονται βαριά οπλισμένοι αστυνομικοί. Σύμφωνα με δημοσιογράφο που βρίσκεται στο σημείο, επικρατεί πανικός.

Ο δράστης διέφυγε πιθανόν με μοτοσικλέτα, σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία λίγο αργότερα ανακοίνωσε ότι συνελήφθη ένας ύποπτος. Πρόκειται για έναν 32χρονο κάτοικο του Ρότερνταμ που συνελήφθη κάτω από το ελικοδρόμιο του Ιατρικού Κέντρου Erasmus. Η εμπλοκή του στα επεισόδια με τους πυροβολισμούς βρίσκεται ακόμη υπό διερεύνηση. Ενήργησε πάντως μόνος.

Η αστυνομία ανέφερε ότι ξέσπασε πυρκαγιά στο κτίριο όπου αρχικά σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί. Αρκετοί κρότοι φέρεται να ακούστηκαν από το σημείο, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Η φωτιά επεκτάθηκε σε άλλα κτίρια αλλά τελικά σβήστηκε.

Πηγή: ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου