Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023

ΣΥΡΙΖΑ: Αλλαγή σκυτάλης τη Δευτέρα – Ο Αλέξης Τσίπρας θα υποδεχθεί τον Κασσελάκη στο γραφείο του στη Βουλή

Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023

Ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει ολιγόωρη συνάντηση με τον Στέφανο Κασσελάκη προτού o νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει τα νέα καθήκοντά του στην Κουμουνδούρου.

Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ο μεγάλος νικητής στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς αναδείχθηκε νέος πρόεδρος του κόμματος. Μάλιστα το μεσημέρι της Δευτέρας (25/9) θα υπάρξει κι επίσημα αλλαγή σκυτάλης, αφού ο απερχόμενος πρόεδρος και πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας θα δεχτεί στο γραφείο του στη Βουλή τον διάδοχό του.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν είχε πάρει θέση υπέρ κάποιου υποψηφίου

Ο κ. Τσίπρας θα έχει ολιγόωρη συνάντηση με τον Στέφανο Κασσελάκη προτού o νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει τα νέα καθήκοντά του στην Κουμουνδούρου. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 12:00.

Τηλεφώνησε σε Κασσελάκη και Αχτσιόγλου ο Τσίπρας

Το βράδυ της Κυριακής ο Αλέξης Τσίπρας δεν πήγε στην Κουμουνδούρου, αλλά προτίμησε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά στον Στέφανο Κασσελάκη για να του δώσει συγχαρητήρια. Ο πρώην πρωθυπουργός τηλεφώνησε επίσης και στην Έφη Αχτσιόγλου.

Ο πρώην πρωθυπουργός δεν είχε πάρει θέση υπέρ κάποιου υποψηφίου στις εκλογές για την ανάδειξη του διαδόχου του. Από την πλευρά του ο Στέφανος Κασσελάκης αναφερόταν με εγκωμιαστικά σχόλια για το πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Τι δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας αφότου ψήφισε

Με το μεγάλο ερώτημα που εξακολουθεί να πλανάται, να είναι ποιος θα είναι ο ρόλος του Αλέξη Τσίπρα στην επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος ο απερχόμενος πρόεδρος του κόμματος μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος δήλωσε πως «οι μεγάλοι αγώνες που έχουμε να δώσουμε μπροστά μας, δεν είναι οι εσωκομματικοί αγώνες, είναι οι αγώνας στο κοινωνικό πεδίο και θα τους δώσουμε όλοι και όλες μαζί».

Ο απερχόμενος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε ηχηρό μήνυμα για την επόμενη ημέρα στο κόμμα, τονίζοντας ότι «τον λόγο έχουν σήμερα τα χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που μαζικά προσέρχονται στις κάλπες. Από αύριο θα έχουμε νέο ή νέα πρόεδρο όποιον/α αποφασίσουν τα μέλη».

Όπως σημείωσε ο ίδιος «είναι μια αποφασιστική στιγμή για το κόμμα, είμαι περήφανος που αφήνουμε μια βαριά παρακαταθήκη, αλλά και ευτυχής για την μαζική ανταπόκριση των μελών μας, κάτι που αποτελεί εφόδιο για την επόμενη μέρα».

Κατέληξε λέγοντας πως «οι αληθινοί και οι μεγάλοι αγώνες που έχουμε να δώσουμε μπροστά μας δεν είναι οι εσωκομματικοί αγώνες, είναι οι αγώνες στο κοινωνικό πεδίο».

«Και θα τους δώσουμε όλοι και όλες μαζί ενωμένοι για να στηρίξουμε ακόμα πιο αποτελεσματικά την κοινωνία και να φέρουμε σύντομα τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και την προοδευτική παράταξη σε τροχιά διακυβέρνησης».

Αυτή η δήλωση μπορεί να ερμηνευτεί πως ο Αλέξης Τσίπρας δηλώνει παρών στην επόμενη ημέρα του κόμματος μετά το τέλος μίας εποχής 15 ετών και ότι με κάποιο τρόπο θα είναι εκεί για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου