Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023

Η Dr. Claudine Gay, 53 ετών, είναι η νέα Πρόεδρος στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, (Harvard University)

  Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, 2023

Η Dr. Claudine Gay, νέα Πρόεδρος στο Harvard University

Είναι η πρώτη μαύρη Πρόεδρος του ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος (368 χρόνια) και είναι σύζυγος του Ελληνο-Αμερικάνου  καθηγητή DrChristopher Afendoulis.


Dr. Claudine Gay & DrChristopher Afendoulis.

Η νέα Πρόεδρος είναι η 30η Πρόεδρος και είναι καθηγήτρια Πολιτικών Επιστημών.  Γεννήθηκε στις 4 Αυγούστου του 1970 στη Νέα Υόρκη και είναι κόρη μεταναστών από την Αϊτή (Haiti). 

Η μητέρα της σπούδασε νοσοκόμα (RN) και ο πατέρας της μηχανικός.  Πέρασε την παιδική της ηλικία στη Νέα Υόρκη και στην Σαουδική Αραβία όπου εργαζόταν ο πατέρας της.

Παρακολούθησε το Philips Academy, Exeter, New Hampshire.  Απεφοίτησε από το Stanford University, San Fransisco.  Η Claudine Gay πήρε το ντοκτοράτο από το Harvard to 1998 και το βραβείο Toppan Prize για την καλύτερη διατριβή.

Αφού έλαβε το ντοκτοράτο διετέλεσε καθηγήτρια των Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Stanford και μετά στο Πανεπιστήμιο Harvard.

Κατόπιν έγινε Πρύτανης στο Χάρβαρντ και σαν Πρύτανης κατόρθωσε να έχει $51 εκατομμύρια περίσσευμα στο τμήμα της από εκεί που είχαν να υπάρξει έλλειμα $112 εκατομμύρια!

Το 2019 η Δρ. Claudine Gay μαζί με άλλους ακαδημαϊκούς και φοιτητές του Χάρβαρντ αντέδρασαν για την συμμετοχή του Πρύτανη και νομικού Ronald Sullivan στην ομάδα των νομικών για την υποστήριξή του Harvey Weinstein που κατηγορείτο στο δικαστήριο για βιασμό.  Αποτέλεσμα ήταν να χάσει τη δουλειά του στο Πανεπιστήμειο Χάρβαρντ ο Ronald Sullivan.

Ο ελληνικής καταγωγής σύζυγός της DrChristopher Afendoulis είναι ερευνητής και αναλυτής στο Stanford University και καθηγητής στο Harvard University.

paneliakos.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου