Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023

Ρόμπερτ Μενέντεζ: Αντιμέτωπος με κατηγορίες για διαφθορά

Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, 2023

Μητσοτάκης: Συναντήθηκε με τον Ρόμπερτ Μενέντεζ

 Πάτα πάνω στα μπλε γράμματα να διαβάσεις το άλλο άρθρο


Το Ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης απήγγειλε στον Ρόμπερτ Μενέντεζ κατηγορίες για διαφθορά

Στο εδώλιο αναμένεται να οδηγηθεί ο 69χρονος Αμερικανός δημοκρατικός γερουσιαστής Ρομπερτ Μενέντεζ, καθώς και η σύζυγός του, κατηγορούμενοι για αδικήματα διαφθοράς.

Στο πρόσωπο του Ρόμπερτ Μενέντεζ είχε διενεργηθεί το προηγούμενο διάστημα η σχετική έρευνα των ομοσπονδιακών εισαγγελέων, με τον δημοκρατικό γερουσιαστή να κατηγορείται μεταξύ άλλων για δωροδοκία.

Όπως αναφέρεται σχετικά, η εισαγγελία των ΗΠΑ στο Μανχάταν κατηγόρησε τους κατηγορούμενους ότι δέχθηκαν δωροδοκία χιλιάδων δολαρίων με αντάλλαγμα να χρησιμοποιήσουν τη δύναμη και την επιρροή του Μενέντεζ ως γερουσιαστή, ούτως ώστε να επιδιώξουν να προστατεύσουν και να πλουτίσουν τους επιχειρηματίες και να ωφελήσουν την κυβέρνηση της Αιγύπτου.

Πέρα από τον 69χρονο γερουσιαστή, το κατηγορητήριο αφορά την 56χρονη σύζυγό του, έναν επιφανή εργολάβο με κατασκευαστικές εταιρείες στο New Jersey. Στους κατηγορούμενους συμπεριλαμβάνεται και  ένας μακροχρόνιος φίλος της συζύγου  Μενέντεζ που ίδρυσε επιχείρηση πιστοποίησης κρέατος χαλάλ κι ακόμα ένας επιχειρηματίας.

Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι οι δωροδοκίες περιλάμβαναν μετρητά, χρυσό, πληρωμές για υποθήκη σπιτιού, αποζημίωση για μια θέση εργασίας με ελάχιστες απαιτήσεις, ένα πολυτελές όχημα και άλλα αντικείμενα αξίας.

Ο Ρόμπερτ Μενέντεζ καθώς και η σύζυγός του αντιμετωπίζουν από τρεις ποινικές κατηγορίες ο καθένας.

Υπενθυμίζεται ότι ο γερουσιαστής,υπέρμαχος των ελληνικών θέσεων απέναντι στην προκλητικότητα της Τουρκίας, είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν στην περιοχή του για αποδοχή ιδιωτικών πτήσεων, προεκλογικών συνεισφορών και άλλων δωροδοκιών από πλούσιο προστάτη με αντάλλαγμα επίσημες χάρες, αλλά η δίκη του 2017 κατέληξε σε αδιέξοδο των ενόρκων.

Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής, οι εκπρόσωπό του δεν έχουν κάνει κανένα σχόλιο, όμως η απαγγελία κατηγοριών θεωρείται ότι θα έχει αντίκτυπο σε Ουάσινγκτον και Νιου Τζέρσεϊ, ενώ επίσημα, οι κατηγορίες αναμένεται να ανακοινωθούν σε συνέντευξη Τύπου από τον εισαγγελέα της Νότιας Περιφέρειας της Νέας Υόρκης.

TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου