Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023

Κίνα: Έτοιμο να αποπλεύσει το πρώτο… «Μade in China» κρουαζιερόπλοιο

Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023

Το κρουαζιερόπλοιο έχει μήκος 323,6 μέτρα, με δυνατότητα φιλοξενίας 5.246 επιβατών

Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο κινεζικής κατασκευής, το «Adora Magic City», προγραμματίζεται να αποπλεύσει για την πρώτη του κρουαζιέρα την 1η Ιανουαρίου του 2024 από τη Σανγκάη, σηματοδοτώντας την έναρξη της εμπορικής λειτουργίας του, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία Adora Cruises Limited.

Το κρουαζιερόπλοιο έχει μήκος 323,6 μέτρα και μεικτό εκτόπισμα 135.500 τόνων, ενώ διαθέτει 2.125 δωμάτια, αλλά και 22 εστιατόρια και μπαρ, με δυνατότητα φιλοξενίας 5.246 επιβατών.

Ο απόπλους για το πρώτο ταξίδι του κρουαζιερόπλοιου προγραμματίζεται να γίνει από τον διεθνή τερματικό σταθμό ναυτιλιακών αναχωρήσεων στη Σαγκάη, ενώ το πλοίο θα παρέχει μία ξεχωριστή εμπειρία κρουαζιέρας, προσφέροντας φαγητά γκουρμέ, πολλαπλές παραστάσεις διασκέδασης, αλλά και δυνατότητα αγοράς προϊόντων παγκόσμιας κλάσης εν πλω.

Το πλοίο θα είναι το πρώτο στον κόσμο με ευρυζωνική συνδεσιμότητα 5G για τους επιβάτες. «Αξιοποιώντας ένα πλεονέκτημα στην αγορά 5G της βιομηχανίας κρουαζιέρας, ελπίζουμε να θέσουμε ένα νέο πρότυπο για την ψηφιακή επικοινωνία στον τομέα των θαλάσσιων ταξιδιών», δήλωσε στο CGTN ο Chen Ranfeng, διευθύνων σύμβουλος της CSSC Carnival Cruise Shipping.

Η Royal Caribbean κάνει comeback στην κινεζική αγορά 

Το «Adora Magic City» κατασκευάστηκε από μια κοινοπραξία που αποτελείται από την China State Shipbuilding Corporation, την Carnival και την ιταλική ναυπηγική εταιρεία κρουαζιέρας Fincantieri, η οποία παρείχε το σχεδιασμό και την τεχνολογία κατόπιν άδειας, μαζί με υπηρεσίες εφοδιαστικής αλυσίδας και συγκεκριμένο βασικό εξοπλισμό. 

Καθυστερήσεις λόγω πανδημίας

Η κατασκευή ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2020, αλλά καθυστέρησε λόγω των περιορισμών της πανδημίας.

Ένα αδελφό πλοίο που δεν έχει ακόμη ονομαστεί βρίσκεται υπό κατασκευή στη Σαγκάη και θα είναι έτοιμο να ξεκινήσει τη λειτουργία του τον επόμενο χρόνο.

Το «Adora Magic City» θα λειτουργεί υπό την Adora, το εμπορικό σήμα της Carnival στην Κίνα, και θα αποπλεύσει από τη Σαγκάη φέτος. Μετά τη χαλάρωση των περιορισμών, οι διεθνείς κρουαζιέρες από την ευημερούσα πόλη-λιμάνι αναμένεται να ξαναρχίσουν τον Ιούνιο. Τα πρώτα κινεζικής ιδιοκτησίας κρουαζιερόπλοια που θα επανεκκινήσουν δρομολόγια θα είναι το «Blue Dream Star», που θα εκμεταλλεύεται η Blue Dream Cruises, και το «China Merchants Yidun», που λειτουργεί από την Viking και την China Merchants.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου