Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Τιμώρησε την Καρολάιν γιατί τόλμησε να του πάει κόντρα

Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Μουστάκα Μίνα

Ο εισαγγελέας ζήτησε να κηρυχθεί ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ένοχος για όλα τα αδικήματα

Το πορτρέτο του ισοβίτη Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, ο οποίος με τον τρόπο που δολοφόνησε τη σύζυγό του Καρολάιν Κράουτς και τη μετέπειτα συμπεριφορά του είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη, σκιαγράφησε με τα πιο μελανά χρώματα ο εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών εισηγούμενος την ενοχή του κατηγορούμενου για όλες τις αξιόποινες πράξεις, χωρίς να του καταλείπεται καμία αμφιβολία ότι είχε άμεσο δόλο την ώρα της τέλεσης της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

«Δε δίστασε να βάλει το μωρό στη νεκρή μητέρα του, δε δίστασε να το πάρει στην κηδεία της, δε δίστασε να ζητήσει 2.000 ευρώ από τη μητέρα της για το φέρετρο! Αν αυτό δεν είναι ο ορισμός της φιλαυτίας, της χειριστικής συμπεριφοράς και του ναρκισσισμού τότε ποιο είναι; Τιμώρησε την Καρολάιν γιατί τόλμησε να πάει κόντρα στις βουλήσεις του Θεού. Ποιου Θεού; Του ίδιου!» ανέφερε και έκανε λόγο για κίνητρο εκδίκησης απέναντι στην Καρολάιν η οποία με βάση και τα ευρήματα τα ιατροδικαστική είχε αγωνιώδη θάνατο καθώς επί της ουσίας ο κατηγορούμενος την… έπιασε στον ύπνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κατηγορούμενος ήταν απών από τη σημερινή συνεδρίαση και είχε μάλιστα ενημερώσει με επιστολή του το δικαστήριο ότι δεν αποδέχεται και το διορισμό των δικηγόρων που είχαν οριστεί αυτεπαγγέλτως.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα o οποίος ήταν καταπέλτης στην αγόρευση του, όταν ο κατηγορούμενος ήθελε να αλλοτριώσει την Καρολάιν και να την κάνει «κτήμα» του και όταν είδε ότι η σχέση είχε… ρωγμές τη σκότωσε. Χαρακτήρισε μάλιστα το θάνατο του θύματος «ασφυκτικό ,αγωνιώδη και διάρκειας».

«Να κηρυχθεί ένοχος για όλα τα αδικήματα»

Προσεγγίζοντας τη συμπεριφορά του κατηγορουμένου ανάμεσα στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια δίκη ο εισαγγελέας είπε πως προκάλεσε έκπληξη η απόφαση του να παραιτηθεί της έφεσης που ο ίδιος είχε ασκήσει κατά της πρωτόδικης απόφαση. ««Αυτό κάτι πρέπει να σημαίνει. Πρέπει το δικαστήριο να λάβει υπόψη τη στιγμή που το έκανε, ενώ είχε ξεκινήσει η δίκη. Αν θυμάστε δήλωσε την παραίτηση αυτή με το που κινδύνευε να δημοσιευθεί κάποια επιστολή που ανάφερε η κ. Ηγουμενάκη που της έστειλε ο κατηγορούμενος και απευθυνόταν στη μητέρα του θύματος. Δεν τη διαβάσαμε ποτέ την επιστολή. Μήπως θέλησε να αποκρύψει τη διερεύνηση κάποιων σκοτεινών στοιχείων του χαρακτήρα του;» σχολίασε ο εισαγγελέας και περιέγραψε στοιχεία της «χειριστικής», όπως χαρακτήρισε, συμπεριφοράς του κατηγορουμένου προς την Κάρολαιν.

Ο εισαγγελέας απέρριψε τον ισχυρισμό του κατηγορούμενου ότι ήταν σε βρασμό την ώρα της δολοφονίας. Και ζήτησε να κριθεί ένοχος για όλες τις πράξεις με κίνητρο την εκδίκηση γιατί η Καρολάιν πήγε κόντρα στον χειριστικό του χαρακτήρα. «Η προσπάθεια να ανασκευάσει όσα έκανε είναι αλυσιτελής. Να κηρυχθεί ένοχος για όλα τα αδικήματα».

Η δίκη συνεχίζεται με αγορεύσεις δικηγόρων και η απόφαση του δικαστηρίου θα εκδοθεί αύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου