Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023

Ντουμπάι: Πωλούνται πολυτελείς βίλες από 5 εκατ. δολ. στο νέο Νησί των Φοινίκων

Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023


Κτίζουν πάνω στην άμμο!!!

Γνωρίζεις ότι αυτές οι κατοικίες είναι κτισμένες σε τεχνητά νησιά;  Τραβούν με μηχανήματα άμμο από τη θάλασσα και φτιάχνουν νησιά.  Να δούμε πότε θα τα καταπιεί η θάλασσα!

Ο τιμοκατάλογος για κροίσους σε βίλες και οικόπεδα - Πώς θα γίνει η πληρωμή σε δόσεις

Ντουμπάι: Πωλούνται πολυτελείς βίλες από 5 εκατ. δολ. στο νέο Νησί των Φοινίκων [γραφήματα]

Το Ντουμπάι βάζει ξανά εμπρός το τεράστιο έργο της κατασκευής τεχνητών νησιών Palm Jebel Ali σε σχήμα φοίνικα και αρχίζει να πουλά εκεί βίλες υπερπολυτελείς βίλες πολυτελείας και οικόπεδα σε προνομιακή θέση, σε τιμές δεκαπλάσιες από αυτές που προσφέρονταν πριν από είκοσι χρόνια όταν είχε πρωτοξεκινήσει η ιδέα.

Οι τιμές διαμερισμάτων στο Ντουμπάι εκτοξεύονται καθώς διευρύνεται το ράλι κατοικιών

Πλέον βίλες με ισόγειο και άλλους δύο ορόφους ξεκινούν από τα 5 εκατ δολάρια (18,7 εκατ ντιρχάμ) και τα οικόπεδα από σχεδόν τα 11 εκατ. δολάρια (40 εκατ. ντιρχάμ). Ο Οικονομικός Ταχυδρόμος παρουσιάζει σήμερα μέρος του «τιμοκαταλόγου» των premium αυτών ακινήτων για κροίσους, με στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τον εξειδικευμένο σε οικονομικά θέματα της περιοχής, ArabianBusiness.com.

Με την επανεκκίνηση του έργου που ανακοινώθηκε στις αρχές του καλοκαιρού και άρχισε να υλοποιείται τώρα, αυτή την εβδομάδα μαζεύτηκαν εκατοντάδες μεσίτες και επενδυτές έχω από το κτίριο της εταιρείας Nakheel PJSC στο κρατίδιο, όπου η εν λόγω εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων η οποία έχει την κρατική στήριξη του Ντουμπάι ξεκίνησε τις πωλήσεις για τις βίλλες, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg. Πρόκειται για βίλες με πέντε έως επτά υπνοδωμάτια που θα κατασκευαστούν στο Palm Jebel Ali το οποίο βρίσκεται περίπου 50 χιλιόμετρα από το κέντρο του Ντουμπάι. 

Πολλοί από τους μεσίτες και επενδυτές αυτούς εκπροσωπούσαν υποψήφιους αγοραστές από χώρες όπως η Ρωσία και η Ινδία οι οποίοι ζητούσαν από το προσωπικό της Nakheel PJSC προτεραιότητα για να μπουν στο κτίριο της εταιρείας που βρίσκεται στο πρώτο και πιο διάσημο τεχνητό νησί της πόλης, το Palm Jumeirah, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Η Nakheel ξεκίνησε να πουλά αυτές τις πολυτελείς βίλες στο Palm Jebel Ali ήδη από το 2003 ζητώντας από 500.000 δολάρια (1,8 εκατομμύρια ντιρχάμ) έως 1,5 εκατ δολάρια (5,6 εκατομμύρια ντιρχάμ). Καθώς δεν είχε τοποθετηθεί όλα αυτά τα χρόνια ούτε ένα τούβλο, αυτά τα ακίνητα στη συνέχεια μεταπωλήθηκαν πολλές φορές από ιδιοκτήτες οι οποίοι δεν ήθελαν ή δεν μπορούσαν να περιμένουν.

Το έργο τελικά σταμάτησε όταν η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση του 2008 ώθησε την Nakheel στο χείλος της χρεοκοπίας, οδηγώντας εκατοντάδες τέτοιους αγοραστές σε αδιέξοδο. Πολλοί επενδυτές έχουν ανταλλάξει τότε τις αγορές τους στο Palm Jebel Ali με άλλα ακίνητα της Nakheel, σύμφωνα με το Bloomberg. Σε άλλους προσφέρθηκαν επιστροφές χρημάτων για τα ποσά που είχε εισπράξει η εταιρεία μέχρι να σταματήσει τότε το πρότζεκτ. 

Η επανεκκίνηση του έργου

Ο Σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ Αλ Μακτούμ, αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και ηγεμόνας του Ντουμπάι αποκάλυψε στις αρχές του καλοκαιριού το αναθεωρημένο σχέδιο του μεγάλου έργου που έχει την ονομασία Palm Jebel Ali. Στόχος είναι να αναδειχτεί το συγκεκριμένο κομμάτι του Ντουμπάι σε ξενοδοχεία, παραλίες, κατοικίες και αξιοθέατα αναψυχής. Το νέο μέγα έργο θα έχει διπλάσιο μέγεθος από το αρχικό που είχε σχεδιαστεί  και εκτείνεται σε περίπου 13,4 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Το Palm Jebel Ali θα αποτελείται από επτά συνδεδεμένα τεχνητά νησιά και θα φιλοξενεί 80 νέα ξενοδοχεία και θέρετρα που θα λειτουργήσουν εκεί. 

Δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές πολλές λεπτομέρειες αλλά ο Σεΐχης Μοχάμεντ είχε γράψει τότε στο Χ (το πρώην Twitter) ότι το μεγάλο έργο θα περιλαμβάνει «ευρεία επιλογή από εγκαταστάσεις ψυχαγωγίας και αναψυχής», όπως τη χαρακτήρισε. Τα αρχικά σχέδια περιλάμβαναν έξι μαρίνες, ένα υδάτινο θεματικό πάρκο, και το αποκαλούμενο «Θαλασσινό Χωριό», όπου θα χτίζονταν σπίτια πάνω από το νερό.

Το Ντουμπάι αναβιώνει το έργο Palm Jebel Ali αρκετά χρόνια μετά τη διακοπή του, καθώς το Εμιράτο προσπαθεί να κερδίσει περισσότερα χρήματα εκμεταλλευόμενο μεγάλη εισροή νεοεισερχόμενων στη χώρα επενδυτών, η οποία τερμάτισε επταετή ύφεση ακινήτων και ώθησε τις τιμές σε επίπεδα ρεκόρ. Ειδικά όσον αφορά τα πιο ακριβά ακίνητα πολυτελείας, έχει υπάρξει θεαματική ανατροπή στη ζήτηση και τα προσφερόμενα ποσά. Πλέον το Ντουμπάι έχει βρεθεί στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης για συναλλαγές αγοράς και πώλησης κατοικιών αξίας 10 εκατομμυρίων δολαρίων και άνω για το δεύτερο φετινό τρίμηνο, σύμφωνα με την εταιρεία συμβούλων ακινήτων Knight Frank. O.T.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου