Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Σάββατο 5 Μαρτίου 2022

Επεισόδιο με τον Τούρκο Πρόξενο κατά την επίσκεψη του Ελπιδοφόρου στην Κομοτηνή


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

ΒΟΣΤΩΝΗ. Επεισόδιο δημιουργήθηκε κατά την επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου με τον Τούρκο γενικό πρόξενο στην Κομοτηνή, ο οποίος έφυγε από το επίσημο δείπνο οργισμένος. Συγκεκριμένα, έπειτα από την τελετή αναγόρευσης του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου της Θράκης, παρατέθηκε  δείπνο  προς τιμήν του στο οποίο παρακάθισαν ο τοπικός Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων, οι Αρχές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κυβερνητικοί εκπρόσωποι, οι Πρυτανικές Αρχές και η εικοσιπενταετής συνοδεία του Αρχιεπισκόπου.

Επίσης είχε προσκληθεί και ο γενικός Πρόξενος της Τουρκίας, τον οποίον μάλιστα κατά την προσλαλιά του ο Αρχιεπίσκοπος απευθύνθηκε στην Τουρκική γλώσσα. Κάποια στιγμή όμως ο Τούρκος Γενικός Πρόξενος φανερά εξοργισμένος σηκώθηκε και έφυγε από το δείπνο, ενοχληθείς προφανώς από την παρουσία των νόμιμων μουφτήδων της Κομοτηνής που ήταν επίσης προσκεκλημένοι στο δείπνο, δηλαδή αυτούς που έχει επιλέξει και ορίσει το Ελληνικό Κράτος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος καίτοι ήταν το τιμώμενο πρόσωπο, σηκώθηκε από το τραπέζι και άρχισε να τρέχει πίσω από τον Τούρκο Πρόξενο φωνάζοντας του στα τούρκικα εφέντ’μ – εφέντ’μ. Όταν τον πρόλαβε τον ρώτησε στα τούρκικα πάντοτε, τί συμβαίνει, είπαμε κάτι και σε στενοχωρήσαμε; Αλλά ο Πρόξενος εξακολουθούσε να είναι φανερά ενοχλημένος.

Η ομάδα των Ελληνοαμερικανών συνοδών του Αρχιεπισκόπου τα έχασαν κυριολεκτικά μη γνωρίζοντας τι ακριβώς είχε συμβεί, αλληλοκοιταζόταν και ρωτούσε ο ένας τον άλλον.

Ο Αρχιεπίσκοπος και η συνοδεία του ήδη βρίσκονται στην Κωνσταντινούπολη, επισκέφθηκαν την Θεολογική Σχολή της Χάλκης, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος το πρωί της Παρασκευής είχε σύντομη συνεργασία με την Επιτροπή του Πατριαρχείου επί των Επαρχιών του Θρόνου εν τω Εξωτερικώ, στην οποία συζήτησαν για το καινούργιο Καταστατικό της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου