Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2020

Κανονικά ταξιδεύουν από ΗΠΑ προς Ελλάδα οι σύζυγοι Ελλήνων υπηκόωνΠαρασκευή, 3 Ιουλίου, 2020Ευρωκίνηση
Κίνηση στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020. (EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)
Βάσει αυτού, οι συγκεκριμένοι πολίτες, εφόσον διαθέτουν το απαραίτητο πιστοποιητικό που επιβεβαιώνει τον γάμο, θα μπορούν κανονικά να επιβιβαστούν στο αεροπλάνο, όπως επίσης και τα παιδιά τους.
Η είδηση αυτή προκάλεσε ανακούφιση σε οικογένειες ομογενών όπου μόνο το ένα μέλος έχει την ελληνική ιθαγένεια, ενώ παράλληλα λύνονται τα χέρια και των Ελληνοαμερικανών που δεν έχουν δηλώσει τα παιδιά τους σε κάποιον Δήμο στην Ελλάδα.
Βέβαια, συνίσταται σε αυτές τις περιπτώσεις να συμβουλευτούν τα οικεία Γενικά Προξενεία προκειμένου να πληροφορηθούν για την απαραίτητη πιστοποίηση, αλλά και πώς μπορούν να την λάβουν, εφόσον δεν την έχουν άμεσα διαθέσιμη.
Παράλληλα, Αμερικανοί υπήκοοι -και γενικά υπήκοοι χωρών που δεν βρίσκονται στην λευκή λίστα- οι οποίοι αποδεδειγμένα διαμένουν μόνιμα σε χώρα της Ε.Ε., μπορούν επίσης να πραγματοποιήσουν χωρίς πρόβλημα το υπερατλαντικό ταξίδι, σε μια περίοδο με τόσους πολλούς περιορισμούς.
Υπενθυμίζεται ότι οι κάτοχοι ελληνικού διαβατηρίου και οι διπλοί υπήκοοι που είναι κάτοχοι ελληνικής ταυτότητας με λατινικούς χαρακτήρες δεν χρειάζονται οποιοδήποτε περαιτέρω έγγραφο για να ταξιδέψουν, όπως είχε γράψει πρόσφατα ο «Ε.Κ.».
Αντίθετα, οι Ελληνοαμερικανοί που, είτε διαθέτουν την παλιά ελληνική ταυτότητα, μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες, είτε δεν έχουν καθόλου αυτό το έγγραφο διαθέσιμο, θα πρέπει να λαμβάνουν μια ειδική βεβαίωση από το Γενικό Προξενείο, η οποία, ωστόσο, με δεδομένη την τεχνολογική αναβάθμιση των υπηρεσιών, παραδίδεται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.
Το παρατεταμένο κλείσιμο των συνόρων στους Αμερικανούς υπηκόους από την Ε.Ε. διευρύνει την απώλεια κερδών για χώρες που παραδοσιακά στηρίζονται στον τουρισμό, όπως η Ελλάδα, η Ισπανία, η Ιταλία και η Πορτογαλία, αφού πρόκειται για τουρίστες με σημαντική αγοραστική δύναμη.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου