Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020

Κανονικά ταξιδεύουν από ΗΠΑ προς Ελλάδα οι σύζυγοι Ελλήνων υπηκόων



Παρασκευή, 3 Ιουλίου, 2020



Ευρωκίνηση
Κίνηση στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020. (EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)
Βάσει αυτού, οι συγκεκριμένοι πολίτες, εφόσον διαθέτουν το απαραίτητο πιστοποιητικό που επιβεβαιώνει τον γάμο, θα μπορούν κανονικά να επιβιβαστούν στο αεροπλάνο, όπως επίσης και τα παιδιά τους.
Η είδηση αυτή προκάλεσε ανακούφιση σε οικογένειες ομογενών όπου μόνο το ένα μέλος έχει την ελληνική ιθαγένεια, ενώ παράλληλα λύνονται τα χέρια και των Ελληνοαμερικανών που δεν έχουν δηλώσει τα παιδιά τους σε κάποιον Δήμο στην Ελλάδα.
Βέβαια, συνίσταται σε αυτές τις περιπτώσεις να συμβουλευτούν τα οικεία Γενικά Προξενεία προκειμένου να πληροφορηθούν για την απαραίτητη πιστοποίηση, αλλά και πώς μπορούν να την λάβουν, εφόσον δεν την έχουν άμεσα διαθέσιμη.
Παράλληλα, Αμερικανοί υπήκοοι -και γενικά υπήκοοι χωρών που δεν βρίσκονται στην λευκή λίστα- οι οποίοι αποδεδειγμένα διαμένουν μόνιμα σε χώρα της Ε.Ε., μπορούν επίσης να πραγματοποιήσουν χωρίς πρόβλημα το υπερατλαντικό ταξίδι, σε μια περίοδο με τόσους πολλούς περιορισμούς.
Υπενθυμίζεται ότι οι κάτοχοι ελληνικού διαβατηρίου και οι διπλοί υπήκοοι που είναι κάτοχοι ελληνικής ταυτότητας με λατινικούς χαρακτήρες δεν χρειάζονται οποιοδήποτε περαιτέρω έγγραφο για να ταξιδέψουν, όπως είχε γράψει πρόσφατα ο «Ε.Κ.».
Αντίθετα, οι Ελληνοαμερικανοί που, είτε διαθέτουν την παλιά ελληνική ταυτότητα, μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες, είτε δεν έχουν καθόλου αυτό το έγγραφο διαθέσιμο, θα πρέπει να λαμβάνουν μια ειδική βεβαίωση από το Γενικό Προξενείο, η οποία, ωστόσο, με δεδομένη την τεχνολογική αναβάθμιση των υπηρεσιών, παραδίδεται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.
Το παρατεταμένο κλείσιμο των συνόρων στους Αμερικανούς υπηκόους από την Ε.Ε. διευρύνει την απώλεια κερδών για χώρες που παραδοσιακά στηρίζονται στον τουρισμό, όπως η Ελλάδα, η Ισπανία, η Ιταλία και η Πορτογαλία, αφού πρόκειται για τουρίστες με σημαντική αγοραστική δύναμη.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου