Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

Ποινές φυλάκισης σε δύο πρώην επικεφαλής της Διεθνούς Αμνηστίας στην Τουρκία


Σάββατο, 4η Ιουλίου, 2020



Δικαστήριο στην Τουρκία επέβαλε σήμερα σε έναν πρώην επικεφαλής της οργάνωσης της Διεθνούς Αμνηστίας στην γειτονική χώρα ποινή κάθειρξης έξι ετών και τριών μηνών και καταδίκασε τρεις άλλους ακτιβιστές των ανθρώπινων δικαιωμάτων για κατηγορίες σχετικές με τρομοκρατία, ανακοίνωσε η μη κυβερνητική οργάνωση.
Η οργάνωση της Διεθνούς Αμνηστίας στην Τουρκία έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter πως επτά άλλοι κατηγορούμενοι, οι οποίοι είχαν προφυλακισθεί πριν από τρία χρόνια στο πλαίσιο της καταστολής που ακολούθησε την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του 2016, αθωώθηκαν στην υπόθεση αυτή, η οποία τροφοδότησε ανησυχίες για την κατάσταση των ανθρώπινων δικαιωμάτων στην Τουρκία.
«Είναι εξοργιστικό. Παράλογες κατηγορίες. Καμιά απόδειξη. Έπειτα από δίκη τριών ετών ο Τανέρ Κιλίτς καταδικάσθηκε για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση», έγραψε στο Twitter ο αντιπρόσωπος της Διεθνούς Αμνηστίας Άντριου Γκάρντνερ όταν έγινε γνωστή η ετυμηγορία για τον πρώην επίτιμο πρόεδρο της τουρκικής οργάνωσης της Διεθνούς Αμνηστίας.

Οργισμένες αντιδράσεις στην Τουρκία

Τρεις άλλοι ακτιβιστές των ανθρώπινων δικαιωμάτων καταδικάσθηκαν σε φυλάκιση δύο ετών και ενός μήνα. Ο Πέτερ Στόιντνερ, γερμανός υπήκοος, και ο Αλί Γαραβί, Σουηδός, είναι μεταξύ των επτά που αθωώθηκαν.
Δέκα από τους κατηγορουμένους είχαν συλληφθεί ενώ συμμετείχαν σε σεμινάριο για την ψηφιακή ασφάλεια που είχε γίνει τον Ιούλιο του 2017 στην Πρίγκηπο (Μπουγιούκαντα), στη θάλασσα του Μαρμαρά.
Η εισαγγελία υποστήριξε πως το σεμινάριο ήταν μια μυστική συνάντηση για την οργάνωση εξέγερσης και την πρόκληση χάους. Υποστήριξε ακόμη πως οι κατηγορούμενοι είχαν σχέσεις με το δίκτυο του ιερωμένου Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος έχει την έδρα του στις ΗΠΑ και κατηγορείται από την Άγκυρα ότι ήταν ο εγκέφαλος πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016.
Μετά την αποτυχημένη αυτή απόπειρα, οι αρχές προχώρησαν σε μια εκτεταμένη επιχείρηση καταστολής, βάζοντας στη φυλακή περίπου 80.000 ανθρώπους και απολύοντας 150.000 δημόσιους υπαλλήλους, στρατιωτικό προσωπικό και άλλους, ενώ έκλεισαν περίπου 180 οργανισμούς μέσων ενημέρωσης.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου