Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

Topsfield Fair. Η μεγάλη Έκθεση στο Topsfield Massachusetts, USA


Topsfield Fair : America's oldest
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2019


Μία ωραία γιορτή για όλη την οικογένεια που άρχισε το 1818.
Το πανηγύρι κάθε χρόνο αρχίζει την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου και φέτος άρχισε το Σάββατο στις 4 Οκτωβρίου και θα κρατήσει μέχρι και τις 14 Οκτωβρίου.  

Βρεθήκαμε εκεί την Κυριακή το απόγευμα και είδαμε πάρα πολύ κόσμο από διάφορα μέρη της Νέας Αγγλίας, άλλα μέρη των ΗΠΑ αλλά και από τον Καναδά. 
Πληροφορηθήκαμε ότι εφέτος θα περάσουν μεταξύ 450,000 και 500,000 κόσμος.Οι κασκαντέρ με μοτοσυκλέτες δεκάδες μέτρα πάνω από τη γη κάνουν εναέριες φιγούρες

Σταθμεύσαμε κάπου 2 μίλια μακριά μέσα σε ένα μεγάλο χωράφι.  $10 η στάθμευση. Από εκεί το λεωφορείο που μας πήρε (δεν είχε εισιτήριο) δεν ακολούθησε την κεντρική οδική αρτηρία που είναι ο δρόμος 1 αλλά μας πήγε από δευτερεύοντα δρόμο στην είσοδο του πανηγυριού. 


Γραμμές εδώ και το εισιτήριο εισόδου $15 το άτομο.  Εδώ σου δίνουν ένα κέρμα το οποίο το βάζεις στα μηχανήματα εισόδου και έτσι μπαίνεις μέσα στην τεράστια εκδήλωση.
Να σημειώσω ότι όλες οι τσάντες γυναικείες και μη περνούσαν από εξονυχιστικό έλεγχο.
Με το την είσοδο έχεις δικαίωμα να πας σε όλες τις εκθέσεις αλλά και στα παιχνίδια.  Στάβλους με ζώα όπως, άλογα, μοσχάρια, πρόβατα, κατσίκες, πρόβατα, κουνέλια.  Αλλά και πτηνά όπως κότες, γαλοπούλες, φασιανούς, πάπιες, χήνες, περιστέρια.  Επίσης πολλά φυτά και λουλούδια.  Όλα έρχονται στην Έκθεση από κτηνοτρόφους και καλλιεργητές από διάφορα μέρη.


Το Σάββατο, 4 Οκτωβρίου είχα το συναγωνισμό για τη μεγαλύτερη κολοκύθα.  Τεράστιες κολοκύθες από διάφορα μέρη και ο νικητής με την μεγαλύτερη κολοκύθα έπαιρνε βραβείο.  Τι κολοκύθες δηλαδή, βράχοι ολόκληροι.  Η κάθε μία σε παλέτα και από εκεί με δίχτυα τις σήκωνε ο γερανός και τις ζύγιζε μί-μία.   Ο φετινός νικητής ήταν από το Κοννέντικατ με μία τεράστια κολοκύθα που ζύγισε πάνω από ένα τόνο.  Καλά διαβάσατε ζύγιζε 2.294,5 πάουντς που είναι δηλαδή 1.040 κιλά και 767 γραμμάρια!


Notable Pumpkins
Year
Gardener
Pumpkin Weight[17]
Reason
2019
Alex Noel
2294.5lb
Heaviest pumpkin of the 2019 fair "Giant Pumpkin Weigh-Off"[18]
2018
Ron Wallace
2114lb
Current Topsfield Fair Champion[16]
2012
Ron Wallace
2009lb
World First One-Ton Pumpkin[19]
2007
Joe Jutras
1689lb
Former World Record Pumpkin[20]
2006
Ron Wallace
1502lb
Former World Record Pumpkin[20][21]
2002
Charlie Houghton
1337lb
Former World Record Pumpkin – Guinness World Record[22]
Παρέα μας πέρασε από σχεδόν όλα τα περίπτερα και παρακολουθήσαμε τα ακροβατικά με τα ποδήλατα και τις μοτοσυκλέτες που κυριολεκτικά πετούσαν δεκάδες μέτρα στον αέρα και έκοβαν την ανάσα από τους θεατές που είχαν γεμίσει τις κερκίδες σε ένα από τα πολλά ανοικτά γήπεδα. 
Είδαμε κυψέλες με μέλισσες και πως γίνεται το μέλι.  Είδαμε το τρέξιμο από τις πάπιες μέσα στο νερό και πολλά άλλα.


Αξίζει τον κόπο να πας και να δεις. 

paneliakos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου