Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2019

Bloomberg: Ελληνας πλοιοκτήτης, φέρεται να σκηνοθέτησε απόπειρα πειρατείας, για $77 εκατ.


«Εθνικός Κήρυξ»(AP Photo/Marcos Moreno, FILE)

ΛΟΝΔΙΝΟ. Ελληνας πλοιοκτήτης, φέρεται να σχεδίασε απόπειρα πειρατείας, κατά την οποία άνδρες ντυμένοι πειρατές επιτέθηκαν και πυρπόλησαν δεξαμενόπλοιό του, με σκοπό να λάβει από τις ναυτασφαλιστικές εταιρείες, αποζημίωση ύψους 77 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση που εκδόθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου και επικαλείται το «Bloomberg».
Το άρθρο αναφέρει ότι:
Το 2011, ο Μάριος Ηλιόπουλος με την βοήθεια του καπετάνιου, του πρώτου μηχανικού και επτά λιμενικών της Υεμένης, έστησαν μια σκευωρία στα ανοικτά των ακτών της Υεμένης, η οποία ερευνάται από την Αστυνομία του Λονδίνου, σύμφωνα με απόφαση του δικαστηρίου.
Μετά από χρόνιες νομικές διαμάχες, το δικαστήριο απέρριψε την Δευτέρα το αίτημα της «Suez Fortune Investments», εταιρείας που συνδέεται με τον Ηλιόπουλο, και της Τράπεζας Πειραιώς (στην οποία φέρεται να έχει ενεχυριαστεί το πλοίο) για καταβολή αποζημίωσης.
«Η ολική καταστροφή του τάνκερ ‘Brillante Virtuoso’ προκλήθηκε με δόλο από τον ιδιοκτήτη του, κ. Ηλιόπουλο», δήλωσε ο δικαστής Νίγκελ Τίαρε. «Τα κίνητρα των ένοπλων δεν ήταν να κλέψουν, να ζητήσουν λίτρα ή να ληστέψουν το πλήρωμα, αλλά να βοηθήσουν τον ιδιοκτήτη στο να εξαπατήσει τους ασφαλιστές» συμπλήρωσε.
Η καταστροφή του τάνκερ «Brillante Virtuoso» ήταν μια φανταστική ιστορία, που ξεπέρασε τα όρια της ψεύτικης επίθεσης. Ενας Βρετανός επιθεωρητής που προσελήφθη για να διερευνήσει το θέμα δολοφονήθηκε στην Υεμένη, κατά την διάρκεια των ερευνών.
Η υπόθεση πειρατείας του «Brillante Virtuoso»
Οι δικηγόροι της Suez Fortune και η ασφαλιστική εταιρεία Talbot Underwriting Ltd., η οποία κέρδισε την υπόθεση, δεν απάντησαν σε αίτημα του «Bloomberg» για κάποιο σχόλιο. Ο Ηλιόπουλος δεν ήταν, επίσης, διαθέσιμος όταν το «Bloomberg News» επικοινώνησε με την εταιρεία του στην Ελλάδα.
Τη Δευτέρα ο δικαστής Τίαρε δήλωσε ότι ο Ηλιόπουλος, ο οποίος είχε αγοράσει οκτώ δεξαμενόπλοια μεταξύ του 2004 και του 2008, «έστησε» το σκηνικό, επειδή το πλοίο δεν του επέφερε κέρδη μετά την κατάρρευση της παγκόσμιας αγοράς μεταφορών εμπορευμάτων το 2008.
«Ο Ηλιόπουλος είχε κάθε λόγο να επιθυμεί τη ζημιά του πλοίου από πυρκαγιά και πιο συγκεκριμένα να προβεί σε ψευδείς ισχυρισμούς για ολική καταστροφή του σκάφους, διεκδικώντας το ποσό των 77 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο, εάν κέρδιζε, θα έλυνε τις σοβαρές οικονομικές δυσκολίες στις οποίες αυτός και οι εταιρείες του είχαν περιέλθει», δήλωσε ο δικαστής.
H υπόθεση αφορά την απώλεια του τάνκερ «Brillante Virtuoso», στο μηχανοστάσιο του οποίου σημειώθηκε έκρηξη ενώ ήταν σταματημένο στο Κόλπο του Αντεν στις 5 Ιουλίου 2011.
Η πλοιοκτήτρια εταιρεία υποστήριξε ότι το πλοίο δέχθηκε επίθεση από πειρατές, οι οποίοι όταν διαπίστωσαν ότι δεν μπορούσαν να επανεκκινήσουν τη μηχανή του πλοίου πυροδότησαν εκρηκτικό μηχανισμό με αποτέλεσμα την ολοκληρωτική καταστροφή του τάνκερ.
Μετά από μια επιχείρηση διάσωσης, το πλοίο πουλήθηκε για παλιοσίδερα και ο πλοιοκτήτης υπέβαλε αίτημα αποζημίωσης από τις ασφαλιστικές εταιρείες, διεκδικώντας 77 εκατ. δολάρια, το οποίο πλέον απορρίπτεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου