Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

Φρικιαστικές καταγγελίες Κούρδων : Η Τουρκία μας επιτίθεται με λευκό φώσφορο [Σκληρές εικόνες]

Σε καταγγελίες κατά των Τούρκων, οι οποίες αν επιβεβαιωθούν θα προκαλέσουν φρίκη και παγκόσμιο σοκ, προχώρησαν οι Κούρδοι της Συρίας.
Συγκεκριμένα, κατηγορούν τις τουρκικές δυνάμεις ότι βομβαρδίζουν τις κουρδικές περιοχές με μη συμβατικά, ιδιαιτέρως φονικά όπλα, όπως λευκό φώσφορο και εμπρηστικές βόμβες ναπάλμ
Πρόκειται για επιθέσεις, οι οποίες στην καλύτερη περίπτωση προκαλούν εκτεταμένα εγκαύματα στα θύματά τους, ενώ στη χειρότερη προκαλούν φρικτό θάνατο καθώς αυτά καίγονται ζωντανά.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι εν λόγω καταγγελίες δεν έχει καταστεί δυνατόν να επαληθευθούν από ανεξάρτητες πηγές.
«Σε κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συνθηκών, η τουρκική επίθεση εναντίον του Ρας αλ-Άιν διεξάγεται με κάθε τύπο όπλων» κατήγγειλε σήμερα σε ανακοίνωσή της η ημιαυτόνομη κουρδική κυβέρνηση.
«Μπροστά στην προφανή αποτυχία του σχεδίου του, ο (τούρκος πρόεδρος Ταγίπ) Ερντογάν προσφεύγει σε διεθνώς απαγορευμένα όπλα, όπως ο φώσφορος ή οι ναπάλμ», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.
Παράλληλα, σε σχετική επιστολή που συνιστά έκκληση βοήθειας προς την διεθνή κοινότητα, οι Υπηρεσίες Υγείας αναφέρουν: «Προς όλες τις αρμόδιες ανθρωπιστικές οργανώσεις, απαιτείται η ανάληψη δράσης για την άμεση απομάκρυνση τραυματιών και πολιτών στην πόλη Σρι Κανε εξαιτίας των τουρκικών βοβμαρδισμών. Η Τουρκία χρησιμοποιεί όπλα παντός τύπου συμπεριλαμβανομένων και απαγορευμένων και το ιατρικό μας προσωπικό αδυνατεί να εκκενώσει την περιοχή».

Μαρτυρία γιατρού

Την ίδια στιγμή, το Havar News μεταφέρει μαρτυρία γιατρού του νοσοκομείου αλ Χασακά, ο οποίος υποστηρίζει πως έχει γίνει χρήση παράνομων όπλων από την Τουρκία.
Τα στοιχεία όπως αναφέρεται προκύπτουν τόσο από την κλινική εξέταση, όσο και από τις εργαστηριακές που διεξήχθησαν σε αρκετά θύματα που έφεραν σοβαρά εγκαύματα.
Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, το οποίο διαθέτει εκτεταμένο δίκτυο πηγών στην περιοχή, δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τη χρήση αυτών των όπλων.
Όμως η εν λόγω μη κυβερνητική οργάνωση «κατέγραψε τραυματίες που έφεραν εγκαύματα και έφθασαν τις δύο τελευταίες ημέρες στο νοσοκομείο της Ταλ Ταμρ», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντελ Ραχμάν, αναφερόμενος σε μια κωμόπολη κοντά στο Ρας αλ-Άιν.

Τι είναι λευκός Φώσφορος και ναπάλμ

Καθ’όλη τη διάρκεια της σύγκρουσης που μαίνεται από το 2011 στη Συρία, ο όρος «ναπάλμ» χρησιμοποιήθηκε για να περιγράψει τις εμπρηστικές βόμβες που κατασκευάζονται με βάση ουσίες παρόμοιες με αυτές των ναπάλμ
Ο λευκός φώσφορος μπορεί να χρησιμοποιηθεί κυρίως για να δημιουργηθεί ένα προπέτασμα καπνού, όμως μπορεί επίσης να χρησιμεύσει για την κατασκευή φονικών εμπρηστικών όπλων, μια χρήση του που είναι απαγορευμένη από το διεθνές δίκαιο.
Κούρδοι αξιωματούχοι ανήρτησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα βίντεο στο οποίο εικονίζονται παιδιά με εγκαύματα που, σύμφωνα με έναν γιατρό της επαρχίας Χασακέ, επιβεβαιώνουν τη χρήση τέτοιων όπλων.
«Καλούμε τις διεθνείς οργανώσεις να στείλουν τις ομάδες τους για να εξετάσουν τα τραύματα», δήλωσε ο Μούσταφα Μπαλί, εκπρόσωπος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), του συνασπισμού στον οποίο κυριαρχούν οι κουρδικές δυνάμεις.
«Οι ιατρικές εγκαταστάσεις στη βορειοανατολική Συρία δεν διαθέτουν πλέον ειδικούς μετά την αποχώρηση των μη κυβερνητικών οργανώσεων εξαιτίας της τουρκικής εισβολής», δήλωσε.

Οι Κούρδοι χρησιμοποιούν ψεύτικες εικόνες, λέει το Anadolu

Η απάντηση ήταν άμεση και ήρθε από το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
Σύμφωνα με δημοσίευμα «οι υποστηρικτές του YPG / PKK έχουν χρησιμοποιούν τα social media για να κατά της συνεχιζόμενης αντιτρομοκρατικής επιχείρησης της Τουρκίας στη βόρεια Συρία, δημοσιεύοντας ψεύτικες φωτογραφίες, βίντεο και πληροφορίες με σκοπό να κατηγορήσουν την Τουρκία για τη χρήση χημικών όπλων.
Λογαριασμοί του YPG / PKK στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δημοσιεύουν φωτογραφίες -που έχουν ληφθεί σε διαφορετικούς τόπους και χρόνους- που απεικονίζουν τις διεθνώς απαγορευμένες βόμβες, όπως οι χημικές και φωσφορούχες βόμβες, για να κατηγορούν την Τουρκία, λέγοντας ότι οι βόμβες χρησιμοποιήθηκαν στη βόρεια Συρία από τον τουρκικό στρατό.
Η Τουρκία, στις 9 Οκτωβρίου, ξεκίνησε την επιχείρηση Ειρήνη Ειρήνης για την εξάλειψη των τρομοκρατών από τη βόρεια Συρία, προκειμένου να διασφαλίσει τα σύνορα της Τουρκίας, να βοηθήσει στην ασφαλή επιστροφή των σύρων προσφύγων και να διασφαλίσει την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας.
Η Άγκυρα θέλει να καθαρίσει τη βόρεια Συρία ανατολικά από τον ποταμό Ευφράτη από το τρομοκρατικό PKK.
Μάλιστα, σήμερα Πέμπτη, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χούλουζι Ακάρ, ξεκαθάρισε ότι ο τουρκικός στρατός δεν διαθέτει χημικά όπλα και πρόσθεσε: «Όλοι γνωρίζουν αυτό το γεγονός».
Μάλιστα, προειδοποίησε ότι η τρομοκρατική οργάνωση ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα και να κατηγορήσει τον τουρκικό στρατό.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου