Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019

Τι προβλέπει ο αντικαπνιστικός νόμος που ψηφίστηκε στη Βουλή

Τετάρτη, 16 Οκτωβρίο, 2019

Ο τρίτος κατά σειρά αντικαπνιστικός νόμος ψηφίστηκε αργά το βράδυ από τη Βουλή.

Εκτός από τη ΝΔ υπερψήφισε μόνο το Κίνημα Αλλαγής. Καταψήφισαν τα υπόλοιπα κόμματα.
Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει αναφερθεί κατ΄επανάληψη στο θέμα θέτοντας ως πρώτη προτεραιότητα την καθολική απαγόρευση του καπνίσματος στα δημόσια κτίρια.
Από τις βασικότερες διατάξεις του νέου θεσμικού πλαισίου είναι η ενεργή εμπλοκή της αστυνομίας στην επιβολή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας.
Η νέα αυτή ρύθμιση έχει ήδη προκαλέσει την έντονη δυσαρέσκεια των συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ οι οποίοι επιμένουν ότι δεν διαθέτουν  προσωπικό, αλλά και ούτε επαρκή μέσα ώστε να αναλάβουν τα νέα καθήκοντα. Μέχρι σήμερα η ΕΛ.ΑΣ συνέδραμε τις υπηρεσίες υγείας που ασκούσαν τους σχετικούς ελέγχους.
Σε ότι αφορά τις άλλες διατάξεις, μεταξύ άλλων:
·       Καταργείται η δυνατότητα δημιουργίας χώρων καπνιζόντων, οι οποίοι δεν επιτρέπεται να υπερβαίνουν το ένα δεύτερο του συνολικού εμβαδού του καταστήματος στα καζίνο, και τα κέντρα διασκέδασης με ζωντανή μουσική εμβαδού άνω των 300 τμ. Καθώς και στα καταστήματα που διεξάγονται τυχερά παίγνια με ταυτόχρονη κατάργηση και του προβλεπόμενου ετήσιου τέλους ύψους διακοσίων ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο για τη δημιουργία των χώρων αυτών.
·       Επεκτείνεται η απαγόρευση κατανάλωσης προιόντων καπνού που ισχύει για τρους κλειστούς χώρους διεξαγωγής αθλοπαιδιών και στους υπαίθριους χώρους διεξαγωγής αθλοπαιδιών.
·       Προβλέπεται επίσης η επιβολή χρηματικών προστίμων, αλλά και το σφράγισμα των χώρων  σε ιδιοκτήτες κέντρων διασκέδασης που δεν τηρούν τα προβλεπόμενα από το νόμο.
Οι νέες διατάξεις  θα μπουν σε εφαρμογή αμέσως μετά τη δημοσίευση τους στο ΦΕΚ που αναμένεται τις προσεχείς ημέρες. Ήδη πάντως εκφράζονται επιφυλάξεις για το κατά πόσο οι «ενδιαφερόμενοι» θα πειθαρχήσουν.  Επιμέρους ενστάσεις εξέφρασαν βουλευτές όλων των παρατάξεων ακόμα και της συμπολίτευσης.​

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου