Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγο της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019

Τι προβλέπει ο αντικαπνιστικός νόμος που ψηφίστηκε στη Βουλή

Τετάρτη, 16 Οκτωβρίο, 2019

Ο τρίτος κατά σειρά αντικαπνιστικός νόμος ψηφίστηκε αργά το βράδυ από τη Βουλή.

Εκτός από τη ΝΔ υπερψήφισε μόνο το Κίνημα Αλλαγής. Καταψήφισαν τα υπόλοιπα κόμματα.
Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει αναφερθεί κατ΄επανάληψη στο θέμα θέτοντας ως πρώτη προτεραιότητα την καθολική απαγόρευση του καπνίσματος στα δημόσια κτίρια.
Από τις βασικότερες διατάξεις του νέου θεσμικού πλαισίου είναι η ενεργή εμπλοκή της αστυνομίας στην επιβολή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας.
Η νέα αυτή ρύθμιση έχει ήδη προκαλέσει την έντονη δυσαρέσκεια των συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ οι οποίοι επιμένουν ότι δεν διαθέτουν  προσωπικό, αλλά και ούτε επαρκή μέσα ώστε να αναλάβουν τα νέα καθήκοντα. Μέχρι σήμερα η ΕΛ.ΑΣ συνέδραμε τις υπηρεσίες υγείας που ασκούσαν τους σχετικούς ελέγχους.
Σε ότι αφορά τις άλλες διατάξεις, μεταξύ άλλων:
·       Καταργείται η δυνατότητα δημιουργίας χώρων καπνιζόντων, οι οποίοι δεν επιτρέπεται να υπερβαίνουν το ένα δεύτερο του συνολικού εμβαδού του καταστήματος στα καζίνο, και τα κέντρα διασκέδασης με ζωντανή μουσική εμβαδού άνω των 300 τμ. Καθώς και στα καταστήματα που διεξάγονται τυχερά παίγνια με ταυτόχρονη κατάργηση και του προβλεπόμενου ετήσιου τέλους ύψους διακοσίων ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο για τη δημιουργία των χώρων αυτών.
·       Επεκτείνεται η απαγόρευση κατανάλωσης προιόντων καπνού που ισχύει για τρους κλειστούς χώρους διεξαγωγής αθλοπαιδιών και στους υπαίθριους χώρους διεξαγωγής αθλοπαιδιών.
·       Προβλέπεται επίσης η επιβολή χρηματικών προστίμων, αλλά και το σφράγισμα των χώρων  σε ιδιοκτήτες κέντρων διασκέδασης που δεν τηρούν τα προβλεπόμενα από το νόμο.
Οι νέες διατάξεις  θα μπουν σε εφαρμογή αμέσως μετά τη δημοσίευση τους στο ΦΕΚ που αναμένεται τις προσεχείς ημέρες. Ήδη πάντως εκφράζονται επιφυλάξεις για το κατά πόσο οι «ενδιαφερόμενοι» θα πειθαρχήσουν.  Επιμέρους ενστάσεις εξέφρασαν βουλευτές όλων των παρατάξεων ακόμα και της συμπολίτευσης.​

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου